19. maaliskuuta 2015

Koirankarvoille kyytiä

Meille kotiutui tuossa jokunen aika sitten uusi perheenjäsen. Ei, ei koiranpentu, kuten niin monelle muulle näin kevään aikana (kateellinen(ko?) hmm). Mutta siis tämä meidän uusin perheenjäsen ei ole mikään karvainen tai nelijalkainen, paitsi onhan sillä kyllä neljä pyörää... hän on nimittäin... Uusi pölynimuri! Vanha raivostuttava kapine joutui romukoppaan, jonne se kyllä kuuluikin. Kuka edes keksi ostaa 50euron imurin?! Kyllä tuo hinta jo jotain kertoo. Noh, nyt ei tarvitse enää taistella sen hyödyttömän vempeleen kanssa, kun tuli taloon tämä OIKEA pölynimuri.

 photo _DSC2843_zpspfcalttc.jpg

Lähdettiin siis poikaystäväni kanssa imurin etsintään. Tällä kertaa olimme valmiit satsaamaan vähän enempikin rahaa kyseiseen härveliin, sillä halusimme oikeasti tehokkaan vekottimen, joka tekisi selvää eritoten koirankarvoista, joita Koda rakastaa levitellä ympäriinsä, varsinkin tähän aikaan vuodesta. Noh, päädyttiin sitten ensimmäisenä etsimään tätä tulevaa perheenjäsentä Gigantista, josta heti tärppäsikin. Ensimmäisenä hyllystä silmään osui Bosch Zoo'o ProAnimal pölynimuri ja siinä se oli, uusi perheenjäsenemme. Tästä kirkkaan punaisesta tehopakkauksesta saimme pulittaa 400 euroa ja kyllä siinä maksaessa tunsi olonsa aika vanhaksi, kun raaski pulittaa imurista tuommoisen hinnan. Mutta kyllä ainakin itselleni oman kämpän puhtaana pito on aika tärkeä juttu, joten kyllä siihen rahaakin viitsii uhrata.

Noh, kannattiko tuo 400 euron ostos? Kyllä mä sanon että kannatti. Imurointi on nyt jopa kivaa, verrattuna siihen, mitä se oli sillä kämäsellä 50 euron imurilla, jota en kyllä enää kutsuisi edes imuriksi, kun on saanut pidellä kädessä tuota kunnon kapinetta, mutta kyllä tästä ProAnimalistakin niitä heikkouksia löytyy. Voitaisiinkin jakaa uudelle perheenjäsenellemme plussat ja miinukset!

 photo _DSC2862_zpsc1rop8gx.jpg

+ Tehokas. Tehojahan tässä riittää ja puhdasta tulee aivan eri tavalla kuin sillä kehnolla imurillamme. Koirankarvat todellakin saavat kyytiä kaikilta pinnoilta.
+ Pitkä johto. Meillä nyt on niin pikkunen kämppä, että tällä ei niin suurta merkitystä ole, mutta johtoa tosiaan löytyy 15metriä.
+ Monta erilaista suulaketta. Kun imurin purkasin laatikostaan, niin sieltähän putkahteli esiin jos jonkinmoista härpäkettä. Suulakkeita on ihan joka lähtöön ja en ole vielä ihan perillä siitä, mikä sopii minkäkin laiseen käyttöön, mutta täytyy perehtyä niihin paremmin.
+ Ketterä. Imuri on ihan perus ketterä joo. Siinä on jopa neljä rengasta alla, joten se liikkuu aika näppärästi eikä ole kokoajan kumossa jne. 

- Kova ääninen. Siis mä luulin, että se meidän vanha imuri piti kovaa ääntä, mutta olin väärässä. Tämä kapistus osaa pitää meteliä ihan uudella tavalla. Mutta onhan se ihan ymmärrettävää. Jos on enempi tehoja niin on enempi ääntä. Minua tämä ei nyt niin hirveästi haittaa, mutta en tiedä mitä naapurit ovat mieltä.

+/- En oo oikein vielä päättänny, että onko pölypussit + vai - puolia. Siinä meidän entisessä vekottimessa oli se säiliö systeemi, mutta se oli kyllä kehno. Täyttyi yhdestä imurointi kerrasta lähes täyteen ja se putsaaminen oli oksettavaa hyi. Jotenka luulen, että pölypussien vaihto onnistuu paremmin, mutta toivottavasti niitä ei tarvitse olla kokoajan ostamassa.

Tuossapa tämän uuden uutukaisen perheenjäsenemme plussa ja miinus puolet pähkinänkuoressa. Kyllä olen tyytyväinen ostokseen ja imuroitua tulee nyt paljon useammin kuin ennen. Uskallan kyllä suositella kaikille lemmikinomistajille. Toivottavasti tämä kapine kestää pitkään hyvänä. Parasta kyllä olisi, kun hintaakin oli niin paljon! Toivokaamme siis, että tämä vekotin jaksaa pitää kotimme puhtaana vielä monta vuotta. 

18 kommenttia:

 1. Mie sorruin myös ostamaan halvan imurin ja olen kyllä kiroillu piheyttäni tässä asiassa! Se kyllä imee hyvin ja puhdistaa jne, mutta on se kamala ränkkänä... Meteliäkin pitää niin, ettei omia ajatuksiaan kuule... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se halppis imuri ei kyllä saanut edes puhdasta aikaan. Mattojakin sai sillä hinkata varmaan puolituntia ja siltikin oli Kodan karvat siinä kiinni. Nyt on ihan toisenlainen meininki tuon uuden kanssa ;)

   Poista
 2. Kiva postaus! Munkin täytyisi hommata uusi imuri, sillä tästäkin taloudesta löytyy joku halppisimuri, jolla saa enemmän pahaa kuin hyvää aikaan :-D nyt ei kyllä varaa ole 400 euron imuriin, mutta pitää pistää tää korvan taakse kun imurikaupoille suuntaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo halppisimurit aiheuttaa ainakin kovasti henkistäpahoinvointia jos ei muuta :D Itellä ei ainakaan imuroinnut sujunu ikinä ilman raivonpuuskia sen vanhan imurin kanssa. Onneksi nyt työssäkäyvänä pysty sijottaan vähän isommankin summan imuriin niin sujuu sekin puuha mukavammin :)

   Poista
 3. Tuollainen imuri olisi kyllä kätevä, meilläkin kun on kaksi koiraa. :-D Mut hei, tosi kiva postaus! Kirjoitat todella sujuvasti. Ulkoasukin miellyttää silmää, sillä on selkeä teema. Keep going! ♥

  VastaaPoista
 4. Oi niiin sulonen koira sulla!♥ Mulle tuli kauhee ikävä mun hoitokoiria!

  VastaaPoista
 5. Itsekin hankin juuri uuden imurin ja ihmettelin myös tuota hirveetä mekkalaa mitä se pitää. Siinä on jopa asetus "hiljainen imurointi" ja sekin on niin kova, ettei todellakaan kehtaisi imuroida muuta kuin keskellä päivää (kerrostalossa). Tosiaankin siis ihmeellistä, miten nykyaikana ei ole kiinnitetty tuohon äänenvoimakkuuteen huomiota, vai onko se sitten vain tehon mukana tuleva melu? :D

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan. Nythän on kyllä mainostettu sitä yhtä imuria, joka pitäis olla tosi hiljanen (se mainos jossa tiikerikin nukkuu vaikka imuroidaan vieressä). En sitten tiedä miten siinä imurissa on sitten tehoja, että kuinka käsikädessä nuo tehot ja melu kulkevat.

   Poista
 6. ooi tykkään paljon sun kirjotustyylistä! ja niin ihana koira :>

  http://rronjaedith.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Kyllä se siivoominen kunnon imurilla on aina mukavempaa!

  VastaaPoista
 8. Ompa sulla tosi kiva ulkoasu täällä blogissa! Ja suloine koiru :)

  VastaaPoista
 9. Kiva, että uusi imuri on toimiva ratkaisu :) Toivotaan, että se palvelee pitkään ja saat olla tyytyväinen ostokseen vielä monta vuotta

  VastaaPoista