27. helmikuuta 2016

Roturyhmien ykköset

Näitä roturyhmien suosikit -postauksia tupsahteli tuossa jokin aika sitten ihan urakalla moniin koirablogeihin ja ajattelin itse näin vähän jälkijunassa kantaa oman korteni kekoon. Vaikka olenkin vannoutunut suomenlapinkoirien omistaja, niin onhan se välillä hauska leikitellä ajatuksella jostain muustakin rodusta, joten lähdetäänpäs kaivelemaan niitä lemppareita kustakin FCI-ryhmästä. Pyrin valikoimaan jokaisesta ryhmästä vain yhden ehdottoman suosikin niin ei tule lueteltua liian montaa.

Meidän pojatkin ovat päässeet leikkiä lyömään parinkin eri valkkarin kanssa. Tässä heistä yksi.
FCI 1, Lammas ja karjakoirat
Tätä pitikin pohtia pitkä tovi, mutta lopulta päädyin valkoiseenpaimenkoiraan. Ne on jotenkin niin symppiksen näköisiä ja oloisia. Kerrassaan hienoja koiria. Tietysti omaa silmää miellyttää näilläkin tuo pitempi karva. Ei olisi hassumpi ajatus omistaa tämmöinen kaveri joskus. 

FCI 2, Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat
Berninpaimenkoira on jostain syystä aina miellyttänyt mua. Ulkonäöltään todella hienoja, varmoja koiria ja yksilöt joita olen tavannut, niin todella lepposia ja niin rakastettavia otuksia. Harmi että terveys ei ole näillä todellakaan parhaimmasta päästä.

FCI 3, Terrierit
Siis ei tule mieleen yhtäkään miellyttävää terrieriä jota olisin tavannut. En tykkää minkään terrierin ulkonäöstä tai luonteesta. Siispä jätän tästä ryhmästä kokonaan valitsematta.

FCI 4, Mäyräkoirat
Pysytään samalla linjalla ja skipataan tämäkin roturyhmä suosiolla.

FCI 5, Pystykorvat ja alkukantaiset koirat
Ehdottomasti suosikki roturyhmä tottakai. Löytyy useampikin kiva rotu, mutta tässä en nyt suomenlapinkoiraa valitse, koska se olisi tylsää. Joten nostetaanpas se toinen suosikki tästä ryhmästä, eli samojedi. Todella ihastuttavia otuksia, vaikka eivät nyt ihan vedä vertoja suomenlapinkoirille ;)

FCI 6, Ajavat ja jäljestävät koirat
Hmm. Ei kyllä innosta tästäkään ryhmästä paljolti mikään rotu, mutta jos nyt kuitenkin joku valitaan, niin sitten dalmatiankoira. Tosi vähän kyseisen rodun edustajia tiedän, mutta varmasti ihanan eloisa kaveri ja moneen menoon sopiva. Voisin kehitellä tästä vähän enempi turkkia omaavan rodun niin jospa sitten miellyttäis muakin enempi? :D

Parasta A-ryhmää ja setteri ;)
FCI 7, Kanakoirat
No ei ne nämäkään rodut ole yhtään mun juttu. Nostetaan nyt esille kuitenkin vaikka englanninsetteri ilman sen kummempia perusteluita kuin että kaverilla on kyseisen rodun edustaja (yllä olevassa kuvassa näkyykin) ja Koda rakastaa sitä suurella sydämellä, vaikka tyyppi viuhtookin menemään turhan lujaa.

FCI 8, Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat
Tollerihan se näistä roduista tulisi valittua. Eli Novascotiannoutaja. Varsinkin nyt kun jokin aika sitten olin nuuskuttelemassa kuutta ylisuloista tollerivauvvaa ystäväni luona. Tuitui :3 Ovat kivoja ulkonäöltään ja luonteeltaan, mutta eivät nämä noutajat kuitenkaan sen enempää mua sykähdytä.

Vanhat tutut tolleritytöt.
FCI 9, Seura- ja kääpiökoirat
Nääh. Eipä nämät ole edes koiran kokosia. Villakoirat vois ehkä jollain tasolla olla ihan ok, mutta sitten taas ei kuitenkaan. Tykkään koirista, joiden turkkia ei tarvi kauheesti väkertää, joten unohetaanpa nämä villakoirat kokonaan muiden ryhmän rotujen mukana.

FCI 10, Vinttikoirat
Salukit ovat kyllä omaan silmään todella hienoja. Niin tyylikkäitä ja arvokkaan oloisia. Harmi, etten tiedä kyseisen rodun edustajia, mutta olisi kyllä ihana päästä tutustumaan näihin kauniisiin tyyppeihin!

Eli tästä voisi päätellä, että mun mieleen ovat koirat, jotka ovat koiran kokoisia ja omaavat turkkia johon on ihana upottaa kädet kun yhdessä sohvalla köllötellään. Mutta mikään sohvaperuna ei saa olla, vaan pitää myös eloisuutta löytyä moneen menoon, joskaan ei kuitenkaan saa olla liian energinen kaveri ja vaatia liikoja. Siksipä mulla näitä lapinkoira löytyykin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti