2. tammikuuta 2016

Vuoden eka

Me palattiinkin jo uudenvuodenaattona Kokkolasta tänne Kajaaniin koirien kanssa ja vuoden vaihdosta juhlittiin tankkaamalla itseemme jäätävät määrät herkkuja, katellen telkkua, pelaillen piirrä ja arvaa -lautapeliä ja tottakai saunoen. Oikein leppoisaa ja rauhallista iltaa viettelimme siis tämän meidän pienen ja karvaisen "perheemme" kesken.

Raketteja täälläpäin paukuteltiin kiitettävän paljon heti kello 18.00 lähtien yötä myöten. Koda ei paukkeesta tykkää ja se kulki koko illan liimautuneena minuun. En päässyt vessaan, enkä saunaan ilman sitä. Reppana tunki itsensä väkisin kuumaan saunaan lauteitten alle, mutta tajusi nopeasti, että se ei ollut ihan fiksua, vaan meni sitten suihkun puolelle minua odottelemaan. Ei se kuitenkaan ihan tajuttomasti pauketta pelkää, ei läähätä tai muuta, mutta haluaa olla minun lähelläni toisin kuin meidän pikkumies, joka olisi vain tahtonut istuskella pihalla ja katsella räiskyvää taivasta. Pieni höpsö ei osannut yhtään pelätä, mutta muistaakseni ei se Kodakaan pentuna piitannut mitään raketeista, vasta näin myöhemmällä iällä on alkanut paukunta pelottaa.

 photo _DSC8047_zpsxeuhxktc.jpgTänään käytiinkin vähän lauantairetkeilemässä. Vuoden 2016 ensimmäinen retki tehtiin ihan tähän lähistölle. Honkakallion laavulla pyörähdettiin ja luontopolkua ja metiköitä rymyttiin näin päiväretkenä, vaikka kipakka -15 asteen pakkanen purikin ikävästi poskia ja nenänpäätä. Koirat sen sijaan nauttivat täydellisestä kelistä täysin rinnoin, vaikka ei me kaksi jalkaisetkaan pahasti valitettu. Keli oli mitä ihanin kun aurinkokin tuli tervehtimään.

Pakkanen tosin vähensi kuvien ottamista, koska sormet jäätyivät jo räpeltäessä kameralaukun vetoketjuja auki. Silti mun oli pariin otteeseen pakko kaivaa kamera esiin, koska aina pitää parit kuvat saada joka reissulta muistoksi. Tuollakin oli useampi kiva kuvauspaikka, mutta tyydyin vain pistämään ne muistiin ja täytyy palata kameran kanssa joskus pienemmillä pakkasilla räpsimään enempi kuvia.

Kaikin puolin tämä vuoden ensimmäinen metsäretki oli oikein aurinkoisen ihana. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia reissuja!

 photo _DSC8070_zpsyqp7f9cw.jpg  photo _DSC8090_zpskslyy1aa.jpg  photo _DSC8190_zpstbxnmrug.jpg  photo _DSC8105_zps43kqbn1g.jpg

10 kommenttia:

  1. Kävin intin Kajaanissa ja näitä kuvia katsellessa tulee niin ikävä Kainuun lumisiin metsiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa! :) Tosiaan näitä metsiähän täällä Kainuussa riittää ja me pyritään ottamaan niistä kaikki ilo irti niin kauan kuin täällä asustellaan.

      Poista
  2. Oi, onpa he suloisia yhdessä :-) Näitä kuvia saa aina ihailla, jotenkin sä vaan onnistut näissä, vaikka mun kokemukseni mukaan eläimien kuvaaminen ei mitenkään hirveän helppoa ole :-D Tai ehkä oot kouluttanut nää niin hyvin, että ne jaksaa sulle poseerata :-)

    Heitinpä sua muuten haasteellakin! Käy kurkkaamassa ja osallistu, jos yhtään kiinnostaa :-)
    http://maailmanauraamukana.blogspot.fi/2016/01/challenge-accepted.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon kehuista! Kodan kuvaaminen on helppoa, kun se poseeraa kuin patsas paikoillaan kun otan kameran esiin. Ruka ei ihan ole tätä hommaa vielä sisäistänyt, joten sen kanssa saa aina taistella, että siitä saa kuvia :'D
      Ja kiitos haasteesta, täytyy laittaa talteen.

      Poista
  3. Voi hitsi millainen karvapallokarhu tuosta pienestä(tai nykyään jo vähän isommasta) on tullut! Paljon tällaisia ihania maisemia ja mukavia hetkiä teidän vuoteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvapallokarhupa hyvinkin :'D Kiitos hurjasti, niitä toivotaankin!

      Poista
  4. Ohhoh, ompas Ruka kasvanut! Ei meinannut tunnistaa! :D Kiva, että teilläpäin ammuttiin reilusti raketteja, taisivat kaikki pk-seudun paukuttelijat karata sinne, sillä meidän sato jäi toooooosi laihaksi. Voi Koda! Toivottavasti selvisi traumoitta, mä muistan meinaan omasta kotikodista aina sen kun meidän mopsia sai pitää sylissä ja rauhoitella ulinan lomassa :( Kissa taas ei ollut moksiskaan, vaan nukkui ilotulitusten läpi :D Ihania kuvia olet taas napsinut pakkasesta huolimatta, voin kanssa samaistua nakkien jäätymiseen! Tuli meinaan tänään ulkoiltua kahdella kuvausreissulla mittarin näyttäessä -22 :D Käden taitavat olla näin muutamankin tunnin jälkeen edelleen jäässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan kovaa kyytiä kasvaa kakara ja aika rientää kun jätkä pian jo puolivuotias! Hui.
      Kiva että sielläkin saa sormet jäätyä pakkasessa :'DD

      Poista
  5. Hei te pääsitte sinne rannalle asti! Mulle ei auennut se reitti yhtään :D Toivottavasti teillä oli mukava reissu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo päästiin! Ei tosiaan ollut mikään selvimmästä päästä se reitti... :'D

      Poista