1. heinäkuuta 2014

Eläimellistä menoa

Ranuan reissun yhteydessä oli tietysti pakko käydä tsekkaamassa Ranuan eläinpuistokin. Joskus pikku tenava oon siellä kerran käynny, mutta nyt oli ihan mielenkiintoista käydä näin vanhemmalla iällä. Silloin lapsenahan se oli huisin hauskaa pyöriä eläinpuistossa ja kahtella kaikenmaailma elukoita häkeissään, mutta enpä nyt enää menis sanomaan, että huisin hauskaa ois ollu. Jotenki loppupeleissä jäi vähän surkumieli, kun osa, varsinkin linnut näyttivät jotenki niin masentuneilta häkkien ja verkkojen sisällä. Aidosti iloiselta eläinpuiston asukilta näytti vain tammikuussa syntynyt karhuvauva. Se kirmasi aitauksessaan minkä kerkesi ja sen menoa katsellessa nousi hymyhuulille. Mutta tosiaan. Tunsin oloni välillä vähän typeräksi kävellessäni puistossa ja pällistellessäni elukoita häkeissään. Paljon paljon mielummin noita eläimiä näkee elinvoimaisina luonnossa vaikka vain vilaukselta, kuin tuolla tavalla häkkien takaa, mutta tulipahan niistä kuitenkin kuvia räpsittyä.

 photo IMG_5551_zps65d28ae8.jpg photo IMG_5558_zpsb58d96e4.jpg    photo IMG_5561_zps2b29b773.jpg photo IMG_5591_zps4cb8f97f.jpg photo IMG_5605_zpsbba527f1.jpg photo IMG_5574_zps77a28a0d.jpg    photo IMG_5611_zps90a929ba.jpg photo IMG_5628_zpsb044ae0d.jpg photo DSC04332_zps83f4fb49.jpg photo IMG_5671_zps70ea665f.jpg photo IMG_5696_zps6c4069b9.jpg photo IMG_5729_zpsbffaa1a0.jpg photo IMG_5681_zpsc93ac9d0.jpg photo IMG_5779_zps6e7cfa86.jpg    photo IMG_5880_zpsaa51fe77.jpg photo IMG_5938_zps4032dbba.jpg photo IMG_5849_zpsa447f34c.jpg photo IMG_5953_zps5d55f5df.jpg

Mites itse? Oletko milloin viimeksi vieraillut eläinpuistossa ja minkälaisia fiiliksiä ne sinussa herättävät?

10 kommenttia:

 1. Kävin viime kesänä Ranualla. Ja melkein joka kesä sitäki ennen, kun Rovaniemellä asun, niin ei oo pitkä matka käydä! :'D Ranualla linnut on usein niitä reppanoita, jotka ei enää lentämään välttämättä edes pysty ja ne on tuotu sinne hoivattavaksi. Isot linnut käy vähän sääliksi, kun niillä on kuitenki niin vähän tilaa, vaikka toki moniin muihin paikkoihin verrattuna paljon. Saukot on parhaita, samaten villisiat, karhut ja ilves. Susia harvemmin näkee. Tykkään kyllä käydä tuolla katselemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonniin, no sulla ei sitten pitkä matka tuonne Ranualle olekkaan!
   Itekkin tykkäsin noista karhuista kyllä. Varsinkin tuo pentu oli niin lutunen :3 Saukot olivat harmi vain nukkumassa meidän vierailun aikana ja majavakin ois ollu kiva nähdä, mutta sillä oli ilmeisesti poikasia, niin ei ollut sitten näkösällä ollenkaan.

   Poista
 2. Ihania kuvia kyl oot ottanu, mut yhdyn tohon samaan fiilikseen että haikee olo siin tulee kattoo noita vangittuja :|. Lähinnä mie säälin tota jääkarhua tuossa, ku eihän se ees tänne kuulu ja linnuillaki on vaan ne vaatimusten mukaiset häkit koteinaan. Myönnän että noi karhut ja sudet kaikista mieluiten kohtaan tuolla häkissä, ku luonnossa naamatuste miulla ainaki menis pasmat sekasin siinä vaiheessa jos karhu ja sen pentu olis samalla näköetäisyydellä :D. Aika vähän mie eläintarhoissa oon käyny ja eei se pahemmin haittaakkaa ku noi pöllöt ja hirvet näkee tääl maaseudul muutenki jos vaa on kärsivälline :) Mut jos jotain hyvää voi sanoo ni Suomessa kuitenki on vielä kohtuuliset olot noilla, jos vertaa suurkaupunkie rahastuseläintarhoihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän noilla tuolla on todella hyvät olot verrattuna esim. ulkomailla joihinkin paikkoihin. Mutta onhan se tosiaan ihan eri asia nähdä eläin luonnossa kuin häkin takana, vaikka kyllä minäkin jätän ne kohtaamiset karhun kanssa tuolla mehtässä mielelläni väliin :D Ois kyllä kieltämättä pupu pöksyssä siinä vaiheessa. Mutta joskus ois ihana mennä piilokojulle kuvaamaan luonnon karhuja!

   Poista
 3. Aww ihania elukoita. Noi Ilveksen tassut on nii ihanan pehmeen näköset. :D

  Ite kävin just eilen Korkeasaaressa ja Ilvestä ei näkyny missään mutta leijonanpentuja saatiin ihastella. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilveksen tassut on kyllä niin makeet. Kyllä niillä varmasti kelpaa tepsutella :)
   Voi juku, vai että oikeen leijonanpentuja. Ihanaa :3

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Ikävä kuulla, ettei kaikilla eläimillä vaikuta olevan hyvät olot :/ Pyrin itse näkemään eläimiä mahdollisimman paljon luonnossa (ja valitsen lomamatkatkin sen mukaan), mutta eläintarhoissa / -puistoissakin tulee aina välillä käytyä. Lähinnä kuitenkin ulkomailla. Ranualla en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se suuri ero nähdä eloisat eläimet luonnossa kuin apeina häkkien takana.

   Poista