30. joulukuuta 2015

Kohokohdat 2015

Nyt on taas tullut se aika, kun useat bloggaajat (myös minä) tarkastelee kulunutta vuottaan ja nostaa sieltä kohokohdat ylös näin vuoden loppumisen kunniaksi. Itse olen toiminut näin joka vuosi, joten en poikkea tästä tavasta nytkään. Itse koen kuluneen vuoden kelauksen ihan hauskana, ja tykkään selailla muidenkin blogeista tämmöisiä "Mennyt vuosi" -tyylisiä postauksia. Niitä saa mulle siis linketellä tuonne kommentteihin jos tahtoo.

Tämä vuodenvaihde antaa oivan syyn pysähtyä ja miettiä hetki sitä elämäänsä ja varsinkin juuri kelata kulunut vuosi takaperin. Joko ihan omassa päässään tai sitten miksipä ei jakaa sitä ihan näin julkisestkin. Kannattaa pohtia onko saavuttanut mahdollisia tavotteitaan, jos moisia asetti vuoden alussa ja mitkä asiat ovat olleet tärkeitä menneessä vuodessa. Onko saanut jotain hyvää aikaan ja kasvanut ihmisenä? Mitä aijot seuraavana vuonna tehdä paremmin?

Aikaisempina vuosina olen luonut kuvakollaasit joka kuukaudelta, mutta nyt laiskana totesin, että päästän itseni helpommalla ja lisään postaukseen vain satunnaisia kuvia eri kuukausilta, koska kaikista kuukausista ei edes ollut kummoisia kuvia tai kummoista kerrottavaa, joten joidenkin kuukausien kohokohdat eivät kovin kummoisilta näytä. Kuvien ja kuukausien kohokohtien lisäksi heittelin sekaan pari vuoden aikana kirjoittamaani lausahdusta, mitkä ovat tavalla tai toisella olleet koko vuoden mukana hyvänä ajatuksena.
TAMMIKUU = Rentoilua alkuvuodesta, lumikenkäilyä, uusi työpaikka, super lyhyt tukka.

HELMIKUU = Uusi työ vei aika paljon aikaa ja voimia. Hyvä kun koiran ja kotityöt jaksoi hoitaa töiden ohella.

MAALISKUU = Uusi imuri (joka on ihan huippu), pieniä luontoretkiä ja töitä töitä töitä...

HUHTIKUU = Hirmuista sairastelua (päivystyksessä ja tk:ssa ravaamista), shoppailua (kenkiä, vaatteita, ps4), Koda 5v, luminen vappuaatto.

TOUKOKUU = Minä 20v, vaellus Paljakassa, muutto kerrostalosta rivitalokämppään.KESÄKUU = Uuden kodin sisustusta, koiraton viikko (joka oli tosi outoa ja orpoa), geokätköilyä, perinteinen juhannus tyttöjen kanssa Kalajoella.

HEINÄKUU = Viikon ihana kesäloma, päiväretkiä mm. Arppen muistometsässä, Kodan kanssa tutustuttiin Rally-Tokoon, Kainuun musiikkijuhlat 3pv ft. rakas pikkusisko. 

ELOKUU = Miniloma erämaamökillä Puolangalla (joka oli aivan huippu sateisista päivistä huolimatta), Ihana ja mieleen painunut päivä tuulisella merenrannalla Ohtakarilla siskon ja poikaystävän kera.

SYYSKUU = Retkeilyä mm. Talaskankaan luonnonsuojelualueella, piinaavaa pennun odotusta ja lopulta Ruka talossa.

LOKAKUU = Viikon mammaloma, pentuarkea, paljon koirakavereita, pientä sairastelua, elämäni ensimmäinen autokauppa ja oma auto.


MARRASKUU = Lisää koirakavereita ja pennun kasvua, R.I.P Nova (Rukan sisko), kunnon lumihankia, päivävaellus Laahtasen virkistysalueella.

JOULUKUU = Ruka suoriutui pentukoulusta vallan mainiosti, jälleen kerran paljon ihania koirakavereita ja myös koirapuistoilua, joulufiilistelyä ja lahjoja, tieto uudesta työpaikasta ja vanhan työpaikan haikea hyvästely, mahtavan rentouttava ja pitkä loma kotopuolessa, ystävien ja sukulaisten treffailua.
Näin tiiviiseen pakettiin sain loihdittua kuluneen vuoteni 2015. Ja lyhyesti ja ytimekkäästi voisin vielä  sanoa, että se sisälsi monia ihania ja unohtumattomia hetkiä ja kaikista parhaimmat kohokohdat olivat tottakai muutto nykyiseen kämppäämme, sekä Rukan tulo perheeseen.

Näin nopeasti kun kulunutta vuotta selailin blogin postausten kautta, niin huomasin, että vuorotyö väsytti minua paljon. Ja alkuunhan se oli ihan ymmärrettävää, kun hyppäsin vuorohoitoon ja olin ihan pihalla kaikesta. Kesti tovi päästä kärryille koko hommasta ja tottakai väsymystä lisää se, että työpaikassani tiedettiin ne työvuorot vain viikko eteenpäin, joten omalle elämälle ei paljoa suunnitteluvaraa jäänyt. Nyt jännityksellä odotan tulevaa vuotta ja sitä, miten tuleva uusi päivätyöni vaikuttaa siihen. Toivon ainakin itse, etten olisi niin kiinni ja väsynyt töistä, vaan aikaa ja jaksamista olisi enemmän kaikkeen muuhunkin elämään. Siispä nyt... tervetuloa uusi vuosi 2016!

2 kommenttia:

  1. Sullahan on ollut ihana vuosi jo pelkästään tuon pienen ruskean karvapalleron ansiosta <3 Toivottavasti 2016 on huippuvuosi meille molemmille ja pärjäät mainiosti uudessa duunissa :) <3 Hyvää uutta vuotta sulle kuin koiruuksillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta :) Kiitos kovasti ja toivotaan kaikkea hyvää vuoteen 2016!

      Poista