10. huhtikuuta 2015

Lintubongauskausi korkattu

Näin kevään tullen mulla on hirmuinen kaipuu kotikotiin Keski-Pohjanmaalle. Ihan vain siksi, että muuttolintuja on alkanut saapua taas ja lintubongailu voi alkaa. Mietin tuskissani, että no kuinkas mä täällä kaupungissa mitään lintuja bongaan. Tahdon kotikotiin maalle, jossa sitä merta ja järviä riittää ja sitä myöten myös niitä tirppoja, eli lintuja siis. Noh, päätin kuitenkin tänään vapaapäivän kunniaksi lähteä Kodan kanssa kurkistamaan, että sattuisiko joku tirppa (muukin kuin perus pullasorsa) löytyä tuosta joesta, joka Kajaanin kaupungin läpi menee. Ilokseni jo kaukaa kuulin joutsenten ”kaunista” huutoa ja kiireen vilkkaa loikin joen rannalle kamera kaulassa heiluen. ”JEE. Onhan täällä vaikka mitä tirppoja!” Hihkuin Kodalle, joka tosin ei paljoa linnuista välitä, mutta huutavia joutsenia kyllä seuraa kiinnostuneena.

 photo IMG_0441_zps9ar9ko8s.jpg

Sieltä sitten bongailtiin joutsenten ja sinisorsien lisäksi muutama telkkä ja pari lokkia. Ihan peruskauraa siis, mutta voi kyllä oli tämä lintubongari onnellinen, kun pääsi täällä kaupungin keskelläkin tiirailemaan lintujen touhuja ja parit kuvatkin räpsimään. Tosin tuo kuvaaminen ei ihan täydellisesti onnistunut, kun oli melkoinen tuuli eikä kamerajalasta tietoakaan, mutta pitihän sitä jonkinlaiset kuvat kuitenkin ikuistaa ja videon pätkää myös.

Täytyykin alkaa tutkia, josko täältä Kajaanista tai lähimaastoista löytyisi joku lintutorni tai muu lintujenbongauspaikka. Ainakin joku lintuvesiallas on tuolla matkan varrella, kun lähtee täältä Kokkolaan päin. En kyllä yhtään tiedä mikä on lintuvesiallas… mutta kuulostaa siltä, että siellä on lintuja?! Ehkä täytyisi käydä sekin paikka tutkimassa tässä kun kerkiää. Mutta hyvät viikonloput teille kaikille ja minä parhaani mukaan ahkeroin töissä tämän viikonlopun. Palaillaan ja käykäähän toki tekin lintuja bongailemassa!

 photo IMG_0273_zpsutrvabn9.jpg photo IMG_0356_zpsgrbkgdmf.jpg photo IMG_0467_zps4pcc5yfk.jpg photo IMG_0425_zps4z8sem4o.jpg

10 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihania kuvia oot saanut! :-) Mä en oo vielä ainakaan saanut ikuistettua tirppoja kameralla, mutta bongaillut kyllä oon. Olin eräänä päivänä pihalla ja ihmettelin, että mistä sellainen "lällälällällieru"-tyylinen ääni kuului, mutta joutseniahan siitä yli sitten lensi :-D Kuulosti hauskalta, ihan niinku ne olis lällätellyt toisilleen, että etpäs saa kiinni :-D

  VastaaPoista
 2. Haastoin sut The Liebster Award -haasteeseen! :)

  http://taijaslife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla Otanmäen lintuvesiallas mistä puhut, ei tosin ole mitään hajua millainen paikka se on. Mutta Koutaniemellä (n. 16 km päässä Kajaanin keskustasta) Ari Partasen kauppapuutarhalla on Kajaanin uusin lintubongauspaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Otanmäen lintuvesiallas juuri! Täytyy joku kerta käydä se paikka kurkkaamassa samoin kuin tuo sinun vinkkaamasi lintubongauspaikka! Kiitos vinkistä ;)

   Poista
 4. Hienoja kuvia ja toi video oli kiva! :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia taas ja video on kiva. :) Tiiän, että oon lukenut tämän joskus jostain, mutta mikä kamera sulla olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti! Mulla on käytössä kaksi kameraa, toinen on Sony A230 ja toinen, eli siis tämä jolla on kuvattu tän postauksen kuvat ja videot on Canon powershot sx40 HS :)

   Poista