28. helmikuuta 2013

Ole tottelevainen silloin, kun se on etusi mukaista.

Kovasti olen pohtinut, että riittäisiköhän meillä jo taito, sekä uskallus Kodan kanssa edes möllitokoon, edes johonkin nakkiluokkaan. Enemmän olen huolissani uskalluksesta kuin taidosta. Koda handlaa lähes kaikki ALO -luokan liikkeet ihan semi hyvin. Paikkamakuu on aina onnistunut ilman ongelmia häiriössäkin. Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta on peruskauraa meille, tosin Koda on nyt alkanut suorittamaan vähän sinnepäin ja laiskasti. Maahanmeno ja seisominen seuraamisesta kaipais ehkä pientä hiomista, koska teen itse käskyn antaessa väistämättä pienen pysähdys liikkeen tai jotain muuta epämääräistä. Luoksetulo on meidän ehoton pravuuri. Hyppyä me itseasiassa ei koskaan oikein olla reenailtukkaan.

Tässä lähistöllä olisi piakkoin osuvasti möllitokot ja siellä olisi vieläpä juuri tämä nakkiluokka. Tässä luokassa ei olisi vain kuusi liikettä:

1. Luoksepäästävyys
2. Paikka makuu
3. Seuraaminen hihnassa
4. Liikkeestä maahan
5. Liikkeestä seisominen
6. Kokonaisvaikutus

Elikkä liikkeistä jäisi uupumaan meidän ehoton pravuuri, luoksetulo, mutta pois jäisi myös hyppy, johon me emme ole perehtyneet. Eli teoriassa meiltä pitäisi onnistua nuo kaikki liikkeet jotenkuten. Ja eihän nakkiluokan ainakaan pitäisi olla mitenkään vakava paikka, vaan enemmänkin juuri hauskaa ajanvietettä koiran kanssa, mutta jostain syystä osallistuminen on liian iso juttu minulle. Ei yksinkertaisesti vaan rohkeus riitä. Luultavasti jos osallistuisin niin jännittäisin itseni hengiltä, tai vähintäänkin sössisin kaiken totallisesti jännitykseni vuoksi. Onko siis parempi vaan todeta ettei tuommoset leikkimielisetkään kilpailut ole minua varten? Mutta miksi minua silti kiinnostaisi mennä ja kokeilla? AARGH. Tiedän, olen toivoton.

Theddyn kanssakin ollaan alettu treenailemaan näitä tokoliikkeitä. Sen kanssa on toisaalta kivempi ja toisaalta ei niin kiva treenata. Plussaa on sen hirmuinen halu tehdä, mutta miinuksena on, että vauhtia on välillä ihan liikaa, ja koira käy ylikierroksilla. Eli tässäkin asiassa on Koda ja Theddy aivan kuin yö ja päivä. Kodan kanssa pitäis saada lisää vauhtia ja intoa tehdä ja Theddyn kanssa taas maltti ois valttia. Voi kun voisikin vaan tehdä jonkun siirron, että Theddyn innosta ja energiasta sais palasen siirrettyä Kodaan. Sitten ois aika täydellinen.

Äskettäin otettiin molempien kanssa pätkät seuruuta tässä sisällä. Theddy ois tehny saman vaikka kuinka monta kertaa uudestaan ja aina se ois ollu yhtä kivaa ja siistii, kun taas hyvä ku sain Kodaa tekemään kertaakaan. Sillä on kyllä tänään taas joku ihme mökötys päivä. Sen ilme oli kokoajan "mua ei v*ttu kinosta". Silti saatiin taltioitua kameralle semmoset otokset, jossa näyttää siltä, että Kodaaki muka kiinnostais.

 photo IMG_6364_zps20e2e12e.jpg

 photo IMG_6366_zpsc448dc1e.jpg

 photo IMG_6380_zps8ece45f5.jpg

 photo IMG_6378_zpsce626cde.jpg

 photo IMG_6373_zps97c51dbe.jpg 
Kodan todellinen mielipide seuruusta.

Tuossa pari videopätkää molempien karvakavereiden seuruusta eilisillalta.

Ehkä me suosiolla Kodan kanssa unohetaan kaikki tokot ja muut, ku ei sitä näköjään taas kiinnosta piirun vertaa. Voitais sitten keskittyä Theddyn kanssa reenailemiseen, kun sillä tuota intoa riittää ja niin kyllä riittäis ittelläki.

15 kommenttia:

 1. Oi sulosia koiria :3 Tää oli mielenkiintonen tokoteksti (tiedän asiasta aivan liikaa, koska äitini on koiraharrastaja) ja kiva lisäys oli toi video (-:


  mytrueemushroom.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Lähe vain koittaan! (: Kannuksessaha nyt piakkoin olisi, itse olen katsomon puolella mutta mätsäreissä käyn pyörähtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta! (: Saa nähä uskallanko ilmottautua. Mutta meitä saa tulla moikkaan, jos sinne asti selviydytään!

   Poista
 3. Osallistu ihmeessä edes johonkin mölliluokkaan! Mukaan vaan ilosin mielin, äläkä ajattele niinkään suoritusta vaan pidä hauskaa koiran kanssa niin hyvin se menee!:-)
  ps. kiva blogi,jään seurailemaan!

  http://emmiyz.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi, rakastuin niin tähän ulkoasuun ♥

  http://saijis.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Oli mukava lukea tuota tekstiä, vaikka itse en noista koirajutuista mitään ymmärräkään:D ja tosi söpö koira:3!

  http://pinkypug8.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista! :) Kiva, että tekstikin oli luettavaa.

   Poista