27. heinäkuuta 2015

Hyvä retki alkaa aina suunnittelusta

Mä oon niin intona, etten tuumaa housuissani pysyä! Ai miksikö? No koska tulevana viikonloppuna on piiitkästä aikaa vapaa viikonloppu ja mehän lähetään siitä nauttimaan poikaystävän ja Kodan kanssa Puolangalle, erämaamökille, joka sopivasti kantaa nimeä Luonnonlapsi. Voisiko osuvampaa olla? 

Tämä tuleva mökkiloma tulee kyllä niin tarpeeseen. Ajateltiin mökiltä ihan päiväretkenä käydä vaeltamassa myös pätkä UKK-reitistä. Pääsee ihan täysin luonnonrauhaan, sillä mökkikin sijaitsee niin pöpelikössä joen rannalla, eikä 3km säteellä ole naapureita, ei internetyhteyttä, ei sähköä, ei juoksevaa vettä. Vain ihana luonto ympärillä ja kaksi rakkainta vierellä. Täydellistä.

Mä rakastan reissujen suunnittelua. Oon aina rakastanu, mutta vielä enemmän innostuin moisesta, kun nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan koulutuksessa reissujen suunnittelua ja toteutusta ihan opiskeltiinkin. Tykkään laatia suunnitelmia ja tehdä listoja ym. Tätä tulevaa reissuammekin varten olen täyttänyt jo parikin A4sta tekstillä ja värkännyt jopa "virallisen" retkiesitteen poikaystävälleni kuvitellen, että hän on asiakas, joka on tilannut minulta viikonlopun mökkireissun. Mä sitten myös hoidan kaikki tarvittavat jutut reissuun liittyen. Varaan mökin, laadin varsutelistaa, hoidan ostokset, teen vaelluskartat (jos vaelletaan), tutkin reitit jne jne. Mietin ja teen siis kaiken valmiiksi hyvää reissua varten. 

Kaikkihan eivät tykkää reissuista, jotka ovat liian suunniteltuja. Jotkut tekevät paljon mielummin ihan extempore-reissuja, mutta minä en kuulu näihin ihmisiin. Minulle juurikin se retken tai reissun suunnitteluvaihe on tärkeä ja tuottaa itseasiassa lähes yhtä hyvää mieltä, kuin itse reissussa oleminen. Poikaystäväni taas ei niin välitä tästä suunnitteluvaiheesta. Hän vain tykkää nauttia itse reissussa. Niinpä meillä minä suunnittelen reissut, joista yhdessä sitten nautitaan.

 photo kuva_zpstouj9lms.png
Viereisessä kuvassa näkyy Kodan tarkoin suojelema varustelista tulevalle mökkireissullemme. Viikonlopun aikanahan olisi tarkoitus myös käydä päiväretkenä vaeltamassa, joten oheisessa listassa myös varusteita päivävaellukselle.

Nyt kun listaa silmäilee, niin huomaan parikin juttua uupuvan, mutta aikalailla tärkeimmäthän tuosta jo löytyy, ken mun harakanvarpaista nyt osaa selkoa ottaa. Ehkä voin hieman avata tuota listaa.

Vesi ja ruokahan on tottakai se ykkösjuttu. Niitä pitää riittää koko reissulle. Oikeanlainen vaatetus on myös tärkeä. Vaelluksella varsinkin täytyy olla hyvät ja kestävät vaatteet/kengät, jotka ovat mukavat päällä.

Turvallisuuteen liittyen joku pienikin ensiapupakkaus olisi hyvä olla matkassa. Koskaan ei tiedä mitä sattuu ja kelle.

Tulentekovälineet, puukko, wc-paperi, roskapussit... ne on juttuja jotka on hyvä kantaa mukana retkellä kuin retkellä. Itseltä löytyy rinkasta aina myös narua, irtohihnoja, hakaneuloja, ym. pientä sälää, joka ei paljoa tilaa vie, eikä paina, mutta voi olla isona apuna yllättävissä tilanteissa.

Vuodenaikaan liittyen hyttysmyrkky on ihan ehdoton olla matkassa. Muutkin hyttyssuojat ym. on plussaa. Kesällä uimakamppeet, aurinkolasit, aurinkorasva ja jokin päähine täytyy myös muistaa, vaikka tämän kesän kelit eivät hirveästi ole moisia varusteita edellyttänytkään.

Ennen tätä kaikkea varustekasaa retkirepussa täytyy olla paljon iloista retkeilymieltä ja sitähän meiltä kyllä löytyy!

Toivottavasti tämä tuleva reissumme sujuu mukavasti ja pääsen odotetusti päätä nollaamaan. Ainakaan suunnittelun vähyydestä se ei jää kiinni. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Nyt vain odotetaan itse viikonloppua, että päästään nauttimaan.

Ps. Theddy-poika täytti eilen 3-vuotta! Onnea karvamonsterille. Saas nähdä milloin taas päästään näkemään.

4 kommenttia:

  1. Teidät on haastettu blogissa Puudelipäiväkirja! :)

    www.villiksenmatkassa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus! Munki blogissa olis sulle haaste:)

    http://jjjeennnaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista