2. huhtikuuta 2016

Olen hyvä...

Näin Sofian blogissa kivan haasteen, joka jäi kovasti muhimaan päähäni ja pakkohan se oli nyt sitten toteuttaa itsekin. Kyseessä on siis varsin haastava haaste, ainakin minulle. Ideanahan olisi siis kertoa 8 asiaa joissa on hyvä. Tätä kun lähtee pohtimaan, niin omaan mieleen juolahtaa vain piiiitkän pitkä lista asioista, joissa olen huono. Olen huono liikunnassa, musiikissa, kädentaidoissa, kielissä jne jne. Näitä tosiaan riittää, mutta enkö sitten ole missään hyvä? Onneksi sentään jotain asioita keksein, etten ihan masentunut. 

Olen hyvä... nukkumisessa
 photo muok_zpsc5lkkq2k.jpgMulla tosiaan on mainiot unenlahjat ja onhan niistä hyötyäkin. Pystyn nukkumaan lähes missä vain ja nukahdan lähes aina hyvin hyvin nopeasti. Rakastan nukkumista ja paras hetki päivästä on se kun saa kömpiä omaan sänkyyn nukkumaan. Herääminen onkin sitten toinen juttu. Multa on nyt evätty rakkaat päiväunetkin, koska liian usein on sattunut niin, että pikku tirsat venyy, enkä halua/jaksa nousta ja jatkan iltapäivällä alkaneet päiväuneni aamuun saakka, että töihin täytyy lähteä. Eli nukkuminen on se mun juttu.

Olen hyvä... lasten kanssa
Jotenkin se tulee niin luonnostaan. Lasten kanssa on helppo työskennellä ja olen siis parhaillaankin töissä päiväkodissa ja koen, että olen työssäni hyvä. En toki mikään mestari. Aina voi ja pitää kehittyä, mutta siis kehuja olen saanut runsaasti, että ihan oikealla alalla olen ja osaan hommani. Omia lapsia en silti tahdo, heh.

Olen hyvä... viihdyttämään
Lisättäköön tähän heti alkuun, että olen hyvä viihdyttämään ainakin itseäni ja mielestäni se on tärkeintä. Haha. Kunhan mulla on hauskaa niin ei muulla väliä, mutta olen mä saattanut jutuillani joskus jotakuta toistakin naurattaa, kun on mua hauskaksikin ihmiseksi haukuttu. Tosin nämät huumorintajuthan ei aina mee ihan yksiin, joten jonkun mielestä voin olla kaikkea muuta kuin hauska. Olen lapsena haaveillut tulevani koomikoksi, mutta sentään niin hauska en ole ja mielestäni siinä touhussa (kuten niin niin monessa muussakin) miehet ovat hurjan paljon parempia kuin naiset. 

Olen hyvä... puhumaan
Siis tätä on hankala selittää, että miten olen hyvä puhumaan. En siis tarkoita, että olisin hyvä puhumaan ja paasaamaan jostain isoille joukoille, mutta siis olen jollain tasolla hyvä puhumaan. Siis esimerkiksi työhaastattelut yms. vastaavat tilanteet on mulle helppoja, koska tykkään ja osaan puhua tommosissa tilanteissa luontevasti. 

Olen hyvä... suunnittelemaan
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni? Suunnittelu on aina ollut mun juttu. Rakastan suunnitelmia. Teen suunnitelmia kaikkeen. Lapsena suunnittelin syntymäpäiväni hyvin tarkkaan ja myös pikkusiskoni synttärit (tarkka aikataulutettu ohjelma, mitä leikitään, mitä syödään, missä kukakin istuu). Työttömänä tein joka päivälle oman suunnitelman, että mitä aijoin tehdä mihinkin kelloon aikaan menessä jne. Töissä on kiva suunnittella mitä tehdään lasten kanssa seuraavalla viikolla. Aina kesäksi on kiva suunnitella etukäteen tekemistä. Siis kun mun laatikkoja penkoo niin aika nopeasti löytää ison kasan papereita, joissa on erilaisia suunnitelmia kaikkeen. 

Olen hyvä... järjestämään retkiä
Kysyin poikaystävältäni, että missä olen hyvä ja sain tämän vastaukseksi. Alkoi ihan hymyilyttää. Ihanaa kun on joku jolle saan näitä kaikenlaisia retkiä järjestää. Viimeisimpänä nyt tämä Jaurakkajärven mökkireissu. Ja vielä ihanampaa, että se joku oikeasti tykkää ja arvostaa näitä mun järjestämiä reissuja. Meillähän siis mä aina järkkään kaikki ja poikaystävä hyvä kun edes tietää mihin päin ollaan menossa. Jos vaelluksille mennään niin mää hankin ruuat, suunnittelen reitit, pakkaan rinkat jne. Poikaystävä vain tulee mukaan ja nauttii itse reissusta, kun mä nautin jo suunnattomasti sen järkkäämisestä.

Ihan haasteen vaatimaa kahdeksaa kohtaa en vain saanut puristettua itsestäni irti, mutta yllätyin kyllä että näinkin monta löytyi. Peräti siis 6 asiaa joissa luulen olevani hyvä. Ei huono ollenkaan, kun aluksi tuntui, etten keksi mitään. Haluan kyllä ehdottomasti heittää tän haasteen kaikille, jotka tämän nyt lukivat. Ihan vain siksikin koska tämä ei tosiaan ole mikään haaste helpoimmasta päästä. Paitsi tietysti jollekkin moniosaajalle, jota minä en kyllä ainakaan ole. Onko jokainen kuitenkin hyvä jossakin?

8 kommenttia:

 1. Tää on ihana idea! Elämään tarvitaan positiivisuutta ja kyllä mä ainakin uskon, että kaikki on hyviä ainakin jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on! Ihanan positiivista sunnuntaita sulle :)

   Poista
 2. Missä olet opiskellut? Oon tällä hetkellä lukiossa ja kiinnostais kovasti opiskella lastentarhanohjaajaksi/opettajaksi (?) ja päästä päiväkotiin työskentelemään. Ja tää postaus oli ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen opiskellut nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi ja toimin nyt siis päiväkodissa lastenhoitajana. Lastenhoitajana voi työskennellä myös lähihoitajat. Lastentarhanopettajaksi pitääkin sitten opiskella enempi. Ja kiitos kehuista :)

   Poista
 3. Hei, kuusi on parempi kuin ei yhtään! ;) Pakko muuten sanoa, että kun näitä juttuja lukee muilta alkaa huomaamaan myös omia hyviä puolia, mä voisin meinaan laittaa nämäkin helposti omalle listalle! :) Nukkumisen taito on kyllä erittäin hyvä omata nykypäivänä, etenkin kaikkien virikkeiden ja häirikkeiden lisääntyessä :) Ihanaa, että säkin osallistuit tähän ja olet hyvä mitä mainioimmissa jutuissa, ole siis ylpeä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että sinäkin teit tän mun haasteen! On tosi kivaa että monet ovat tarttuneet siihen!
  Voin itse asiassa samaistua melkein kaikkiin kohtiin! :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi kiva haste tehdä ja lukea muiden tekemiä :)

   Poista