17. huhtikuuta 2016

Raasu

Meillä on elämä koetellut Kodaa nyt viime aikoina ja eläinlääkärillä ollaan saatu ravata alvariinsa. Lompakko on tykännyt kovasti tämän vakuutuksettoman koiran eläinlääkäri käynneistä. Tottakai koirista se jolla ei ole vakuutusta sairastaa ja se jolla vakuutukset olisi pysyttelee terveenä. Noh, ehkä opin ottamaan tästä edes aina vakuutukset kaikille koirille, niin pysyvätpähän terveinä. 

Kodalta tosiaan ensin löytyi suusta paise, joka komeilee viereisessä kuvassa. Paise leikattiin pois tottakai ja lähetettiin patologille. Pääsiäisen aikaan saatiin vastaus, jota kovasti jännitettiin ja odotettiin. Paise paljastui kasvaimeksi, mutta onneksi hyvälaatuiseksi sellaiseksi. Siis ei hätää. Toivottavasti vastaisuudessa moiset ällötykset pysyvät poissa.

Noh, eipä kauaa keretty pysyä Kodan kanssa poissa eläinlääkäristä kun viime maanantaina aamulenkillä mulla oli kolmella jalalla loikkiva Koda. Se ei astunut toisella takajalallaan laisinkaan, paitsi sisällä sipsutellessaan varovasti astui myös tällä jalalla. Siispä suunnattiin jälleen tutkittavaksi eläinlääkäriin ja Koda vietiin röntgeniin. Kuvista paljastui hienot hyvät lonkat ja polvetkin, tosin vasen polvi on hieman löysä ja sehän tosiaan aina silloin tällöin meillä on luksoitunutkin. Nykyään enää hyvin harvoin, mutta tämä sijoiltaan meno tapahtuikin pitkästä aikaa päivää ennen kuin alkoi tätä jalkaa aristaa. Siispä eläinlääkäri totesi, että todennäköisesti patellan sivuside on venähtänyt tuon luksoitumisen takia ja aiheuttaa sitten epämukavuutta ja kipua. Saatiin sitten tulehduskipulääkekuuri pariksi viikoksi ja rauhallista remmiliikuntaa vähäksi aikaa. Koda on nyt neljä päivää popsinut lääkkeitä ja eilen ja tänään kävellyt täysin normaalisti kaikilla jaloilla. Kipuilu on siis toivottavasti jo poissa, mutta koitetaan kuitenkin ottaa iisisti vielä lääkekuuri loppuun. Onneksi mistään nivelrikosta ei ollut merkkejä. Toivottavasti tämmöisiä venähdyksiä ei jatkossa enää satu. Jospa seuraava eläinlääkärissä käynti tapahtuisi vasta seuraavilla rokotuksilla. Toivossa on hyvä elää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti