29. kesäkuuta 2014

Ranuan maisemissa

 photo DSC04276_zps31a477e4.jpg photo DSC04263_zpse24e4d98.jpg photo IMG_5487_zps79d8fa0a.jpg photo DSC04503_zpsb9c64f9d.jpg photo DSC04512_zps5ec405d6.jpg photo DSC04515_zpsb3ec0975.jpg photo DSC04563_zps89cfdb1f.jpg photo DSC04637_zps9d6ba0a6.jpg photo IMG_6012_zpse97660f4.jpg photo IMG_6055_zpsb597f198.jpg

Taas yksi ihana reissu takana. Kävästiin siis pikkusiskoni, sekä poikaystäväni kanssa viettämässä pientä lomaa Ranualla. Meillä oli sieltä vuokrattuna soma mummonmökki rantasaunalla järven rannalla. Ihana paikka, eikä se mäkäräisten ja hyttysten määrä nyt niin haitannut loppupeleissä, vaikka niitä oli kyllä ihan vaikka jaettavaksi asti. 

Noiden kolmen vuorokauden aikana löhöiltiin ja herkuteltiin, käytiin tsekkaamassa Ranuan eläinpuisto (josta aattelin tehdä postausta vielä myöhemmin erikseen), veneiltiin ja kalasteltiin, istuttiin notskin ääressä makkaroiden kera, pelailtiin mölkkyä ja korttia.. ja mitähän vielä. Tuommoista perus kivaa mökkeilyä. Säätkin oli ihan jees. Välillä oli vähän pilvisempää, mutta välillä sitten ihan kunnolla aurinkoistakin. 

Reissun ehdottomasti parhaasta hetkestä mun täytyy koittaa kertoa teille sanoin, koska yhtään kuvaa siitä ei valitettavasti tullut, nimittäin juuri sen ainoan kerran kun jätin kameran sisälle mökkiin, niin koitti tämä ihana hetki. Siis kuvitelkaas...

Kaunis ilta-aurinko heijastuu peilityyneen järven pintaan. Soutelet tämän kaiken kauneuden keskellä hiljuksiin kaikista rakkaimpasi kanssa. Pari lintua vielä sirkuttelee sielä sun täällä. Yhtäkkiä huomaat kuinka saukko lipuu järven lävitse. Okei, no ensin tietysti kiroat omaa typeryyttäsi, koska jätit kameran mökkiin, mutta pienen v*tutus hetken jälkeen nautit vain tilanteesta. Kaikki näyttää ja kuulostaa niin kauniilta. Tätä on nauttia luonnosta täysin rinnoin. Ja kun palaatte veneellä takaisin rantaan, kuulette metsiköstä rytinää. Pian sieltä ilmestyy yksinäinen poro pällistelemään teitä hetkeksi ja jatkaa sitten matkaansa. Jälleen kerran kiroat kameran puuttumista, mutta olet silti onnellinen, että tämä hetki jää kauniina kuvana omaan mieleesi.

Tosiaan ihanan rentouttava reissu oli kyllä. Näillä eväillä sitä jaksaakin huomenna aloittaa uudet kesätyöt. Seurakunnan lastenohjaajan pesti loppui ja nyt mulla alkaakin sitten toinen kesätyöni, eli vanhusten viriketoiminnanohjausta. Saas nähä. Ikinä aikaisemmin en ole vanhusten kanssa työskennellyt. Toivottavasti on mukava paikka, että siellä viihtyy koko heinäkuun. Jäi kyllä taas niin haikea mieli lähteä tuolta seurakunnalta, koska se on niin huippu paikka.  Noh mutta, katsotaas mitä huominen tuo tullessaan! Palaillaan astialle seuraavan kerran niissä eläinpuisto tunnelmissa.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten kivalta reissulta toi kuulostaa. Tekee ihan itteeni mieli lähtee eräjormailemaan jonnekki korpimökille pohjoseen. Oon siis hullu lappi fani koska siel luonto on vaan niin karun kaunista ja ne porot tietty!
  Ootan innolla niitä eläinpuisto kuvia, varmasti ovat hyviä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin luonto on kyllä upeaa. Itse odotan innolla, jospa syksyllä pääsisi kunnon vaellusreissulle tuntureille. Oih!

   Poista
 2. Varmaa hienot nuo hetket mitkä koit ilman kameraa ja hyvä, että osasit nauttia niistä vaikka kuvia ei jäänytkään kuin vain mielen perukoille. Yhyy mäki haluun jonneki korpeen reissaamaan, mut pitää nyt ainaki aluks tyytyä Muurlan landeen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Reissaaminen on kyllä niin ihana tapa nollata arjen kiireet ja huolet. Varsinkin Lapissa.
   Niin joo, sulla tulikin muuttoa sinne suuntaan! No sitten joskus ku lomia tulee nii kimpsut ja kampsut vaa kasaa ja johonki korpeen! :)

   Poista