21. helmikuuta 2017

Tämän vuoden tavoitteet

Ajattelin nyt ihan itseänikin varten rustailla ylös meidän vuoden 2017 tavotteita ja suunnitelmia. Samalla näistä näkee ainakin näyttelyiden osalta, missä meihin voi törmätä kehän laidalla. Sen pidemmittä löpinöittä käydään suurimmat suunnitelmat läpi.

Käden kuntoutus
Ennenkuin päästään koiramaisiin tavotteisiin, näyttelyihin yms. Niin täytyy muistaa, että ihan ykkös tavoite on nyt saada tämä vasen käteni toiminta kuntoon, että pääsen takaisin töihin ja niihin näyttelykehiinkin. Pientä parannusta on tapahtunut, mutta vielä ollaan hyvin kaukana kädestä, jolla voisi arjen askareita normaalisti tehdä. Parin viikon päästä on kontrollikäynti ja röntgenkuvat ja katsotaan mitä sieltä sanotaan.

Säästäminen
Suurimpana haaveena itselläni tällä hetkellä siintää omakotitalo. Se ei tule toteutumaan vielä tänä vuonna, mutta säästäminen sitä varten on aloitettu. Säästämme rahaa ASP-tilille vähintään 2vuotta, niin voimme saada asuntoa varten ASP-lainaa. Itselle tämä säästäminen on nyt iso juttu, koska aijon tosissani nipistää kaikista mahdollisista menoista, että säästötavoitteet tulevat täytettyä ja jonain päivänä pääsen vihdoin asustamaan omaan omakotitaloon.

Näyttelyt
Nyt tuntuu tyhmältä kirjoitella näyttelyistä tuon äskeisen tavoitteen jälkeen. Ovat ehkä hieman ristiriidassa keskenään, mutta aivan kaikesta en aijo luopua rahan säästämisen takia. Edes muutamat näyttelyreissut on pakko saada tehdä Rukan kanssa tänäkin vuonna, vaikka rahanmenoahan se on. Ajattelen kuitenkin, että kyllä siinä elämässä pitää pystyä tehdä asioita joista tykkää, sen säästämisen ohellakin. Ainakin jonkun verran. Siispä tältä näyttää näyttelykalenterimme tällä hetkellä, mutta joutuuhan noistakin karsimaan. Vielä en ole päättänyt mistä kaikista.

(C) Oona Heikkinen
RN Puolanka 6.5
RN Suomussalmi 10.6
RN Haapajärvi 17.6
KV Ylivieska 9.7
RN Kajaani 29.7
RN Kokkola 6.8
RN Ristijärvi 19.8
KV Helsinki 8.-10.12

Näyttelyiden lisäksi iso rahareikä olisi vielä Rukan terveystarkit tälle vuodelle. Mutta onneksi tuo ASP-säästäminen ei velvoita säästämään vaikka mitään tiettyä summaa joka kuukausi, vaan joskus voi laittaa enempi, joskus vähempi. Eli kyllä nämä koirajutut on itselle niin tärkeitä ja mieluista puuhaa, että niistä ei lähdetä ihan mahottomia säästämään.

Vaellukset
Hiihtolomalla meidän oli tarkoitus lähteä seuraavalle vaellusreissulle koko poppoo, mutta noh, nyt ei ihan uskalla lähteä yksi kätisenä matkaan. Siispä ei auta kuin odotella paranemista. Ja kun ei yhtään nyt tiedä milloin käsi pelittää kunnolla, niin ei yhtään osaa suunnitella seuraavaa vaellustakaan ja sekös vasta ahistaakin. Noh, ei auta. Toivottavasti kuitenkin tämä vuosi toisi tullessaan edes yhden kunnon vaellusreissun. Nämäkin reissut tosin syövät rahaa, jos matkataan autolla Lappiin päin tms. Mutta edes yksi reissu niin olisin kiitollinen.

Nyt näin kun tuli listattua ne isoimmat suunnitelmat tälle kuluvalle vuodelle, niin on hyvä mainita vielä tähän loppuun, että tänä vuonna aijon yrittää harjoittaa myös enemmän elämistä tässä ja nyt. Minä kun tuumaan olla sellainen ihminen, että herkästi lähden ajatuksissani aina tulevaisuuteen. Vaikka näissä tämän vuoden suunnitelmissakin on tulevaisuutta paljon ajattelevaa säästämistä omakotitaloa varten. Niin kaikki energia ei kuitenkaan saisi kohdistua vain siihen "sitten kun minulla on talo", vaan pitäisi osata kuitenkin keskittyä juuri nykyhetkeen ja ottaa ilo irti jokaisesta päivästä, siitä mitä sulla on just nyt ja olla kiitollinen siitä. Tämä aina välillä unohtuu, mutta onneksi sitä voi harjoittaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti