4. heinäkuuta 2014

Aina ei jaksa


Näin on hurahtanut ensimmäinen kesätyöviikko vanhainkodilla "seuraneitinä" tai virallisemmin virikeohjaajana. Alku tuolla oli melkonen shokki itelle. En ole siis koskaan aikaisemmin työskennellyt vanhusten kanssa, joten tämä oli kaikin puolin aivan uutta minulle. Heti täytyy tässä vaiheessa kyllä nostaa hattua heille jotka vanhainkodilla jaksavat töitä painaa. Noissa hommissa täytyy kyllä olla tietynlainen luonne, että siellä oikeasti jaksaa. Itselleni tosiaan ollut todella rankka paikka ainakin näin alkuun ja monet itkutkin keretty jo vääntää töiden takia, mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa. Kuukauden tuolla tosiaan olen töissä, joten kyllä se täytyy nyt vain jaksaa. Iloinen olen silti, että tuonne töihin pääsin. Tuo paikka kyllä avaa silmiä ja kasvattaa ehkä ihmisenäkin, vaikka uskon, että pysyttelen jatkossa kyllä paljon paljon mielummin lapsipainotteisissa työpaikoissa, sillä ei tuo vanhustyö näytä ihan mun juttu olevan.

Tosiaan olen töidenkin takia ollut tällä viikolla ihan lopen uupunut ja lisäksi ollut kovasti mietittävää oman elämän tulevaisuudesta. Nimittäin tässä pitäisi todennäköisesti Kajaanista asunto löytää ja sinne muuttaa poikaystävän kanssa, mutta saas nähä miten tässä käy. Vähän kyllä tuumaa stressatakin tuo tuleva syksy. Niin ja säätkin ovat olleet melko synkkiä, joten sekin vähän laskenut mielialaa tässä viimepäivinä. Onneksi nyt kuitenkin näyttää jo paljon aurinkoisemmalta ja lämpimmältä, joten toivottavasti sitä mielikin virkistyy tässä viikonlopun aikana ennen uutta työviikkoa. Vietähän sinäkin toki ihanan rentouttava viikonloppu, niin minä ainakin aijon tehdä!

7 kommenttia:

 1. Kajaanista?! Mitämitämiksimiksi. Mä olin viimeksi työharjottelussa vanhainkodissa/palvelutalolla ja se oli paras paikka missä oon koskaan ollut! Vaikka välillä tosi surullistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marko sai opiskelupaikan Kajaanin AMKsta!
   Oho, nonii! Ite kyllä nyt huomannu kuinka hirmusen hyvä paikka se seurakunnan päiväkerhot oli, kun siellä viimeks työskentelin. Tuolla vanhainkodilla oon välillä kokoajan tippa linssissä, kun niin herkkä ja tunteellinen oon.

   Poista
 2. Mä olin 16-vuotiaana kunnan vuodeostastolla kuukauden töissä ja huhhuh.. Oli tosi rankka kokemus henkisesti nähä millasta siellä on.. Siellä oli suurimmaks osaks tosi vanhoja ihmisiä ja muutamia nuorempia. Osa oli kadottanu todellisuudentajunsa, osa oli taas todella mukavia. Yhden mukavan mummon kanssa juteltiin aina koirista ja yks päivä mulle vaan sanottiin, että hän on nyt niin kipeä, että en voi viedä häntä ulos. Kävin kysymässä parin päivän päästä, että joko olisi tervehtynyt niin mulle tokastiin että se kuoli ja oli ollu kylmähuoneessa jo päivän. Sitten kattelin ku se iltapäivällä haettiin ruumisautoon.. Onhan kuolema ja muu osa elämää mutta silti jotenkin niin outo kokemus.

  Siellä oli porukkaa kahdessa kerroksessa ja yhdellä viikolla mulle sanottii ettei tartte viiä toisen kerroksen väkeä ulos sillä se on kuolevien osasto.. Jees...

  Oli siinä työssä kyllä hyvätkin puolensa mutta aikamoisia ihmiskohtaloita ja asioita siellä pääsi/joutui näkemään..

  Että kaikki tsemit sulle, että jaksat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuommonen just on niin rankkaa. Ite oon niin kovin kovin herkkä ja tunteellinen, niin siksikin vaikea olla tuolla töissä. Siellä pitäis vaan osata olla tietyllälailla semmonen kova tai siis ei siellä auta itkeä joka tummun vointia yms. Mutta tosiaan, jospa tässä vähä karistuis (vai mikä se sana on... ::D) itekkin.

   Poista
 3. Vanhainkodilla ollu nyt 7kk töissä ja kyllähän se aluks oli rankkaa ko piti oppia kaikkien asukkaiden rutiinit ja mistä ne tykkää. Kuitenki sen 4v ollu erilaisisa vanhainkodeissa ja töissä ja se vaa on nii mun juttu! mää niin tykkään vanhuksista.
  Tällä viikolla tosin tuli nähtyä ensimmäistä kertaa ko yks mummeli kuoli omaan huoneeseen, minä opiskelija katsoin kaiken että miten siinä sitte toimitaan ja olihan se hieman rankkaa. Ihana mummo lähti parempaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo sääkin työskentelet tällä alalla. Mahtava juttu että teitä löytyy jotka tästä työstä tykkäätte ja jaksatte tehdä! Itse en kyllä usko, että minusta tähän työhön olisi pitemmäksi aikaa.

   Poista