Koda

Photobucket

Virallinen nimi: Kultaposken Calle
Rotu: Suomenlapinkoira
Syntymäaika: 19.4.2010
Sukupuoli: Uros
Emä: Täplätassu Alma
Isä: Saraharjun Ehtärusko

Koda on minun ensimmäinen ikioma koira. Se on mamman hellyydenkipeä pikkupoika, joka osaa kyllä vedellä oikeista naruista saadakseen haluamansa huomion. Koda on rauhallinen lappalainen, josta tarpeen tullen löytyy kovastikkin virtaa ja enegiaa. Se rakastaa ihmisiä ylikaiken, ja ryntäilee vieraidenkin ihmisten syliin silitysten toivossa. Tulee melkoisen hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Tämän herkkuperseen saa motivoitua helposti nameilla, eikä se ole mikään ihan tyhmä kaveri. Tosi nopsaa handlaa vaikeammatkin temput ja jutut. Koda on aina menossa mukana ja onneksi helppo kuskata joka paikkaan, nimittäin se tykkää autoilustakin kovasti. Minun mielestä tämä herra on ihanteellinen lappalaisuros ja täydellinen koiruus minulle.
Tuloksia:

Mätsärit:

26.9.2010 Nivala PUN ei sij.
3.10.2010 Kokkola KELT(=PUN) ei sij.

19.3.2011 Kokkola PUN5
10.8.2011 Kokkola SIN ei sij.
17.3.2012 Kannus SIN ei sij.

Näyttelyt:

Vaasa kv 9.4.2011 JUN EH, Paula Rekiranta
"Erittäin hyvän tyyppinen, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä pään malli ja ilme. Hieman haja-asentoiset korvat, vahva kaula. Vielä kapea edestä. Hyvä rintakehä. Niukka polvi- ja kinnerkulmaus. Hyvä karvapeite. Liikkuu edestä kapeasti ja takaa kovin lyhyellä askeleella."


Oulu kv 16.7.2011 JUN H, Matti Palojärvi
"Keskikokoinen mittasuhteiltaan. Oikea, hieman kevyt pää. Hyvät korvat. Hyvä selkä. Hieman kevyt raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Karvapeite hyvää. Hieno häntä ja hyvä liike. Hieman tottumaton esiintyminen."


Sievi rn 27.8.2011 JUN EH, Markku Kipinä
"Tyypiltään erinomainen vahvaluustoinen juniori, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä kallo, silmät ja purenta. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Riittävät kulmaukset. Hyvä karva ja häntä. Liikkuu voimattomalla taka askeleella. Erinomainen turkki. Hieman luisu lantio. Tarvitsee lisää kehätottumusta."


Kälviä rn 18.8.2012 AVO H, Leni Finne
"Hieman matalaraajainen, sopiva luusto. Kovin ujo. Oikealinjainen uroksen pää. Hyvät silmät ja korvat. Oikea ylälinja. Riittävä eturinta. Melko pysty olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Takakulmaukset saisi olla voimakkaammat. Oikea askelpituus. Oikein hyvä häntä. Käytös laskee palkintosijaa."

Lisää kuvia: Täällä

2 kommenttia:

  1. Haluaisitko selventää tätä viimeistä lausetta tuossa näyttely arvostelussa? ;) mitä KODA muka teki;o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa, no tuota muistaakseni tuolla se pelkäs tuomaria kuollakseen, eikä ois millää antanu tulla kopeloimaan. Siitä tuli sitten tuo "käytös laskee palkintosijaa".

      Poista