13. heinäkuuta 2014

Passion

(tämän postauksen kuvat eivät ole omiani)


Mikä on intohimo? Mitä intohimo tarkoittaa? Herkästi sanan 'intohimo' liittää rakkauteen ja/tai seksiin. Varmasti olet törmännyt artikkeleihin "Näin säilytät intohimon pitkässä parisuhteessa", "Täydellinen parisuhde, vain intohimo puuttuu" ja mitä näitä vastaavia nyt onkaan, mutta nyt tarkoitukseni ei ole avautua sellaisesta intohimosta. Sillä intohimoahan voi tuntea monista erilaisista asioista, kuten vaikkapa juuri tuosta edellä mainitusta asiasta, tai joku voi tuntea intohimoa esimerkiksi kuntoilua tai muotia kohtaan jne. Intohimo aiheena on hyvin mielenkiintoinen ja tuntuu, että välillä se saa oman pääni aivan pyöryksiin. Katsotaan siis mitä saan aikaan, kun yritän tästä aiheesta kirjoittaa toivottavasti myös teidänkin, mutta myös itseni hyödyksi.

Aloin ensimmäisen kerran pohtimaan intohimoa, kun eräänä iltana poikaystäväni kanssa katsoimme ohjelmaa, jossa Jari Sarasvuo totesi jotakuinkin näin: "Elämässä täytyy löytää intohimo ja valjastaa se". Tuo lause sai siis meidät molemmat kiinnostuneiksi intohimosta ja etsiskelimme aiheesta tietoakin.

No mitä se intohimo siis oikein on? Itse luonnehtisin intohimon niin, että se on asian/asioiden tekemistä niin, että se tuottaa sinulle energiaa, iloa ja onnellisuuutta. Uskot tosissasi siihen mitä teet ja pidät sen tekemisestä aidosti. Intohimon voi ehkä sekoittaa myös innostukseen. Innostus jotain asiaa kohtaan eroaa intohimosta kuitenkin siinä, että se on lyhytkestoisempaa. Voisin verrata intohimoa ja innostusta myös erään käytännön esimerkin kautta. Nimittäin poikaystävälläni taitaa olla intohimo jo löydettynä. Se on oikeastaan ollut hänellä aina. Hänen intohimonaan on jo pienestä pitäen olleet pelit, siis videopelit. Hän on aidosti ja tosissaan kiinnostunut niistä ja onhan hän kerennyt jo yhden oman mobiilipelinkin värkätä ja innostus aihetta kohtaan vain jatkuu ja jatkuu eikä loppua näy. Hän on rakentanut tulevaisuuden suunnitelmatkin intohimonsa pohjalta. Kun taas minä voisin kertoa valokuvaamisen olevan minun innostus. Se ei ole samalla tapaa tärkeä minulle, kuin poikaystäväni intohimo on hänelle. Nautin valokuvaamisesta kyllä paljon ja tahdon kehittyä siinä, mutta koen, että se on minulle joka tapauksessa vain innostus joka tulee ja menee miten tahtoo. Todellinen intohimo on sitä, että toteutat sitä päivä toisensa perään ja aina vain jaksat olla siitä innoissasi ja se tuottaa elämääsi onnellisuutta ja antaa energiaa.

Untitled  Passion...

Palataanpa vielä pieneksi hetkeksi tuohon aikaisemmin mainitsemaani Jari Sarasvuon lausahdukseen. Intohimo täytyy löytää ja valjastaa. Miksi valjastaa? En tietenkään ole täysin varma siitä mitä Sarasvuo itse sanoillaan tarkoittaa, mutta se miten itse nuo sanat olen kokenut niin on se, että intohimo ei aina ole pelkästään hyvä asia. Se on jo sananakin niin vahva, että on sanomattakin selvää, että siinä voi piileä myös riskejä. Ja se riski voi olla se, että intohimosi vie sinua kuin pässiä narussa ja sinä vikiset perässä. Intohimosta voi kasvaa sinulle myös pakkomielle. Pakkomielle taas ei kuulosta enää kovin hyvältä ja onnellisuutta tuottavalta asialta. Mielestäni tässä siis tarvitaan sitä intohimon valjastamista. Sitä, että sinä määrät tahdin eikä toiste päin.

Tosiaan koen, että oma intohimoni on vielä kiven alla piilossa, mutta aijon todellakin nyt kaivaa sen sieltä esiin. Varsinkin nyt kun olen ollut itselleni rankassa työssä, niin olen huomannut miten tärkeää olisi löytää se oma intohimo, joka toisi sitä kaivattua energiaa elämään. Poikaystävänikin on kovasti patistanut minua etsimään omaa intohimoani ja olen monet kerrat epätoivoisena itkenytkin, koska en ole todellakaan tiennyt miten sen intohimon voisin löytää, mutta nyt minulla on suunnitelma siihen. Eli jos sinäkin koet, että et ole vielä omaa intohimoasi löytänyt, etkä tiedä mistä aloittaa sen etsimistä, niin kokeilehan tätä:

 1. Tee lista asioista joiden tekemisestä nautit ja joista olet kiinnostunut
 2. Lähde kokeilemaan näitä listaamiasi asioita käytännössä
 3. Ehkä pian huomaat mikä asioista tuottaa elämääsi eniten iloa ja energiaa, sekä uskot, että intosi asiaa kohtaan jatkuu vielä pitkään
Eli jos tahdot intohimosi löytää, niin se ei auta kun lähteä kokeilemaan eri asioita. Etsintä voi kestää kauankin, mutta uskon, että se todellakin kannattaa, sillä monethan ovat rakentaneet intohimostaan ammatinkin itselleen. Tuskin joudut katumaan, jos kokeilet monia eri asioita, mutta jos jätät kokeilematta niin se kaduttaa varmasti!

passion:)

Huhhuh. Intohimoa oli vaikemapi pukea sanoiksi kuin kuvittelinkaan. Toivon kovasti, että joku teistä sai silti tästä tekstistäni edes jotain pientäkään irti ja kertokaahan toki mikä teidän oma tilanteenne on intohimon osalta. Onko moinen jo löydetty, jos niin mikä se on? Jos intohimosi on vielä hukka teillä, niin nyt juuri on hyvä hetki lähteä sitä etsimään ja elämään! Mutta tosiaan minua kiinnostaisi kuulla teidän ajatuksianne ja kokemuksianne intohimosta, joten heittäkäähän kommenttia. 

6 kommenttia:

 1. Ihana, kun teet välillä tämmösiä tekstipainotteisia postauksia! Sulla on muuten aika samalainen tapa kirjottaa kun mulla, semmonen pohdiskeleva näkökulma ehkä! Siks varmaan tykkäänkin lukea sun tekstejä, kun on helppo samaistua ;)

  Hyvä teksti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit ja pystyt samaistua! Kiitos kovasti :)

   Poista
 2. Ompas erikoinen postaus sinulta!
  Kun on tottunut lukemaan teidän päivän puuhia. Ja katselemaan kuvia Kodasta ja Theddystä tottakai.
  Mutta tämä oli virkistävää vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonii :) Tämmönen postaus oli kyllä mukava toteuttaa. Täytyypä joskus toistekkin kokeilla, jos tulee sopiva aihe mieleen!

   Poista
 3. Mukavaa vaihtelua! Tekstiä oli mielenkiintoista lukea ja sai omat ajatuksetki mylläämään.
  Minun intohimoni on luonto. En osaa selittää kunnolla miten luonto voi olla intohimo, mutta siel mie rentoudun ja siellä mie rakastan olla. :)
  Tiiän jo nyt myös että tuleva ammattini liittyy luonnon suojeluun tai vastaavaan. Luonto on vaan jotain täydellistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kiitos :) Mahtavaa jos sai ajatuksia heräämään. Ja oi kyllä, kyllä se luonto voi hyvinkin olla intohimo. Toivottavasti tulevaisuudessa pääsisit työskentelemään luontoon liittyvässä ammatissa!

   Poista