22. heinäkuuta 2015

Rally-tokoa(ko?)

Kuten tiedätte, niin me ei Kodan kanssa olla käyty moneen vuoteen missään harrastusryhmissä tai kursseilla. Ollaan tokoiltu ja temppuiltu kotona ihan kaksistaan, tai koirakavereiden kesken. Yksinkertainen syy siihen, miksi ei olla aktiivisesti alettu harrastamaan mitään on se, että vuosia sitten kun Kodan kanssa pentukurssilta jatkettiin tokoryhmään, niin hommasta jäi heti paska maku suuhun. Ryhmässä ei ollut kiva treenata, kun porukan ilmapiiri oli hyvin nihkeä ja ahdistava. Ainakin minun silmin, kun tuolloin ihan aloittelijana ja herkkänä tyttönä ilmestyin treeneihin lapinkoirani kanssa, keski-ikäisten naisten ja heidän lähes robottina toimivien koiriensa keskelle. 

Noh, siihen se sitten jäi, mutta nyt on jo pitkän tovin hiiviskellyt päähäni ajatus, että jospa sitä sittenkin vielä alottaisi jonkun uuden mukavan harrastuksen Kodan kanssa ja ilmottaisi meidät johonkin kurssille. Alottaisi ihan puhtaalta pöydältä ja unohtaisi vanhat ikävät muistot ja ennakkoluulot. Nythän olisi kokonaan uusi kaupunki ja uudet kujeet. Ties vaikka miten kivaan ryhmään sitä sattuisikaan pääsemään. Pääsisi vähän sosiaalistumaan muuallakin kuin koirapuistoissa. 

Tänään jo melkein näpyttelinkin meidät osallistumaan rally-tokon alkeiskurssille, mutta liristin viime hetkellä. En kuitenkaan viitsi maksaa kurssista, johon en välttämättä edes joka kerta pääse vuorotyöni takia. Kurssi olisi ollut vieläpä niinkin hulluun aikaan kuin 17-18, eli todennäköisesti en olisi päässyt treeneihin paljon milloinkaan. Enkä kyllä varmaan kehtaisi alkaa kitisemään töissä tiettyjä vuoroja tietyille päiville, joten olkoot.

Hyvinhän me ollaan Kodan kanssa pärjätty tähänkin asti ilman aktiivista harrastusta ryhmissä. Treenaillaan mitä tahdotaan silloin kuin tahdotaan. Kovin kilpailuhenkinen ihminen en ole, joten kisoihin ei olla koskaan tähdätty, vaan ihan omaksi huviksi ja hyödyksi treenailtu juttuja, vaikka salaa olenkin toivonut, että jostain ilmestyisi rohkeutta lähteä kokeilemaan edes ihan möllitasolle tokoon tms.

Nyt kun melkein jo olin ilmoittamassa meitä tuonne rally-tokon kurssille, niin mielenkiintoni lajia kohtaan heräsi ensimmäistä kertaa kunnolla. Netistä sitten lueskelin lajista ja katselin videoita. Päätin sitten Kodan kanssa joitakin liikkeitä kokeilla ja ihan treenatakin. Täytyy todeta, että hurjan paljon vaatisi tältä omistajalta harjoitusta, jos tahtoisi lähteä kilpailemaan kyseisessä lajissa. Mä olin ihan sekaisin kaikissa asteissa, askelissa ja kaikessa mahdollisessa. Jalat ja aivot olivat ihan solmussa vähän väliä, mutta varmaan ihan ymmärrettävää, kun ihan aloittelijoita ollaan. Saa nähdä kuinka pitkälle me jaksetaan Kodan kanssa näitä rally-tokon liikkeitä hinkata. Ainiin, ja jos et ole ihan perillä siitä, mistä ihmeen rally-tokosta mä täällä höpisen, niin klikkaa tästä.Toivottavasti teidän muidenkin päässä soi koko loppupäivän ... Maijall oli karitsa, karitsa, karitsa...

2 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa, että innostuitte Kodan kanssa rallysta! Rally-toko on kyllä hauska ja rento laji, voin suositella :D Ja onpas tosi upea kontakti ja muutenkin hienon näköistä menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon :) Kodalla on kyllä pennusta saakka tuo kontakti toiminut hyvin! Tästä on hyvä jatkaa kyseisen lajin parissa :)

      Poista