5. toukokuuta 2014

Kosken kuohut ja hieman pöllömpi kaveri

Tässä lupaamaani jatkoa Kuusamon reissuun liittyen. Edellinen postaus reissusta sisälsi jo niin paljon kuvamateriaalia, että koin parhaaksi tehdä reissusta kaksi erillistä postausta. Minulta kun jäi kuitenkin vielä kasa kuvia, joita tahdon laittaa näytille teillekin. Siispä tässä nyt Kuusamon reissu part kaksi.

Tuossa eilisessä Kuusamon reissu part ykkösessä esittelin lähinnä kuvia pienen karhunkierroksen varrelta. Kävimme kuitenkin myös tsekkaamassa Kiutakönkään kuohut siinä yhtenä iltana. Ja siellähän näytti kutakuinkin tältä..

Hieno paikka tuokin. Ehdottomasti kannattaa käydä kurkkaamassa Kiutaköngäs jos noilla suunnilla liikkuu. Sinne ei ollut kävelymatkaa kuin hieman vajaa kilometri. 

Tähän menessä suurinosa reissukuvistani on ollut maisema painotteisia, mutta tulihan matkalta pari tirppaakin bongattua ja kuvattuakin. Erityisesti suopöllö oli iloinen löytö. Ajellessamme Kiutakönkäältä mökkiä kohti tämä kyseinen kaveri istua pönötti puun oksalla tien varressa. Koskaan aikaisemmin en ole pöllöä päässyt kuvaamaan, joten siinäkin mielessä oli oikein kiva törmätä tähän vähän pöllömpään kaveriin. Itseasiassa ekaa kertaa tuli myös teerejäkin nähtyä ja kuvattua!

 photo IMG_4574_zps2cdae39b.jpg photo IMG_4589_zpsb96644f7.jpg photo IMG_4606_zps7ec3fa1c.jpg

Mutta tässäpä tämä Kuusamosta. Paluu matkalla pysähdyttiin vielä siinä jossain Pudasjärven kohdalla ja tehtiin pieni retki metsähallituksen suojelualueella Hirvisuolla. Vähän erilaista maisemaa verrattuna Kuusamoon, mutta todella hieno paikka sekin. Harmi ettei sattunut hirviä vastaan, mutta pari joutsenta sentään. Jos joskus ajelet tuon paikan ohi, niin kannattaa pysähtyä ja käydä katsastamassa tuokin paikka.

 photo IMG_4611_zps1220dcbb.jpg photo IMG_4612_zps584a9561.jpg photo IMG_4625_zps30d9fa70.jpg photo IMG_4630_zps78d6055d.jpg photo 20140503_160000_zps77839f3e.jpg

Tosiaan seuraavaa reissua ois ihana alkaa jo suunnitella, mutta rahaahan tuossa reissaamisessa palaa. Saas nähä millon sitä raaskii seuraavan kerran pohjoiseen lähteä seikkailemaan. Toivottavasti jo syksyllä pääsis. Ois niin kiva, mutta saas nähä. Kyllä nuo lapin reissut on vaan parhaita! 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania ja upeita kuvia tässä ja edellisessä postauksessa. :3 Mieki haluan tollasille luontoseikkailumestoille. X3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos :)
   Sitten eikun suunnittelemaan luontoseikkailuretkeä! Ihanaa vaihtelua arkeen :)

   Poista
 2. Metso! Se on metso!
  ps. Pitää mennä lenkille lähiaikoina.

  VastaaPoista