31. tammikuuta 2016

Kuopion jalostuspäivänäyttely 2016

 photo _DSC8601_zps1ms7f8vh.jpg photo IMG_1004_zpspmjaywaj.jpg

Viime postauksessa purkasin raivoani Rukaa kohtaan, mutta paikataan se nyt ja kehutaan piski vuorostaan maasta taivaaseen. Tyyppi oli nimittäin niin huippu tänään ensimmäisissä näyttelyissään Kuopion jalostuspäivänäyttelyssä. Ei enempää olisi voinut pennulta toivoa. Se käyttäytyi kehässä, sekä koko piiitkän päivän kehän ulkopuolella vallan mainiosti. Saatiin hurjasti kehuja ja kakara ihastutti monia. Oikea pikku hurmuri. 

Mulla on aina ollut vähän kaks piippunen suhtautuminen näihin näyttelytouhuihin, mutta nyt tällä kertaa jäi kyllä todella hyvä maku suuhun todella kivasta tuomarista ja ylipäätään koko tapahtumasta. Niin ja olihan meillä huippu seurakin matkassa, kiitos! Varmasti tullaan kiertelemään Rukan kanssa kehiä nyt jatkossakin ja toivottavasti kerrytetään näitä mukavia kokemuksia. Meillä oli tänään oikeasti hauska päivä, josta koirakin selvästi tykkäsi ja nyt se tyytyväisenä nukkua tuhertaa varmasti koko loppu illan. 

 photo 12650237_10205668687295998_1009625660_n_zps3sgkteiu.jpg
Sisko ja sen veli. (C) Tinja
Tuloksenahan Rukalla oli PPEK1 KP VSP-pentu. Eli te jotka ette hölkäsen pöläystä ymmärrä noista lyhenteistä, niin suomeksi sanottuna lyhyesti ja ytimekkäästi Ruka oli rotunsa paras uros pentu ja sai kunniapalkinnon. Ylpeähän tuosta saa olla. Mamman hieno mussukka. Arvostelussa sanottiin: "Oikeat mittasuhteet, erinomainen vahvuusaste. Erittäin lupaava pää, hyvä korvien asento ja karvoitus. Hyvä kaula. Erinomainen runko ja eturinta. Hyvät kulmaukset ja vahvat raajat, tiivit käpälät. Erinomainen hännänkiinnitys. Erinomaiset liikkeet, lupaava karvapeite. Miellyttävä käytös." Tuomarina toimi Markku Mähönen, joka oli mielestäni oikein mukava tuomari. Rukakin sai hyvän ensikokemuksen kehässä olosta.

Paikan päällä nähtiin myös Rukan siskoa Marttaa, joka pärjäsi myös kehässä todella hienosti. Pentulaatikosta oli ilmeisesti jäänyt jotain hampaan koloon, kun sisarukset alkoivat heti keskenään kinastella. Rukan näin ekaa kertaa hampaat irvessä toiselle koiralle. Ihanan rakastavaiset sisarukset :D Paluumatkalla kotiin kyydissä oli Rukan kaverina kaksi ihanaa vanhaa tuttua tyttöä, Kuura ja Pihka. Tytöt saivat kumpainenkin isot kasat pusuja ahkeralta pusupojalta. Kiitos mukavasta seurasta Kuuralle, Pihkalle ja heidän omistajalleen.

Koko reissu oli kyllä hyvin onnistunut kaikin puolin. Nyt voi hyvällä mielin mennä saunaan ja sitten nukkumaan. Väsy tuumaa painaa kun herätys oli tänään 4.30 ja pitkä, antoisa päivä takana. Kyllä tästä Rukalle näyttelyura urkenee!

7 kommenttia:

 1. Onnea menestyksestä! :) Milloin Koda pääsee kehää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kodalle nuo näyttelyt ei oikein maistu. Ei viihdy niissä alkuunkaan, joten hänenpä ei tarvitse sitten kehiä kierrellä, vaikka komiahan tuokin on, että varmasti kyllä pärjäisi sen puolesta ;)

   Poista
 2. Oi hienoa! Arvasin, että Ruka oli paras urospentu, kun Tessun kasvattajan kasvattiyros oli 2. ;) Ruka on kyllä komea ja parasta varmasti, kun osasi käyttäytyäkin. :) Näyttelyissä on kiva käydä, kun koira käyttäytyy ja tykkää tapahtumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiii nonii :) Ja näinpä. Ruka oli oikein kelpo näyttelypiski niin kehässä, kuin kehän laidallakin. Hyvillä mielin kohti seuraavaa näyttelyä!

   Poista
 3. Oiiiii, onnea karvapallerolle! :) Itse olen käynyt nuorempana mopsimme kanssa muutamassa näyttelyssä ja aika brutaalia hommaahan se omanlailla oli :D Hienoa kulla, että Ruka onnistui voittamaan korkeimman tittelin! Kyllä ne rakkaat jaksavat vihastuttaa ja ihastuttaa ;) Onnea myös tuleviin kierroksiin! :) Itse olen harkinnut kissanäyttelyitä muutamaan kertaan, sillä skottimme tulee aikamoisten voittajien perheestä ja omaan silmään kriteerit täyttyvät aika hyvin korvien astetta lukuunottamatta. Saa nähdä jääkö vain haaveeksi vai lähdemmekö joskus yrittämään... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissanäyttelyissä en oo koskaan käynyt, varmaan ihan mielenkiintoista puuhaa sekin. Eikun yrittämään siis siellä! ;)

   Poista
 4. Tää oli ihan huima! Onnea vielä! Ihan syystä se Ruka sai pystit ja pokaalit :) Eikun seuraavia noutamaan!

  VastaaPoista