2. marraskuuta 2015

A, B, C, kissa kävelee...

Ettette ihan tylsistyisi näihin hyvin koirapainotteisiin juttuihini täällä blogin puolella, niin päätin virkistykseksi toteuttaa tähän väliin vähän toisenlaisen postauksen, jossa lupaan olla mainitsematta koiria laisinkaan. Mahtaako onnistua? No kokeillaan!

Eli kyseessähän on tälläinen perus "elämäni aakkosin" -postaus, joka varmasti on tuttu monille. Ideahan tässä on lyhykäisyydessään se, että jokaisesta aakkosesta tulisi keksiä sana, joka jotenkin liittyy minuun ja elämääni. Katsotaanpas mitä saan tästä aikaan.
Antti Holma Show. Siis ihan huippu ohjelma. Joka jakso on tullut katsottua ja aina on saanut nauraa. Antti Holma on ihana!

Bull Mentula.  Oi kyllä, Jari "Bull" Mentula, jonka kaikki nyt varmasti tietää. Hän ei liity elämääni koska olisi idolini tai mitään vastaavaa, vaan koska hän ja hänen lausahduksensa ovat pyörineet minun ja mieheni sanavarastossa hyvin aktiivisesti viime viikot. Ruka on jopa nimetty uudelleen. Mieheni kutsuu häntä Bull Mentulaksi.

Carina. Toyota Carina vuosimallia -92. Tuo rakas kottero, joka parhaillaan seisoo tuolla pihalla toimettomana, koska teki viimeiset temppunsa mulle ja jouduin hankkimaan uuden menopelin. Carinalla on kovasti tunnearvoa minulle, koska se on palvellut uskollisesti perhettämme jo siitä lähtien kun itse olin ala-asteikäinen. Reilu neljä vuotta sitten poikaystäväni osti sen isältäni ja nyt vuoden se on toiminut minulla ensiautonani. Hyvin surullisena sitä katselen nyt kun nykyisellä volvollani sen ohi ajelen. 

Dansku. Okei, lupasin ettei koirat sekaannu tähän postaukseen, mutta tässä vaiheessa en voinut muuta kuin mainita rakkaan edesmenneen ensimmäisen lapinkoiramme Danskun. Vain yksi voi olla se ensimmäinen <3

Eräopas. Mua kiinnostaisi kovasti opiskella eräoppaaksi ja tehdä niitä hommia. Tällä hetkellä ei vaan passaa lähteä opiskelemaan, mutta ehkä vielä joskus.

Farmari. Siis farmariauto. Tämä nykyinen Volvomme on kyseistä automallia ja voi ihanuus kun on ihanaa heittää koirat takakonttiin, eikä ne sotke enää takapenkkejä.

Gallup. Yleensä tämmöisiin puhelin galluppeihin en tykkää vastata, mutta siis esimerksiki demissä olevat gallupit on kivoja. Jostain kumman syystä niitä on kiva täytellä tylsyyksissään. Tosin en ole moista tylsää hetkeä kokenut piiiiiitkään aikaan, että olisin ehtinyt galluppeja täytellä.

Halloween oli ja meni. Itse en kyseistä juhlasta niinkään perusta, enkä ole sitä itseasiassa vielä koskaan juhlinut. Nytkin olin töissä, joten mihinkään halloween pirskeisiin en osallistunut tälläkään kertaa.

Ihottuma. Mä oon siis jo pitemmän aikaa kärsinyt kamalasta kutina ihottumasta. Se iskee yhtäkkiä ja silloin ei auta kuin raapia ittensä lähes tulkoon hengiltä kun kutisee joka puolelta aivan tajuttomasti. Allergiatesteissä on käyty ja mitään ei niissä näy. Allergialääkkeet onneksi auttaa kutinaan ja jos niitä ei syö niin kutisen kokoajan.

Joulukalenteri. Nyt kun joulukin sieltä pikkuhiljaa lähestyy, niin oon alkanut jo kovasti miettiä, että mimmosen joulukalenterin sitä tänä jouluna hankkis. Mulla on lapsesta saakka aina ollut semmonen perus tylsä suklaakalenteri ja aina olen haaveilut kinderkalenterista. Olisikohan nyt sen aika?

Kaupassakäynti. Siis tiedättekö sen tunteen, kun täytyy lähteä kauppareissulle, siis ihan ruokaostoksille ja sulla ei ole mitään ideaa mitä sitä seuraava viikko syötäisiin? Siis mä oon nyt ruvennu törmäämään tähän lähes joka kerta, kun kauppaan oon menossa ja se tekee mut tosi vihaseksi. Haluaisin keksiä jotain kivoja ruokia, mutta en muka keksi ja sitten kiikutan kaupasta tasan tarkkaan ne samat ruoka-aineet, joita viime viikolla jo syötiin ja sitten tympii kun aina samat sapuskat.

Lanka. Mulla aina syksyisin tulee neulomisinto ja sitten alkaa langat pyöriä puikoilla. Tänä syksynä tosin en ole kerennyt tehdä kuin yhdet villasukat. Pennun tulon jälkeen langat ja puikot jäi narikkaan, mutta saas nähdä jos sitä yhdet villasukat tai lapaset vielä ehtis neulomaan jonkun joululahjapakettiin.
Viime syksyn tuotoksia

Maito. Mä oon melkonen maitovasikka. Siis maitoa kuluu meillä hyvin paljon ihan vain sen takia, että mä tykkään sitä niin kovasti litkiä. Saatan siis ihan janojuomaksikin ottaa mielummin maitoa, kuin vettä. Ehkä pitäisi vähän rajottaa tätäkin.

Naapurit. En tykkää naapureista. Siis se ei välttämättä johdu siitä, että naapurit eivät olisi mukavia, vaan en siis vaan tykkää naapureista ylipäänsä olivatpa ne kuinka ihania tahansa. Haluaisin asua kaikessa rauhassa jossain metsän keskellä ja pyrinkin, että jossain vaiheessa elämää pääsen asustamaan kauaksi naapureista. 

Ostokset. En ole koskaan ollut mikään kova shoppailija, mutta viime aikoina oon löytänyt itseni turhankin usein tekemässä ostoksia netissä ja ehkäpä juuri tämmöisiä turhanpäiväisiä ostoksia joko itselleni tai koirille. Nyt kun tiliä katsoo ja se saa melkein pökertymään lattialle ei isojen summien, vaan nimenomaan aivan liian pienten summien takia, niin täytyy parhaansa mukaan olla säästökuurilla ja unohtaa kaikki turhanpäiväiset ostokset. 

Päiväkoti. Eli nykyinen työpaikkani, jossa lastenhoitajana toimin vuoropuolella. Välillä jopa ihan kivaakin hommaa, mutta en tätä kyllä lopun ikääni tahdo tehdä. 

Q ... en vain löydä sanaa tähän kohtaan. Kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja kyllä on, mutta en saa niitä mitenkään yhdistettyä itseeni, joten skipataan tämä.

Ralli. Eikä mikä tahansa ralli, vaan pissa- ja kakkaralli. Se vain jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Tuntuu, että se jatkuu ikuisesti, mutta toivottavasti ei nyt sentään. Tuo ipana vaan kusee ja paskoo kokoajan milloin minnekin ja siivoamassa saa olla kokoajan. Talouspaperiin on kulunut rahaa pennun olon aikana jo useita kymppejä. Sanomalehdetkin on kokoajan loppu ja saa olla dyykkaamassa roskiksia. 

Saamaton. Siis tällä hetkellä varsinkin tunnen itseni hyvin saamattomaksi, veltoksi ja laiskaksi. Oikein mitään en tunnu saavan aikaan. Täytynee ottaa ittensä puhutteluun ja niskasta kiinni, että sais vähän vipinää töppösiin.


emotions, background, and off image
Tunteikkuus. Tosiaan olen tainnut joissain aikaisemmissakin fakta-postauksissa mainita, niin olen todella tunteikas ihminen. Välillä koen sen jopa haitaksi, mutta loppupeleissä kyllä tykkään ollan tälläinen tunnerikas tyyppi. Tuollainen viereisen kuvan kytkin ois kyllä melko huippu saada. Helpottais monia tilanteita kummasti.

Ulkomaanmatka. Pitkään on ollut jo haaveena ulkomaanmatka, mutta aikaiseksi ei olla saatu. En edes tiedä yhtään mihin päin sitä lähtis jos pääsis lähteen. Tosiaan tämä likkahan ei ole muualla kuin Virossa käynyt, joten ihan mihin vaan olisi kiva päästä, mutta melko mahdottomalta ajatukselta tuo ulkomaanmatka kuulostaisi, koska raha, koska koirat, koska koska koska...

Vaeltaminen. Kuten tiedätte, niin rakastan vaeltamista. Varsinainen kipinä moiseen puuhaan lähti opiskeltuani nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi ja tehtyäni sitä kautta ensimmäisiä kunnon vaellusreissuja. Seuraavan kerran kun lomailen, eli ensi kesänä joskus, niin lähdetään Pallas-Hetta lenkille. Mutta sitä odotellessa tehdään varmasti monia pienempiä vaelluksia siellä sun täällä.

We Heart It. Sitä sivustoa tulee selailtua aina silloin tällöin. Kivoja kuvia ja sieltä voi saada inspiraatiotakin omiin juttuihinsa. Yleensä jos odottelen jossain jotakin (esim. lääkärissä omaa vuoroa) niin selailen täältä kuvia.

X-box. Kyseinen konsoli ei ole kyllä mikään lempparini, koska olen enemmän kallistunut pleikkarin puolelle, mutta pari boxia on meidänkin taloudessa ollut ja niillä on tullut pelattua. Halo oli varsinkin pienemäpänä hauska peli. Yhteen aikaan meillä oli kaksi boxia. Toinen olkkarissa ja toinen vanhempieni makkarissa. Koko perheen voimin sitten pelattiin ja ammuskeltiin toisiamme juokkueina kyseisessä pelissä. 

Yksinolo. Musta tuntuu, että jossain vaiheessa ehkä jopa pelkäsin yksinoloa, mutta nykyään nautin kovasti jos pääsen nauttimaan yksinolosta. Hyvin hyvin harvoinhan moisesta pääsee nauttimaan, mutta joskus kuitenkin.


Zorro. Kyseistä sarjaa näytettiin televisiosta siihen aikaan kun oltiin siskon kanssa pieniä. En tiedä kuinka paljon sarjasta mitään tajuttiin, mutta pienen pieni siskonikin huusi Zorron tunnarin telkkarista kuullessaan "TOLLO TULEE!" ja riensi sohvalle sitä katsomaan. Pakko jakaa tuo sarjan intro vielä tähän.Å ... Saanen kysyä, että miksi tämmönen kirjain edes on suomalaisissa aakkosissa, kun eihän se sisälly yhteenkään suomalaiseen sanaan?! 

Äkäpussi. Mä osaan olla melkoinen äkäpussi ja kiukuttelia kun sille päälle satun ja satun aika useastikin, ainakin jos mieheltäni kysytään. Saatan tiuskia ja kiukutella ehkä jopa joka päivä jonkun verran, joskus enempi, joskus vähempi. 

Örähdys. Jonkinmoinen örähdys kuului juuri äsken suustani, kun yritin keksiä tällä kyseisellä kirjaimella alkavaa sanaa, joka vielä jotenkin liittyisi minuun ja elämääni. Ei tämä ollutkaan niin helppoa.

4 kommenttia:

 1. Tehdäänkö adressi Å:n poistamiseksi suomalaisista aakkosista????? Siis pelkkä nimi "ruotsalainen Å" saa itkemään verta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oon aivan samoilla linjoilla! Tehään ihmeessä :D

   Poista
 2. täällä kanssa tuntuu ettei toi pentu oo koskaan sisäsiisti :D koko ajan saa olla parvekkeen ovi auki kun kämpässä haisee ihan kamalalle.

  VastaaPoista