13. maaliskuuta 2016

Pyörähdys kehässä

 photo _DSC9548-2_zpsorstvrhg.jpg
Kiitos kuvasta Maija-Liisa
Rukan toinen näyttelykehässä pyörähdys tapahtui eilen Nurmeksessa. Vähän jänskätti lähtee viemään tuota teinipersettä sinne, koska se todellakin on aloittanut nyt kunnon murkkuiän ja kaikki muu kiinnostaa paitsi minä ja hormoonit hyrrää enemmän kuin laki sallii. Noh, saatiin kuitenkin rallytoko ohjaajalta neuvoksi, että mennään vaan pitämään hauskaa sinne ja "hengailemaan", ettei tehdä tilanteesta turhan stressaavaa ja pakkopullaa. Siispä asennoiduin siihen, että reissusta pitää tehdä koiralle hauska, vaikka se ei täydellisesti kehässä suoriutuisikaan. Ja tässä me onneksi onnistuimme. Hyvä reissu oli ja taas voi hyvillä mielin odottaa seuraavaa näyttelyä. Niin ja iso kiitos seuralaisellemme, joka toimitti näyttelyhäkin kantajan virkaa. Jos ei näyttelypäiville saisi seuraa, niin sitten voisi olla aika tympeetä, koska kuitenkin näyttelypäivät sisältävät enimmäkseen odottelua ja odottelua. Nytkin kun kehät olivat miltei tunnin myöhässä. 

 photo _DSC9580-3_zpsbfmrt5kx.jpgTuomarina toimi tällä kertaa Marjatta Pylväinen-Suorsa, jonka arvostelu Rukasta oli: "Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Oikea piirteinen pää. Hyvä pehmeä ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä häntä. Vahva runko. Hyvät raajat. Tasapainoiset liikkeet. Hyvä karvanlaatu." Eli melko lailla hyvä poika tuo Ruka on. Saatiin KP, eli kunniapalkinto ja oltiin VSP-pentu, eli vastakkaisen sukupuolen paras. Rotunsa parhaan pennun tittelin nappasi sama nätti narttu, joka Kuopiossakin Rukan voitti. Ruka olisi kovasti tahtonut käydä "onnittelemassa" ihanaa tyttöä. 

Seuraavissa näyttelyissä ollaankin sitten pyörimässä jo vähän isompien poikien kehässä. Nimittäin siirrytään sitten junnu-luokkaan. Sitä ennen käydään vähän harjoittelemassa parissa mätsärissä tässä kevään aikana. Toivottavasti meillä pysyy ilo ja into tässä touhussa nyt, ettei käy niinkuin Kodan kanssa, että näyttelypäivistä tuli stressaavia niin koiralle kuin omistajallekin ja kehien kiertely loppui siihen. Rukan kanssa ollaan kyllä hienosti aloitettu "puhtaalta pöydältä" ja itelläkin näyttelypäivien stressi on tipotiessään ja kehiin on hauska lähteä. 

Kyllä pikku-ukolla oli hymy herkässä sitten kotona kun unien jälkeen sai illan kaluta kunnon potkaluuta. Pientä palkintoa hienosti jaksetusta näyttelyreissusta. On hän vain reipas kaveri, vaikka pahassa iässä onkin!

Nyt tosiaan meillä on Rukan kanssa loppu kaikki ohjatut treenit ja pidetäänkin niistä hetkeksi paussia. Uusia kursseja ei ole siis tiedossa, vaan pyritään selviämään tämä hormoonienmyllerrysvaihe ihan kotosalla touhuillen. Katsotaan sitten mitä kenties kesällä/syksyllä keksitään.

4 kommenttia:

  1. Oi onnea, on se hieno poika! Kiva, että oli edelleen hauskaakin. :D Sehän se pääasia on.

    VastaaPoista
  2. Jee, onnea menestyksestä! Ja varsinkin siitä, että sait säilytettyä hyvän meiningin ja fiiliksen :)

    VastaaPoista