13. kesäkuuta 2017

Rukan terveystuloksetLauantaina vietettiin hyvin aurinkoinen ja lämmin näyttelypäivä Suomussalmen ryhmiksessä. Suomenlapinkoiria taisi olla ilmoitettuna 33. Ruka nautti kun pääsi pitkästä aikaa näyttelyhulinaan ja sai paljon huomiota. Eipäs muuten oltukaan enää junnukehässä vaan korkattiin nuorten luokka. Kehässä pyörähdettiin tuloksin NUO ERI1 SA PU3 ja VA-SERT. Aivan vallan mainiosti siis. On se komia kolli, jonka kanssa kelpaa näyttelyitä kierrellä.

Noh. Näyttelymenestyksestä iloittiin ja sitten koitti maanantai, Rukan terveystarkit. Ensin tutkittiin silmät ja polvet. Polvet kondiksessa 0/0. Silmät muuten terveet, mutta todettiin PHTVL/PHPV aste 1, eli ei mitään vakavaa siis. Pienen pienet sumentumat silmissä, joista ei haittaa koiralle nyt eikä tulevaisuudessa. Mutta sitten lonkat ja kyynärät... D/D ja 2/2 tulokset toivat pienen järkytyksen. Harmittaa suunnattomasti, mutta eipä se auta. Ruka ei siis tähän mennessä ole mitenkään oireillut tai kipuillut mitään ja toivottavasti tilanne pysyy tälläisena pitkään. Ruokavalioon lisätään nivelravinteita ja pidetään koira hyvässä lihaskunnossa niin eiköhän me pärjäillä kunhan tästä alku harmituksesta päästään yli.

Nämä tilanteet ovat aina tosi kurjia. Kurjempaa on vielä kun se osuu omalle kohdalle, mutta ei auta harmittelut tai jossittelut. Ruka jatkaa huippukoiran virkaansa, vaikka terveystulokset eivät priimaa olekaan. Meidän maailman paras nallekarhu <3

Mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua että tällä vuodella 2017 on jotain minua vastaan. Saa nähdä mitä tuloksia minä saan, kun torstaina matkaan Ouluun katsastamaan oman käteni tilanteen. Toivottavasti vihdoin hyviä uutisia, vaikka vähän jänskättää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti