5. syyskuuta 2013

Älä turhia ressaa

Google
http://weheartit.com/
Huhhui. Kylläpä sitä ihminen osaakin stressata ja vaivata päätään vaikka ja millä. Nyt on kyllä tälläviikolla ollut ressinsietokyky koetuksella, kun on ollut melkosesti tekemistä mm. koulun ansiosta. Itse en yleensä ole kovinkaan suuri asioista stressaaja vaan usein olen se tyyppi joka ottaa ihan lunkisti, kun muut hermoilee ja ottaa turhaa stressiä, mutta kyllä sitä joskus sattuu tämmösiä vaiheita, jolloin minäkin stressaan ihan yli paljon kaikesta mahdollisesta. 
Minun omalla kohdallani parhaita stressin lievitys kikkoja ovat: 

1. Päiväunet
Silloin kun tuntuu, että pää posahtaa millä hetkellä hyvänsä ja mielessä pyörii ainakin sata ja yksi ajatusta samaan aikaan niin paras keino rauhoittua on mennä pötkölle ja ottaa pienoiset nokoset. Se auttaa aina. Pienten torkkujen jälkeen monet asiat, joista vielä ennen unia stressasit eivät enää tunnukkaan niin hankalilta ja ylitsepääsemättömiltä. Ja jos olet sattunut stressaamaan jostain ongelmasta, joka on vailla ratkaisua, niin päikkäreiden jälkeen sekin saattaa ratketa tuosta noin vain! Tämä toimii ainakin minun kohdalla vallanmainiosti.

2. Luonto
Tästä olenkin maininnut jo monet monet kerrat, mutta täytyy mainita jälleen. Kun hirmuinen stressi painaa päälle ja tuntuu, että olet oikein sen puristuksissa niin ota ja lähde vaikkapa lähimetsään. Siellä voit kokeilla ensimmäiseksi nakkoa käpyjä mahdollisimman kauas ja kuvitella viskovasi kaikki nämä stressin aiheuttajat pois sinusta. Voit kokeilla myös vähän karjua, sekin saattaa auttaa, mutta sitten kannattaa istahtaa kannon nokalle tai kivenmurikalle ja vetää syvään henkeä, sulkea silmät, nauttia raikkaasta metsän tuoksusta ja tuntea luonnon parantava, sekä rauhoittava voima. 

3. Rakkauden saaminen ja antaminen
Tämä toimii niin koirien kuin ihmistenkin kanssa. Minä ainakin rentoudun kaikesta stressistä hyvin nopeasti, kun pääsen halimaan rakkaita koiriani taikka käpertymään oman poikaystävän kainaloon. Olla vaan ja osoittaa toiselle rakkautta. Se jos mikä lievittää stressiä kuin stressiä. 
Koirien kanssa teen yleensä niin, että pienoisen hali ja rapsutus tuokion jälkeen alan touhuamaan niiden kanssa jotain oikein hauskaa, joka saa hymyn huulille ja huolet, sekä murheet unholaan. Kuten esimerkiksi hauskojen pikkutemppujen opettelu. Tänään tarkoitus oli opetella molempien kanssa minun käden halaamista. Kodahan handlasi homman jo heti 5minuutin kuluttua, kun taas Theddy ei tajunnu yhtikäs mitään koko jutusta, vaikka kuinka yritettiin. Siinä sainkin mahakippurassa nauraa sille hömpälle, kun se toheloi ja yritti kovasti ymmärtää, mutta ei suoriutunut oikein sitten millään. Se kun on niin kova häsläämään. Tempputuokion jälkeen oli oitis niin raikas ja helpottunut mieli, että päätin hypätä tänne blogin ääreen rustailemaan teille rakkaille lukijoille :)

4 kommenttia:

 1. Ei oo teillä sattunut oleen riesana hirvikärpäsiä ko metsässä pörräätte? Meiltä löytnyt jo useampikin niin ihmisten kun elukoidenki turkista :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä.. Hirvikärpäset.. ikuinen syksyn riesa!
   Juuri äsken revin yhden kyseisen elukan päästäni, kun äskettäin tultiin ulkoota. Koirien turkeista en ole koskaan niitä löytänyt, joka on aika jännä! Itse saan kyllä poimia useita kymmeniä itsestäni pois jos ollaan mehtässä lenkillä. En sitten tiedä onko niihin minkäänlaista suojakeinoa? Jotain myrkkyä kuten hyttysiin tai jtn? Ois kyllä kätevä.

   Poista
 2. Apteekista saa hirvikärpässtop merkkistä suihkutettavaa ainetta. Viime syksyn käytin sitä muhun ja koiraan vaikka mitään ei sanonnu saako koiraan pistää mutta mtn oireitakaan ei ole tullut ku turkin pinnalle pistää. Kyllä multa ainaki väheni hirvikärpäset selvästi, tai sitten se oli sattumaa :--D Kannattaa koittaa, ite oon vielä epäileväinen sen suhteen mutta testin nyt syksyllä uudestaan niin huomaa auttaako oikeesti :)Hintaa en muista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä. Ehottomasti täytyy kokeilla tuota! Eilispäivän lenkin hirvikärpässaldo itsestäni oli 11.. Hyi.

   Poista