9. maaliskuuta 2013

Ruoka on hyvää ja syöminen kivaa!

Onpa kertakaikkiaan maha täynnä hyvää ruokaa! Ja mikä parasta, minun tekemää ruokaa. Niin, ihmeellistähän tässä on se, etten minä ole todellakaan mikään kokkaaja sielu. En pidä ruoanlaitosta, mutta rakastan syömistä.

 photo DSC00907_zpse2a5dce7.jpg
Miten tämä tyttö sitten saatiin hellan ääreen? Noh, minäpä kerron.

Meillä on jo parin viikon ajan perheen keskenyt pyörinyt isäni ehdotuksesta ns. "neljän tähden illallinen" tai "arvostele mun illallinen" tyyppinen juttu. (Kyllä.. iskä on saanut vaikutteita telkkarista.). Se on toiminut siten, että jokaiselle perheenjäsenelle arvottiin kokkaus päivä. Niitä on nyt ollut joka lauantai. Jokainen omalla vuorollaan on kehitellyt haluamansa pääruoan, sekä jälkiruoan ja toteuttanut ne. Syötyään ruokaa muut perheenjäsenet ovat sitten pisteyttäneet ne max viidellä pisteellä. Ja lopulta, kun kaikki ovat kokanneet, niin selvitetään voittaja, joka voittaa sitten 40e. Raha koostuu jokaisen meidän osallistujan 10euron osallistumismaksusta. Tajusitteko idean?

Tänään oli siis minun vuoroni. Pääruokani oli jauhelihalla täytetyt cannelonit ja jälkkärinä toimi persikka-valkosuklaarahka. Koskaan en ollut kumpaakaan kokannut, enkä edes itse maistanut. Ja arvatkaas? Onnistuin niin perskuleen hyvin! Olen ihan tajuttoman tyytyväinen itseeni. Kaiken kukkuraksi jopa siivosin jälkeni ja tiskasin hirmuisen tiskivuoren. Voittajafiilishän siitä tuli :)

Ensiviikon lauantaina on vielä isäni vuoro kokkailla omat sapuskansa, jonka jälkeen sitten julkistetaan pisteet ja 40euron voittaja selviää. Saa pitää peukkuja pystyssä puolestani!

Mutta tässäpä kuvat annoksistani, ja linkeistä löydät myös ohjeet niihin. Suosittelen kyllä kokeilemaan kumpaakin! Oli niin nannaa, omnomnom.

 photo DSC00877_zpsd0d14107.jpg
Jauhelihalla täytetyt cannelonit

 photo DSC00872_zpsaa67c506.jpg
Persikka-valkosuklaa rahka (Ohjeessa mango muutettu siis persikaksi)


 photo DSC00930_zpscff67249.jpg
Taisi Theddykin olla ylpeä kokista (:

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköst jälkkärii!!

  VastaaPoista
 2. tosi kiva idea ja ruuat näyttää hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Lisäksi, että näyttivät hyviltä, niin myös maistuivat hyviltä (;

   Poista