15. helmikuuta 2013

Älä ota elämää liian vakavasti, et koskaan selviä siitä hengissä.

Voi jukra miten osasi Theddy yllättää ja piristää minua äskettäin, kun saavuin töistä kotiin. Olin todella väsynyt, vaikka työpäivä oli ollut superlyhyt, mutta minun hyvät hermoni olivat olleet sen verran koetuksella (kiitos muutaman _ihanan_ lapsukaisen..), että huhhuh! Noh kotona kaiken alkuhäsellyksen jälkeen lysähdin tietokoneen ääreen ja kappas mikä sieltä puskikaan kainalosta. Ei-enää-niin-pikkuruinen karvapallero yritti väkisin kiivetä syliini. Olin kyllä aivan ymmälläni, sillä Theddy ei ole semmoinen sylivauva eikä halinalle, joka kerjäisi minkäänlaista hellyyttä. Ei se ole koskaan oikein välittänyt silittelystä taikka rapsuttelusta. Se tahtoo aina vaan riehua ja melskata. Mutta nyt se tosiaan kurkkasi kainaloni alta ja kipusi syliini. Se hetken minua tuijjotteli ja molskautti muutaman pusun, jonka jälkeen se käpertyi pienelle kerälle syliini ja kaipasi hellyyttä ja rakkautta. Ja arvatkaas.. tässä se yhä tuhisee sylissäni. Jalkani alkavat pikkuhiljaa puutua. Nimittäin ei tämä kaveri ole enää mikään pikkuinen jätkä. Mutta tosiaan, osaa tämä hulivili yllättää positiivisestikin! :)

Mutta nyt asiaan!

Kiitoksia teille muutamalle, joilta sain hyviä kysymyksiä vastailtavakseni. Malttamattomana en enää odottele enempää kysymyksiä, vaan vastailen jo näihin. Ehkä joskus toisten otetaan uusiksi, ja sitten annan enemmän aikaa keksiä kysymyksiä, jolloin niitä on sitten enemmän, mutta mielestäni tämäkin määrä on jo ihan jees, joten aloitetaan!

1. Voisitko ottaa kolmanen koiran?
Hmm. Veikkaanpa, että tällähetkellä aikani ei riittäisi kolmeen koiraan, joten en ottaisi kolmatta. Haaveilen seuraavasta koirasta vasta sitten, kun ollaan Kodan kanssa muutettu omaan asuntoon, jolloin Theddy jää tänne muun perheen koiraksi.

2. Mitä koiria sinulla voisi olla jos ei suomenlapinkoiria?
Kenties samojedi. Tai onhan näitä mieluisia rotuja monia. Sheltti ois varmasti yksi vaihtoehto myös!

3. Kuinka kauan olet ollut koirista erossa?
Jos nyt varmasti ymmärrän kysymyksen oikein, niin.. Pisin aika kun olen ollut koiristani erossa on varmaan ollut rippileiri silloin muutama kesä sitten. Silloin tosin meillä oli vain edesmennyt koira Dansku. Näiden kahden nykyisen koiran aikana pisin ero on ollut varmaan koulunopintomatkat, eli muutamapäivä.

4. Koiriesi parhaat ja huonot puolet?
Kodassa parasta on se tietynlainen rauhallisuus, mutta ei se kuitenkaan ole mikään sohvaperuna. Huonointa on sen "hienohelmaisuus". Eli vesisateella ei voi mennä ulos, hyi yök. Ja talvella kun pienikään lumipallo takertuu karvoihin niin se on maailmanloppu...
Theddyn parhaisiin puoliin lukeutuu mm. helppo motivointi. Sitä on hirmuisen helppo motivoida niin ruualla kuin leluillakin. Huonointa on sen yli energisyys. Sitä on tajuttoman vaikea saada väsyksiin. Niin ja toki se sen ärsyttävä tapa palkatessa viedä koko käsi mukanaan!

5. Kumpi koirista on ns. helpompi?
Kyllä se Koda on huomattavasti helpompi. En tiedä sitten, että kuinka paljon vaikuttaa se, kun Koda on jo aikuinen ja Theddy vasta pentu, mutta ihan luonteeltaankin Koda on paljon helpompi tapaus kuin tämä toinen riiviö.

6. Mitä läheisesi pitävät koiristasi?
Kyllä koirani ovat hyväksyttyjä kaikkien läheisteni silmissä. Osa sukulaisista jaksaa aina valittaa koiran karvoista yms, mutta kyllä kaikki niitä vieraillessa tykkää silti rapsutella ja helliä.

7. Tottelevatko koirasi muita kuin sinua?
Kyllä ne aika hyvin muitakin tottelee, Theddy ainakin tosi hyvin. Koda saattaa vähän testailla muita ihmisiä, eikä välttämättä tottele muita niin hyvin kuin minua.

8. Miten vietät vapaa-aikasi jos koirien kanssa oleskelua ei lasketa?
Normaali vapaa-aikani arkipäivinä menee aikalailla aina samalla kaavalla. Eli töiden/koulun jälkeen tulen kotiin ja vietän koirien kanssa aikaa. Siinä sivussa myös datailen kotona. Iltasella kuitenkin menen aina poikaystäväni luokse ja hengailemme siellä. Jään sinne myös aina yöksi ja kuljen sieltä aamuisin suoraan kouluun/töihin.
Viikonloppuisin sitten näen kavereita yleensä alkoholinmerkeissä, mutta ei tietenkään joka vklp.
Koirat kuitenkin vie tosiaan suurimman osan vapaa-ajastani, ettei siinä hirveitä määriä muuta kerkeä puuhailla.

9. Mitä/millainen elämäsi olisi todenäköisesti jos sinulla ei olisi koiria?
Väitän, että tää on kyllä hirmu vaikea kysymys. Tosi vaikee miettiä mimmosta elämä olis ilman koiraa, koska aina on sellainen ollut. Veikkaanpa, että kuntoni olis ainakin rutkasti huonompi, nimittäin ilman koiria en kyllä varmasti liikkuisi paljon yhtään.

10. Miksi juuri suomenlapinkoira?
Tähän kysymykseen löytynee vastaus yhdestä edellisistä postauksistani. Nimittäin tästä.

11. Miksi juuri nämä nimet?
Kodasta päätin aluksi ennenkuin se oli kerennyt syntyäkkään, että se olisi Marwin, mutta sitten kun näin sen suloisen karhunpennun, niin oivalsin heti, että sehän on karhuveljeni KODA ! Ja se nimi sopi kuin nakutettu sille. Perheenjäsenetkin olivat samaa mieltä.
Theddy nimen takana onkin sitten oudompi/hassumpi tarina. Koukutuin viime syksynä pelaamaan poikaystävälläni Final Fantasy peliä. Pelissä sai itse nimetä tiettyjä hahmoja. Nimesin erään lihaksikkaan ja ns. "koviksen" Ted:ksi. Noh, tästä hahmostahan sitten muotoutui ehdoton lempparini ja aloin lausua nimeä "Theddyksi". Samoihin aikoihin varasimme tämän mustan palleron meille ja minä sitten päätin, että tämä pentu olisi Theddy :-d

12. Mitä ruokaa teillä syödään?
Meillä syödään milloin mitäkin. Melkosella sekaruokinnalla ollaan. Sillontällön on aina jotain kotiruuan jämiä, mutta yleensä on aina jotain turvotettua nappulaa ja kennelrehu autosta haetaan aina lohta tai jauhelihaa. Joskus jotain muutakin. Tällähetkellä taitaa olla puurojauhelihaa pakastin täynnä.

13. Onko teillä mitään tiettyjä ruokarituaaleja ja mitä läheiset ovat niistä mieltä?
Meillä tuo ruokailu menee niin, että Koda syö toisessa huoneessa ja Theddy toisessa, koska muuten pikkuveijari söisi Kodankin ruuat. Yleensä minä annan koirille iltaruuan ja äiti aamuruuan, joten en ole varma noudattaako äiti mitään erikoisempia ruokarituaaleja koirien kanssa, mutta itselläni on tapana harjoittaa koirien malttia ja pitää niitä pitkänkin aikaa käskyn alla katsekontaktissa ennen lupaa syödä. Theddyn kanssa tämä harjoitus on ainakin todella hyödyllinen. Se kun tahtoo olla niin hätiköivä.

14. Millaisia tavotteita tälle vuodelle?
Olen asettanut itselleni tavoitteeksi sen, että saisin revittyä itsestäni rohkeutta koiraharrastusten merkeissä. Nimittäin meillä on jäänyt kaikki mätsärit ja näyttelyt ja kaikki, koska itselläni ei ole rohkeutta olla kehässä. Hermoilen ja jännitän niin kamalasti, että koirien esiintyminen menee ihan penkin alle. Kodan kanssa olis kyllä kiva vielä kierrellä näyttelyitä, koska se voisi menestyäkkin. Tähän astisissa näyttely arvosteluissa on aina mainittu se, että koira esiintyy hyvin epävarmasti ja se laskee arvosanaa. Ja tämähän johtuu täysin minusta ja minun jännityksestäni.
Kodan kanssa olis myös kaikki tokon alo ryhmän liikkeetkin hyvin hallussa, mutta oma rohkeuteni ei riitä edes mölleihin. Siksipä tämän vuoden tavoite on puhtaasti se, että minä itse keräisin rohkeutta harrastamiseen ja kisaamiseen.

15. Miksi uros?
Hah. Minulla tosin ei koskaan ole ollut narttu koiraa, vaan kolme urosta. Jotenkin olen niin kiintynyt näihin miehiin. Ne osaavat olla semmosia mammanpoikia! Ja olen aina ollut sitä mieltä, että en jaksaisi narttujen juoksuja yms. Mutta olisi kyllä todella mielenkiintoista ottaa joskus narttu ja nähdä ovatko minun ennakkoluuloni pitäneet paikkaansa vai ei.

16. Miten teidän muuttosuunnitelmat edistyy?
Itseasiassa muuttosuunnitelmat ovat parhaillaan jäissä. Kämpän etsintä jatkuu sitten kun olen työharjoitteluni suorittanut täällä Ruotsalossa. Nimittäin ei olis kovin fiksua löytää nyt kämppä ja muuttaa kaupunkiin, kun mulla on työharjottelupaikka täällä mehtässä :'D

17. Mitkä muuttosuunnitelmat? Kerro tarkemmin.
Elikkäs, olen aikaisemmissakin postauksissa maininnut, samoin kuin omalla sivulla esittelyssäni, että ollaan jo pitkään poikaystävän kanssa haaveiltu omasta yhteisestä kämpästä. Muutamia ollaan jo käyty kahtomassa, mutta ei olla saatu. Elikkäs se oma kämppä on etsinnässä. Ja muuttaessahan tulisi tosiaan Koda mukaan, ja Theddy jäisi kotiin muun perheeni koiraksi, koska on enemmän tämmönen yhteinen koiruus.

18. Tykkäätkö tutustua uusiin koiraihmisiin koirien kanssa?
Tykkään tosi paljon! Esimerkiksi petsien kautta olenkin muutamaan päässyt tutustumaan ja niiden kanssa ollaankin sitten treffailtu lenkkeilyn merkeissä tai koirapuistoillen. On kyllä aina mahtavaa löytää uusia koiraihmisiä, joista saa myös koirakavereita omille hauvoille.

19. Miten koiriesi turkin hoito?
On kyllä tajuttoman vaivaton. Harjaus sillon tällöin riittää molemmille. Karvanlähtöaika onkin sitten asia erikseen.. sillon saa olla KOKOAJAN harjakäessä ja karvaa lähtee kyllä tajuttomat määrät. Niin ja pesuja ei tosiaan tarvi usein. Kerran kesässä ollaan ruukattu pestä.

20. Ymmärtääkö poikaystäväsi asiat mitä teet koiriesi kanssa tai vietät niiden kanssa paljo aikaa harrastat yms?
Poikaystävä on kyllä aika hyvin mukana kaikessa koiriin liittyvissä. Yleensä kaikilla lenkeillä ollaan yhdessä ja mätsäreissä ja näyttelyissäkin ollaan yhdessä käyty. Hän tykkää itsekkin tosi paljon touhuta ja tehdä näiden kahden kanssa. Joskus hän ei kyllä kaikkea koulutusmetodeja tai muita juttuja ymmärrä ja joskus ollaan saatu riitojaki aikaseksi, kun minä hermostun niin herkästi koiriin liittyvistä asioista. Niin ja onhan hän Kodallekkin opettanut oma keksimänsä tempunkin! On kyllä kiva kun koirat ja poikaystävä tulee tosi hyvin juttuun keskenään.

21. Koiriesi lempiherkku?
Nämä on molemmat kyllä semmosia herkkuperseitä, että kaikki kelpaa ja kaikki on niiiin hyvää, mutta ehkä se nakki on aika kova sana! :'D

22. Koiriesi lempi ja inhokki asia?
Heti ensimmäisenä tuli mieleen Kodan ehdoton inhokki asia.. nimittäin kynsien leikkuu! Se on aina ollut kaikista kauhein asia maailmassa, ja on kyllä todella vaikea toimenpide, kun ei Koda siitä yhtään tykkää. Lemppari asia on varmaan sitten hellyyden saaminen ja sohvalla löhöily.
Theddyllä taas lemppari asia on varmasti tällähetkellä ainakin lumipallojen nappailu ja ylipäätään lumihangessa juokseminen. Ja inhokki.. hmm. Ei tuu kyllä mitään mieleen. Jätkä on niin positiivinen kaveri, että tykkää jopa matolääkkeistä ja eläinlääkärillä käymisestä. Eikun nythän mää sen keksin! Theddyn inhokki asia on se, että jos Koda saa enemmän huomiota, kun hän itse! Semmosissa tilanteissa se ottaa herkästi nokkiinsa ja suuttuu.

23. Mitä mieltä koirasi ovat muista koirista?
Theddy on tuommonen kaikkien kaveri. Se rrrrakastaa leikkiä toisten koirien kanssa ja koirapuisto on varmasti sen ehoton lemppari paikka. Koda taas ei enää tule kovin hyvin toisten urosten kanssa toimeen, mutta narttujen kanssa tykkää riehua oikein mielellään. 


Nonnin! Siinähän olikin juuri sopiva määrä hyviä kysymyksiä. Oli kyllä tosi kiva vastailla ja toivottavasti jaksatte myös lueskella vastauksiani. Kiitos vielä kerran kysymysten lähettäjille. Ja tämmönen pitää kyllä ottaa joskus uusiksi! Nyt alankin valmistautumaan iltaa varten (paardi paardi) (; Hyvää viikonloppua kaikille!

Kuva weheartit.com

2 kommenttia: