11. kesäkuuta 2015

Vesipeto

On harmi, kun nämä säät ovat näin alkukesästä olleet näin viileitä. Vielä en minä ainakaan ole tohtinut talviturkkia käydä pois viskaamassa, vaikka monesti sen on tohtinut tehdä jo toukokuun puolella, tai viimeistään kesäkuun alussa. Noh, saa nähdä miten pitkälle tässä saa odotella hyviä uimakelejä. 

Onneksi Theddyn ei kuitenkaan tarvi lämpimiä rantakelejä odotella. Se on nauttinut uiskentelusta jo kovastikin. Tänäänkin käytettiin poitsua polskimassa hyvin aalokkoisella merellä, mutta eipä ne aallot tätä vesipetoa pelottaneet. Sinne sekaan vaan! 

En ole tainnut koskaan nähdä moista vesipetoa kuin Theddy. Mitä enemmän roiskuu, niin sen parempi. Siitä kyllä oikein näkee, miten paljon se nauttii vesileikeistä ja uimisesta. Tuo sen tämän hetkinen suoraan sanottuna jäätävän paksu ja pitkä turkkikaan ei hidasta Theddyn polskuttelua ja pärskyttelyä, vaikka se näyttää kyllä omaan silmään hirmu raskaalta taakalta kantaa, märkänä varsinkin. Theddy kun nousee vedestä, niin se näyttää ihan joltain merihirviöltä sen kamalan turkkinsa kanssa. Jos minulta kysytään, niin sen saisi kyllä ajella pois tieltä näin kesäisin, mutta äiti ja iskä (joiden koira Theddy siis on) ovat toista mieltä ihan ulkonäkösyistä. Onneksi kuitenkin tähän asti ainakin hotspotit ovat pysytelleet poissa Theddystä, vaikka noin pitkällä ja paksulla turkilla uiskenteleekin. Täytynee koputtaa puuta...

 photo PicMonkey Collage 2_zpsddvr7plq.jpg  photo _DSC0552_zpsbjubjtsl.jpg  photo PicMonkey Collage 1_zpsqfo0q6cn.jpg

Tämä minun parin päivän vierailuni täällä kotopuolessa alkaa vedellä viimeisiä. Kohta pitäisi kääntää auton nokka takaisin kohti Kajaania, että kerkiää huomenna töihinkin. Ja töitä sitten riittääkin mukavasti joka päivälle/yölle aina juhannusaattoon saakka. Siksipä Koda saakin jäädä jatkamaan lomailua tänne vielä viikoksi. Nappaan sen kotiin vasta sitten juhannuksen jälkeen. Se kyllä varmasti nauttii olostaan Theddyn kaverina, mutta saapa nähdä miten minä osaan olla viikon ilman koiraa kotona! Apua. Noh, tekee kyllä hyvää meidänkin olla erossa hetki, kun oon nyt huomannut, että Koda on mussa ihan liikaa kiinni. Esimerkiksi jos jätän sen autoon hetkeksi, niin, että itse poistun johonkin, niin alkaa välittömästi jäätävä itkuparkuhuutokonsertti, mitä ei koskaan aikaisemmin ole ollut. Toivottavasti tämä viikon erossa olo tekee meille hyvää!

2 kommenttia: