15. marraskuuta 2015

Kelle täällä pitää maksaa...

... ettei kaikki olis niin paskaa.Tykkään tuosta yllä olevasta biisistä kovasti. Se on soinut ahkerasti viime päivinä ja mielessä on pyörinyt kovasti tuo kohta, jonka otsikkoonkin asettelin. "Kelle täällä pitää maksaa, ettei kaikki olis niin paskaa" Siis niinpä. Tätä oon pohtinut koko viikon. Koko kamalan viikon, joka ei tuntunut päättyvän millään. Nyt ollaan onneksi jo voiton puolella, koska vapaa viikonloppu, mutta kerrataanpa tän kuluneen viikon tapahtumia.

Oon oikeestaan asunut töissä koko viikon. Kotona oon ehtinyt käydä vain nukkumassa. Työpäivät ovat olleet 10-12 tuntisia ja matkoihinhan mulla menee vielä lisäksi yli tunti. Aamulla oon aikaisin heränny ja käyttäny koirat lenkillä ja mennyt töihin. Palannut sitten illalla ja mennyt suihkun kautta nukkumaan ja herätys ollut taas aamulla aikaisin. Onneksi Marko on jaksanut hoitaa koirat, vaikka oon kiukutellut sillekin tuhottoman paljon ihan vain koska oon ollut niin väsynyt. 

Töistä johtuvaa väsymystä ei ole yhtään helpottanut se, että alkuviikosta jouduin viemään tän mun pari viikkoa sitten ostaman autoni korjaamolle jarrupalojen vaihtoon, mutta vikaa löytyi jarruista enemmänkin ja korjauksiin meni reipas 200 euroa. 

Sitten menin typeryyksissäni vahingossa tiputtamaan puhelimeni vessanpönttöön, enkä ole saanut sitä kuivaksi vielä tänäkään päivänä. Se ei siis toimi ollenkaan ja olin 3 vuorokautta kokonaan ilman puhelinta. Se oli hyvin stressaavaa, koska työmatka on tosiaan se liki 40km ja jos auto jättää välille tai jotain niin ei pysty soittamaan kellekkään. No onneksi selvisin, vaikka tänne iski kunnon talvikin lumineen ja jäineen ja auton kehnoilla renkailla oli varsin mukavaa luistella noilla teillä. Syy miksi en heti hommannut toista puhelinta käyttöön oli se, että olin töissä aamusta iltaan, eli missään välissä en ehtinyt kaupoille. Perjantaina vasta pääsin kauppaan ostamaan simkortin adapterin, jonka avulla sain nanosimkorttini siirrettyä vanhaan puhelimeeni. Nyt siis ei enää tarvi kärsiä puhelittomuudesta, vaikka nykyinen onkin hyvin kehno kapula, mutta uuteen ei ole varaa, joten ei auta valittaa.

Ajanpuute ja väsymys myös aiheuttivat kämppään melkoisen kaaoksen. Tänään oon onneksi jaksanut siivoilla tätä kaatopaikkaa, mutta täytyy sanoa että todella nopeaa tämmönen pieni koiratalouskin sotkeutuu viikossa aivan käsittämättömään kuntoon.

Vapaa viikonloppu kun alkoi niin lähes itkin onnesta. Vihdoin saa hetken hengähtää ja lähteä vaikkapa pienelle vaellukselle koirien kanssa. Suunnitelmat meni tottakai mönkään kun Rukalle iski kunnon "räkätauti". Nenä täynnä valkoista sakeaa räkää niin, että välillä oli pennun vaikea hengitelläkin, mutta onneksi suun kautta onnistui. Kuumettakin oli ja koiralla ihan veto pois. Se nukkui koko lauantaipäivän, mutta onneksi sain sen välillä aina juomaan ja syömään. Märällä pyyhkellä laskettiin kuumetta ja kylppärissä höyryhengiteltiin ja sehän tepsikin tosi hyvin tohon tukkoisuuteen. Tänään Ruka on ollut aamusta saakka oma villi itsensä, vaikka välillä aivastuttaa ja nenä vähän vuotaa. Onneksi näin nopeasti lähti kuitenkin paranemaan päin!

Ja näiden kaikkien omien ongelmien lisäksi tottakai kauhistuttaa kaikki maailmalla tapahtunut. Ei voi sanoin edes kuvailla kuinka kamalaa tämä Pariisinkin juttu. Saa vaan odotella, että koska ja missä tapahtuu jotain vastaavaa seuraavaksi.

Mutta tosiaan toivotaan parempaa ensi viikkoa!

Harmittaa kun en ehtinyt ottaa yhtään kuvia silloin kun oli kunnolla lunta, mutta tässäpä ankeaa postausta piristämään tämmösiä pienesti lumisia kuvia. Näyttääpä tuota lunta taas satelevan, että toivottavasti pian pääsee kunnon lumikuvia ottamaan. Tosin vanha kamerani alkaa näyttämään jo vanhuuden merkkejään ja tarkentelee tosi kehnosti jos ollenkaan. Voi kun olisikin varaa laittaa uusi kamera pukin konttiin.

 photo 0_DSC7005-2_zpspzrgqx4m.jpg photo 0_DSC6959-2_zpsxjrn1jds.jpg photo 0_DSC7032-2_zps6qxfapjc.jpg photo 0_DSC7046-2-2_zpsyhxogtlj.jpg photo 0_DSC7058-2_zpszoe4dn4s.jpg

8 kommenttia:

 1. Me jouduttiin kans samanlaiseen Volvoon tekemään kunnon jarruremppa takajarruihin, vähän otti päähän, kun oli vasta hankittu auto... Ja on tietenki enemmän kuin tyypillistä, että kaikki hajoaa yhtä aikaa... :D

  Ihania kuvia! Varsinkin tuo, missä Koda seisoo takajaloillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa!! Ja todella inhottavaa tämmönen kun kaikki hajoo yhtäkkiä samaan aikaan ja rahaa uppoaa enemmän kuin olisi varaa upota. Nyt syödäänkin kynsiä jonkun aikaa.. :D
   Ja voi kiitos :)

   Poista
 2. Voi pöh, tollaset viikot on niin peestä :( Nyt puhun ihan kokemuksesta. Muista, että pohjalta on vain yksi tie eteenpäin ja se on ylös! Toivottavasti sun seuraava viikko menee paremmissa tunnelmissa! Oletko harkinnut jos tekisit lyhyempää päivää töissä vai onko se edes mahdollista? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Onneksi tämä maanantai ainakin on sujunut hyvin, joten toivottavasti samaa linjaa jatkuisi koko viikko!
   Meillä töissä nuo tunnit menee silleen, että joku viikko saattaa olla helppo ( vähän tunteja ) ja joskus se sitten pamahtaa hirmuisia viikkoja, jolloin tuntuu, että ihan suorastaan asuu siellä töissä. Nytkään ei kyllä mikään helpoimmasta päästä ole töiden suhteen tämä viikko, kun vapaapäivää saa odotella sunnuntaille asti ja lauantainakin sitten vielä 12tuntinen päivä... Nooh, helpottaa se jossain vaiheessa :)

   Poista
 3. Voi itku mikä viikko! Noin pitkät päivät töissä vetää kyllä kaikki mehut kenestä tahansa. Toivottavasti ensi viikko on iisimpi. Kaikki autoon uppoavat rahat kyllä ärsyttää. Niistä kun ei saa mitään iloa itselle. Ne vaan häviää siihen peltihökötykseen. Mutta ihanaa, että teillä on siellä talvi! <3 Täällä etelässä on vaan harmaata, vaikka tänään kyllä onneksi melkein paistoi aurinko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tää talvi kyllä piristää mieltä! Lunta on tänään satanut lisää taas kokopäivän ja on niin paljon valosampaakin kun kunnon valkea hanki maassa :)

   Poista