14. kesäkuuta 2015

Uusi harrastus

Tadaa! Kuten otsikostakin kenties voi päätellä, niin mä olen löytänyt itselleni ja Kodalle uuden harrastuksen, josta molemmat innostuimme oitis. Mä olen vähän semmonen tyyppi, joka ei niin nauti harrastuksista, joissa on ryhmä/joukkue/ylipäätään muita ihmisiä mukana. Tykkään siis harrastaa yksinäni (bloggaus, valokuvaus, koirajutut). Kodankin kanssa ollaan koitettu harrastaa ryhmissä, mutta ei se ole niin kivaa kuin yksikseen, omassa rauhassa. Siispä tämä uusi harrastus meille kahdelle on oikein passeli, nimittäin tämä uusi harrastuksemme on ... (rumpujen pärinää) ...geocaching eli geokätköily näin suomeksi sanottuna.

Kaikki varmasti jo nykypäivänä tietää mistä tässä geokätköilyssä on kyse, joten en ala siitä sepittämään sen enempää. Itse tosiaan olen jo useamman vuoden tuumaillut, että "olispa kiva kokeilla.." ja nyt vasta viime viikolla sain aikaiseksi oikeasti aloittaa ja käydä tonkimassa esiin ensimmäisen kätköni. Heti tuon ensimmäisen kätkön löydyttyä halusin jo kuumeisesti lähteä etsimään seuraavaa ja niin se kätköilykärpänen puraisi minuakin. 

Tällä hetkellä ollaan Kodan kanssa nuuskittu esiin kolme kätköä. Nämä kaikki ovat kotikotini ympäristöstä löydettyjä, joten Theddykin on ollut siis etsintä reissuilla mukana. Theddy itseasiassa tajusi kätköilyn idean tosi nopeasti. Siitä on oikeasti apua kätköjä etsiessä ja saihan Theddy myös ensimmäiseltä kätköltä kunnian tonkia piilotetun pussukan ylös kolosta, johon en itse tohtinut kättä pistää. Siispä mainittakoon jo tässä vaiheessa, että koira on varsin hyödyllinen apuri tässä lajissa! Ja eihän sitä näytä yhtään niin urpolta jossain julkisella paikallakaan etsiskellessä, kun on koira mukana. 

Nyt noiden kolmen jo löydetyn kätkön jälkeen en ole viitsinyt jatkaa kätköjen etsintää, koska tosiaan Koda jäi nyt viikoksi lomailemaan kotikotiin, enkä halua lähteä kätköille ilman sitä. Siispä jatkamme uutta harrastustamme, kun saan rakkauspakkauksen takaisin tänne. Olen kuitenkin jo kovasti katsellut netistä Kajaanin kätköjä, joita lähdetään sitten juhannuksen jälkeen etsiskelemään. 

En tiedä, mutta joku saattaa ajatella, että mitä ihmeen järkeä tässä koko touhussa on. Itsekin olen saattanut joskus moista pohtia, mutta tämä on oikeastaan aika koukuttavaa ja hauskaa. Aikuisten aarteenetsintää. Itse en ole etsinyt kätköjä tarkkojen koordinaattien avulla, se olisi ehkä tylsää, vaan olen tehnyt niin, että olen selvittänyt paikan, jossa kätkö on, esimerkiksi toinen löytämämme kätkö, uimarannalla. Sitten menen paikanpäälle ja alan etsiskelemään summa mutikassa. Jos alue on iso tai muuten etsintä ei tuota tulosta, niin katson vihjeen, joita netissä yleensä on ja sen avulla koitan etsiä uudelleen. Vähän kuin Selviytyjissä talismaanin etsintää. Ja se tunne kun kätkö lopulta löytyy, jee! Suosittelen kyllä kokeilemaan, mutta varoitan, että koukuttumisvaara on suuri, varsinkin jos tykkäät liikkua ja rämpiä luonnossa. Geokätköilyn avulla voit löytää lähiympäristöstäsikin uusia paikkoja, joista et ole aijemmin edes tiennyt. En malta odottaa minkälaisiin paikkoihin geokätköily minut ja Kodan vielä vie!

 photo PicMonkey Collage_zpsi2xv7l1y.jpg

2 kommenttia:

  1. Geokätköily on kyllä parasta ja erittäin koukuttavaa puuhaa :D Ollaan poikaystävän kanssa myös ihan hurahtaneita kyseiseen harrastukseen nyt tämän vuoden puolella. Pääse näkemään hienoja maisemia ja käymään paikoissa, joista ei ole edes aiemmin tiennyt. Koira olisi kyllä oiva apulainen kyseiseen lajiin, meidän hurtta vaan ei kyllä taida ihan asian päälle ymmärtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniinpä :) Saapa nähä saanko määkin tuon poikaystävän seuraavalle kätkölle mukaan!

      Poista