24. heinäkuuta 2014

Untuvikkoja ilta-auringossa

Eilen iltalenkillä Kodan kanssa päästiin ihastelemaan varsin suloista näkyä. Nimittäin tuolla läheisellä Vähäjärvellä pesii nokikana pariskunta, jolla oli nyt kovin kovin suloisia pieniä jälkeläisiä. Ei ollakkaan tuolla rannalla pitkään aikaan käyty, joten ei olla aikaisemmin näitä asukkaita huomatukaan. Poikasia oli yhteensä neljä ja ne pitivät kyllä melkoista metakkaa. Kovin nälkäisiä näyttivät olevan ja siinä oli emolla kova homma ruokkia kiljuvia kitoja. Kun lopulta untuvapallot oli saatu hiljaiseksi ja tyytyväisiksi, niin koko poppoo kömpi pesäänsä. Hetken ne pesivät ja puunasivat itseään, kunnes laittoivat unten maille. Silloin minä ja Kodakin lähdimme kotia kohti. Koda oli ihana kun se malttoi olla hiljaa paikallaan lähes tunnin verran, mitä minä siinä näitä lintuja ihastelin. Harmi vain, että nää oli kuitenkin sen verran kaukana, ettei hyviä kuvia kyennyt saamaan. Jotakin kuitenkin, joten tahdon ne teille esitellä, jos vaikka joku teistä ei ole ennen nokikanaa edes nähnyt!

 photo IMG_6238_zps1030af1f.jpg photo IMG_6282_zps4f5224bf.jpg photo IMG_6312_zps9f65683b.jpg photo IMG_6279_zpsfe262f9d.jpg

Elikkäs tuon näköisiä otuksia nuo nokikanat. Itse luulin niitä harvinaisiksikin, koska tänä kesänä vasta ensimmäistä kertaa moisiin törmäsin, mutta ilmeisesti ne on ihan yleisiä lintuja kuitenkin. Ja jostain taisin jopa lukea, että ovat ihan riistalintujakin. Onkos joku lukijoista tavannut näitä lintuja myös?

Tosiaan ihana ilta oli eilen rakkaan Kodan ja nokikanojen seurassa. On se ilta-aurinkokin vain yhtälailla kaunis, kuin aamuaurinkokin. Kelpaa ihastella kyllä! Ja nyt noita aamu ja ilta-aurinkoja onkin päässyt ihastelemaan oikein urakalla, koska kaikki lenkit sijoittuvat niiden aikaan, kun päivisin ei tohi lähtiä. 

Ja aivan pakko vielä tähän mainita ja hehkuttaa... nimittäin huomenna on mun viiminen kesätyöpäivä vanhainkodilla! Jiiihaaa! Loma loma loma loma loma.. Hihi. Tätä on ootettu. Niin ja tosiaan nythän en sitten tiedä kuinka kauan tämä loma jatkuu, nimittäin syksyksi ei ole suunnitelman suunnitelmaa. Töitähän tässä on etsitty, mutta huonoin tuloksin. Ei se Lohtajan paikkakaan ilmeisesti mulle irronnu (ei kuulunu sieltä suunnalta enää mitää, vaikka sanottiin, että ilmotellaan). Mutta eipä se mitään. Ei auta ku jatkaa etsintöjä. Ehkä se jostain vielä nappaa! Niin ja jos ei nappaa, niin sitten on ainakin aikaa toteuttaa vaellus lappiin nyt syksyllä, niinkuin oon jo vähän kerenny haaveilemaankin. Ruskan aikaan tietysti. Voi että ku ois ihanaa. Saapa nyt nähä mitä syksy tuo tullessaan! 
  photo DSC05330_zps8418de77.jpg

8 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia :) Hei pakko kysyy että onko siula kui pitkä matka sitte lappiin? Ku oon kai törmänny aikasemminki siu blogissa pohjosiin kuviin :) Itellähäni on siis 11 tunnin ajomatka sinne suunnalle ja arvaa huvittaako sitä yksin varsinkaa ajella :D. Palan kateudesta siun vaellus suunnitelmille kun itekki just tänään harmittelin että miks miu pitää näin kaukana asuu sitä luonto kauneutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Asun tosiaan Keski-Pohjanmaalla. Eli esimerkiksi Pallakselle, jonne päin haaveilen nyt syksyn reissua, niin sinne matkaa kertyy autolla 7-8 tunnin verran. Onhan ne pitkiä matkoja, mutta sen arvosia kyllä! Tosin en määkää yksin lähtis, nytki täytyy saada houkuteltua joku kaveri mukaan jos poikaystävä ei pääse lähteen :)

   Poista
  2. Edelleen kateellinen.. Melkein puolet lyhempi matka siulla ja kyllä uskon että se on sen arvosta! Ehkä mie vielä joku päivä löydän puhtia lähtee ajamaan sinne asti.. :D Pakko kysellä viel lisää, että miten työ siellä sitte yövytte? :)

   Poista
  3. Kannattaa kyllä!
   Teltta mukaan nii siin'ä on ainaki majapaikka sitten. Onhan niillä reiteillä myös autiotupia yms, missä pystyy yöpymään.

   Poista
 2. Tosi hyviä kuvia vaikka linnut on ollu noinki kaukana. :O

  Harmi, ettei työpaikka tärpännyt. :L Mutta nauti lomastas! :) Ite voin vain haaveilla mutta syksyllä tääki duuni sitten palkitaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Joo täytyy nyt nauttia vain. Kyllä tummuille tuli suru puseroon kun lähin.. Meinas aivan itellekki tulla tippalinssii ku hyvästejä jätti. Hmhmhm. Mutta semmosta se on!

   Poista
 3. Ihania lintu ja luontokuvia sulla aina, ne piristää päivää :)

  VastaaPoista