22. marraskuuta 2014

Tältä meillä näyttää

Hellurei! Päätin nyt aikani kuluksi väsätä teille tälläisen vaatimattoman esittelyn meidän kämpästämme täällä Kajaanissa. Kyseistä esittely postausta onkin toivottu siittä asti kun me tänne muutettiin, eli parisen kuukautta sitten. Tosiaan asumme siis kerrostalossa, kolmannessa kerroksessa, ihan tälläisessä mukiin menevässä kaksiossa, jos näin voisi sanoa. Jos muistatte, niin meillehän tuli tänne melkonen äkkilähtö. Yhden viikonlopun aikana piti kämppä täältä löytyä ja onneksi tämä sitten saatiin. Itse haaveilen rivitaloasuntoon muuttamisesta, mutta saas ny nähä kauanko täällä tulee asuttua. Sen pitemmittä jorinoitta mennään esittelyvideoon. Älkää häiriintykö taustamusiikista. Nappasin sen nopeasti youtuben äänikirjastosta ja rupesin miettimään, että mistä se on niin tuttu?! Enkä vieläkään saa päähäni. Ainut ajatukseni on, että soitetaanko tuota jossain häissä vai missä?! Haha. Kertokaa jos tiedätte.



Eli semmonen luukku meillä. Kuten huomaatte, niin meillä ei ole joulu tullut kotiin, ainakaan vielä. Kateellisena lenkkeilessäni katselen muiden ikkunoihin, joissa näkyy toinen toistaan ihanampia jouluvaloja ja -koristeita. Harmittaa kovasti, kun meillä ei ole, mutta kun tämä on ensimmäinen oma kämppä, niin ei ole tullut joulukamaa vielä keräiltyä, eikä nytkään välttämättä houkuta rahaa tuhlata moisiin. Ajatuksena olisi kuitenkin keksiä jotain jouluaskarteluja, joilla saisin kämppään vähän joulutunnelmaakin ja toivottavasti jotkut halvat jouluvalotkin jostain bongaisin! 

Videolta varmaan huomasittekin, että meidän parveke on aika spurgun näköinen tai miksikäs sitä edes sanoisi. Haha. Pingukin oli jostain syystä sinne joutunut, mutta pelastin sen pakkaselta sisätiloihin sohvalle pötköttämään. Mitäs muuta outoa videolla näkyi? Hmm. Nojoo... Keittiön seinällä on kaksi kuvaa Hans Välimäestä. Se oli poikaystävän hauska idea. Pitää kuulemma keräillä nyt Hansin kuvia koko seinä täyteen. Niin ja hei tuo olohuoneen seinällä oleva dollari "taulu". Sen mä väsäsin ihan omin pikku kätösin kolikoista. En muuten ole laskenut, että kuinkahan monta euroa se pitää sisällään. Toivottavasti koskaan ei tuu niin kauheeta rahapulaa, että joutuisi purata hienon taideteokseni. Ihana Koda esitteli teille myös hänen oman nojatuolinsa, jossa hän saa vapaasti loikoilla, kun muille huonekaluille meneminen on kielletty. Hienosti on poika oman paikkansa ymmärtänyt.

Tuon enempää kämppä tuskin kaipaa selittelyjä. Aika perus luukku, jossa kyllä asuu ihan mielellään. Miltäs se teidän silmiinne näyttää?

16 kommenttia:

  1. Ihanan kodikas! Hahah, Koda joka paikassa :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivannäköistä! Ja jep, häämarssihan se, yleensä häissä siinä alussa, kun morsian astelee sitä käytävää pitkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha nonii no enhän mää sitten ihan hakoteillä ollut ku kuulosti musiikki nii tutulta.. :D Menee kai se häämarssi tuossakin...:D

      Poista
  3. Teil on samanlainen tapetti makkarissa kuin mun kaverilla. Mä ainakin tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa noniin! Kiva, että muitakin tykkääjiä löytyy :)

      Poista
  4. Kivan olonen kämppä. Ihania noi Hansit. XD

    Iteki haaveilen rivarista mutta täälläpäin sellaset maksaa hunajaa joten... Kunnalla on jotain rivareita mutta niihin on kauheet jonot ja ei olla ensisijaisia kämpänsaajia ku meillä ei oo mitää asuntohätää tms. Mutta onneks tääki kämppä missä nyt majaillaan on tosi ihana ja tykkään ympäristöstä niin paljon. Tuntuu kodilta ja sehän se on tärkeintä. :) Meidän eka asunto ei ollu ihan nii onnistunu kämpän kuin paikankaan suhteen mutta onneksi ei asuta enää siellä. ^^

    Harmi vaan, että naapureitaan ei voi valita... :D Onko sieltä paljastunut vielä kyttääjiä tai möykkääjiä tms. ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en oo kerenny vielä tutkia, että mimmonen rivari tilanne täällä Kajaanissa on. Voi olla kans, että aika kiven alla halvat ja hyvät.
      Tässä asunnossa on kyllä sekin hyvä puoli, että naapureista ei ole mitään haittaa! Tämä rappu on tooooosi hiljanen. Me asutaan ylimmässä kerroksessa ja jokaisessa kerroksessa on kolme asuntoa. En ole edes kaikkiin asujiin törmännyt, mutta niihin keihin olen, ovat oikein mukavia vanhempia ihmisiä, joista ei mökää lähde eikä pahemmilta kyttääjiltäkään vaikuta. Täällä viihtyy oikein hyvin tuoltakin kantilta katsottuna :)

      Poista
  5. Tosi kivalta näyttää teiän kämppä! Odotan jo niin paljon, että pääsisin muuttamaan omaan kämppään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oma kämppä on kyllä odottamisen arvoinen juttu :)

      Poista
  6. Tuo sinun koira on kyllä niin suloinen :) Ollaan poikaystäväni kanssa suunniteltu samanlaisen koiran hankintaa. Voisitko kertoa minulle kokemuksia mitä sinulla on tästä rodusta? Onko haukku herkkä? Sopiiko kerrostaloon? Onko helppo kouluttaa? Millainen luonne muuten? Ja semmosta yleistietoa mitä on hyvä tietää. Olen kyllä selaillut netin keskustelu sivuja, mutta siellä on niin laidasta laitaan juttua, että en tiiä mitä uskoisin niin ajattelin jos sinä voisit auttaa. Asutaan siis pienkerrostalon alakerrassa. Keskellä kaupunkia, mutta kuitenkin lähellä lenkkipolkuja ja metsää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Suomenlapinkoira on kyllä ihanan monipuolinen rotu. Mielestäni passaa ensimmäiseksi koiraksikin vallan hyvin. Yksilöitähän on joka lähtöön, mutta omat kokemukseni lapinkoirista ovat todella hyvät. Meillä tosiaan on ollut nyt yhteensä kolme lappalaista ja ne kaikki ovat olleet hyvin erilaisia keskenään, mutta silti kaikki valloittavan ihania omilla persoonillaan. Haukku herkkä rotuhan tämä tosiaan on, mutta meillä ainakin Kodalta saatu tosi helposti kitkettyä haukkuminen pois. Maalla kun asuttiin niin sai vartioida ja ilmoittaa äänistä, mutta nyt kerrostaloon kaupunkiin muuttaneina piti koiran oppia olemaan hiljaa. Ihan parissa viikossa Koda oppi siihen, että edes kolahtavalle postille ei tarvitse haukkua. Eli huoletta voi lapinkoiran kerrostaloonkin ottaa.
      Koulutuksen osalta meidän kaikki kolme lappalaista ovat olleet suhteellisen helppoja. Toki osaavat nämäkin jääräpäitä olla halutessaan, mutta meillä ainakin olleet hyvin nopeita ja halukkaita oppimaan uusia juttuja. Muutenkin nämät on luonteeltaan tämmösiä lepposia kavereita. Energiaa löytyy tarvittaessa, mutta rauhallisia nallukoitakin osataan olla. Mielestäni sana "monipuolinen" kuvaa suomenlapinkoiraa rotuna todella hyvin. Näistä on kyllä moneksi!

      Poista
    2. Kiitos sinulle avusta ja tuosta linkistä :) Kyllä me taidetaan päätyä suomenlapinkoiraan. Toivottavasti löydetään sopiva pentu.

      Poista
    3. Ole hyvä vain! Onnea pennun etsintään :)

      Poista
  7. Voi tosi kivan näköstä! :) Toi Hans juttu on iha loistavan höpsö! :DD Pakko sanoo et olkkarin tapetti ja kylppärin lavuaari on kämpän hienoimmat ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Kiitos. Mäkin ihastuin oitis tuohon kylppärin lavuaariin!

      Poista