4. toukokuuta 2014

Metsän näen jämäkän ja vaaran sinertävän ♫

Kukkuluuruu! Täällä ollaan taas rustailemassa ja asiaa ois niin paljon etten tiedä edes mistä aloittaa. Tiedättekö sen tunteen kun tuntuu, että pää räjähtää kun ajatuksen poukkoilevat aivon seinämästä toiseen ja pyrkivät jollain tapaa ulos. Semmonen tunne mulla on just nyt. Epäilen vahvasti, etten tule samaan näitä ajatuksia millään tapaa järkevästi tänne esille, joten koitan pitää juttuni lyhyenä ja simppelinä, jotta siitä saisi edes joku jotain selkoa. Saas nähä mimmonen sekasorto postaus tästä tulee..

Elikkäs.. Kuusamon reissusta on nyt selvitty hengissä ja iloisin mielin. Mahtava reissu oli kyllä, vaikka aivan liian lyhyt. Siellähän olisi viihtynyt vielä vaikka kuinka kauan. Oikein harmitti pakata kamat, siivota mökki ja lähteä takaisin kotiin päin kohti normaalia arkea. Mutta ei auta. Ehdottomasti täytyy kyllä vielä joskus palata tuonne!

Mitäs me siellä sitten oikein tehtiin? No nautittiin Kuusamon upeista ja jylhistä maisemista ainakin. Yritin niitä kamerallekin taltioida, mutta onhan se täysin eri asia katsoa maisemia kuvista, kuin nähdä ne omin silmin. Jotenka.. jos et ole koskaan käynyt Kuusamossa niin suosittelen enemmän kuin lämpimästi käymään siellä. Me kiersimme siellä pienen karhunkierroksen (12km) ja sen aikana näkee kyllä hienoja maisemia ja kosken kuohuja. Kyseinen reitti onkin valittu tämän vuoden retkikohteeksi. Olen itse vaeltanut saman reitin nyt kahdesti. Kerran kesällä ja nyt näin keväällä. Mukava nähdä samat maisemat ilman lumipeitettä ja lumipeitteen alla. Kaunistahan siellä on aina. Vuodenajasta riippumatta. Vielä olisi kiva nähdä syksyinen Kuusamo. Saas nähä jos sitä jo tänä syksynä lähtis ruskan aikaan sinne. Mutta tässä nyt kuitenkin teille vähän maistiaisia paikan maisemista.

 photo IMG_4361_zpsd88e8974.jpg photo IMG_4366_zps6cf09fbc.jpg photo IMG_4367_zps65fcaaca.jpg photo DSC01253_zps413479f0.jpg photo IMG_4409_zps3fe8a48c.jpg photo IMG_4403_zps3a289993.jpg photo IMG_4412_zpscda299db.jpg photo IMG_4418_zps30a0428b.jpg photo DSC01277_zps947f759a.jpg photo IMG_4455_zps6c159362.jpg photo IMG_4464_zps1d10930e.jpg photo IMG_4478_zps01b4782d.jpg photo IMG_4485_zps40033f43.jpg photo IMG_4558_zpsb885a3e6.jpg

Majoituimme Retki-Etapin tarjoamassa mökissä, Honkapirtissä, joka itseasiassa sijaitsi Juumassa (Kuusamosta vielä ainakin 40km pohjoiseen). Ihan siinä samassa pihapiirissä, josta tuo pienen karhunkierroksen reitti alkaa. Mökki oli aivan ihana ja jotenkin niin tunnelmallinen. Juuri sopiva meille. Siellä viihtyi kyllä hyvin. Rukalle siitä oli matkaa autolla noin 20minuutin verran ja käytiinkin siellä iltaisin syömässä. Mutta tosiaan hieno ja hyvä mökki kaikenkaikkiaan.

 photo moumlkki_zps37d0214f.jpg

Luntahan siellä oli enemmän kuin täällä varmaan koko talvena. Se oli oikein kiva juttu! Minä kun talvesta ja lumesta niin tykkään. Pakkastahan siellä oli yöllä jonkun verran, mutta päivisin ihanan lämpimät ja aurinkoiset säät joka päivä. Vaelluksellakin ihan hikeä pukkas, vaikka päällä oli pelkkä fleece-paita ja tuulihousut. Sopivasti sattuikin siis tuommoiset ihanan keväiset säät! 

 photo DSC01195_zpsd25fb169.jpg
 photo IMG_4411_zpsc9c6c1bb.jpg

Ja mitäs muuta? Niin.. käytiinhän me Hannu Hautalan luontokuvakeskuksessakin katsastamassa kyseisen henkilön valokuvia. Hienojahan ne oli täytyy myöntää. Voikun itekki jonain päivänä osais yhtä hyvin. Tosin onhan mulla tässä vielä vuosia aikaa harjoitella. Sieltä sainkin muuten yhden postaus idean itselleni, joka täytyykin tässä toteuttaa kunhan kerkiää. Tämä reissu-postaus alkaakin olla jo melko täyteen tuupattu, vaikka multa löytys vielä kasa kuvia joita tahtoisin teille esitellä. Täytyykin tehdä niin, että jatkan näistä samoista tunnelmista joku toinen päivä. Kenties jo huomenna! Joten olkaahan kuulolla.

Tähän loppuun vielä pakko heittää muutama kuva iloisesta reissaajasta :) Palaillaan astialle!

 photo ihaite_zpsa0d5f225.jpg

4 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia! Mä oon myös käyny joskus monta vuotta sitte kiertämässä ton pienen karhunkierroksen. Siellä todellaki on hienot maisemat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :3
   Aa, aivan! Se kunnon karhunkierroskin ois upea käydä joskus vaeltamassa, vaikka ton pienenkin aikana kerkee kyllä nähä paljonki niitä hienoja maisemia :)

   Poista
 2. Upeita kuvia!
  Todella mukavaa katsella tällaisia :)
  Luonnon loputon kauneus se jaksaa aina vain hämmästyttää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kehuista :)
   Ja aivan totta turiset, näin on!

   Poista