8. tammikuuta 2015

Ootko lesbo?

 photo 1_zpsb831978e.jpg photo 2_zpsabf216cc.jpg
TADAA! Kävin eilettäin leikkauttamassa hiuskuontaloani taas astetta lyhyemmäksi ja eri malliseksi. Se edellinen kun alkoi jo elää ihan omaa elämäänsä ja pituutta alkoi olla turhan paljon. Rakkaan tätini (joka on siis kampaaja) käsittelyssä saatiin taiottua tästä päästä ainakin minun mielestäni varsin kiva näky. En sitten tiedä mitä te olette mieltä, mutta mun silmään tämä ainakin näyttää tosi hyvältä ja sehän tietysti on se tärkein, vaikka onhan se kieltämättä kiva, jos muutkin tykkäävät ja kehuvat.

Ajattelin tässä samalla nyt nostaa parit pointit lyhyisiin hiuksiin liittyen. Vähän niiden hyviä ja huonoja puolia. En puhu tässä nyt siis miesten lyhyistä hiuksista, vaan lyhyistä hiusmalleista naisilla. Ja lyhyillä hiuksilla tarkoitan siis oikeasti lyhyitä hiuksia, enkä mitään olkapäille yltäviä tms. Eli puhun tässä tämmöisistä ns. "poikatukista" naisilla, mitä siis multakin nyt löytyy.

Lyhyiden hiusten varjopuolet:

Kasvavat nopeasti pois mallista
Jos tahdot pitää lyhyet hiuksesi tietyn mallisina, niin saat ravata niitä leikkuuttamassa aika usein tai muuten ne kasvavat yli hyvin nopeasti. 

Aina täytyy jotenkin laittaa ja muotoilla
Pitkissä hiuksissahan on se hyvä puoli, että jos ei kinosta ja ei jaksa värkätä hiuksia, niin voi vain heittää tukan nutturalle tai ponpulalle ja niin kehtaa mennä kouluunkin tai töihin. Niin tai sitten ne vain roikkuu auki? Koitappa antaa lyhyiden hiusten vain olla tekemättä niille mitään. Ei, ei onnistu. Aina täytyy vähän laittaa, että kehtaa ovesta astua ulos, mutta itse en näe tätä ongelmana, koska tykkään laittaa hiuksia ja mulla on aina ollut semmosia malleja, että se onnistuu lähes aina helposti ja nopeastikin ja näyttää kuitenkin hyvin laitetulta.

Herätessä saattaa tukka sojottaa joka suuntaan
Näin käy aina joskus lyhyiden hiusten kanssa. Tai aika usein oikeastaan, mutta ei hätää! Se vaatii vain sitten taas vähän enemmän laittamista, että saat kesytettyä törröttävän tukkasi. 

"Näytät ihan pojalta"
Itse olen ainakin törmännyt harmillisen usein tähän kommenttiin. "Säähä näytät ihan pojalta". En ole kyllä koskaan loukkaantunut moisesta kommentista, koska tiedän, että saatan näyttää pojalta, koska en käytä meikkiä jne. 

"Ootko lesbo?"
Tämän suorastaan raivostuttavan kysymyksen olen kuullut raivostuttavan usein, varsinkin baarissa lyhyen tukkani kanssa. Yleensä kysyjät ovat siis miespuolisia idiootteja. Miten ihmeessä lyhyt tukka vaikuttaa seksuaaliseen suuntautumiseeni? Kysynpähän vaan. Jos lyhyt tukka tekee naisesta lesbon, niin onko pitkä tukkaiset miehet sitten homoja? Ärsyttävää.

 photo 3_zps49b1d0bf.jpg photo 4_zpsa9ce8ef4.jpg
Lyhyiden hiusten valoisammat puolet:

Kevyt olo
Lyhyen tukan kanssa ei paljoa tarvi tuskailla. Se on ihanan kevyt ja kesäkeleillä viileä, toisin kuin pitkä tukka. 

Nopea ja helppohoitoinen
Pesu ja kuivaus sujuvat vaivatta ja nopeasti. Harjaus myöskin!

Halvempi
Lyhyeen tukkaan ei mene niin paljoa shampoota, eikä väriainetta, joten näissä säästää.

Ei niin tylsä
Mun silmissä pitkät hiukset on tylsät. Useammin jonkun upeat lyhyet hiukset pysäyttyvät ja saavat minussa aikaan "WAU" -reaktion, kuin pitkät tylsät, jotka vain roikkuu. Tokihan pitkiin saa kaikkia kivoja kampauksia ym. Mutta kyllä lyhyt tukka mun silmissä on paljon särmikkäämpi ja eläväisempi.

Antaa itsevarmuutta
Ainakin mun tapauksessa näin on käynyt. Mulla on hurjasti paljon itsevarmempi olo lyhyen tukan kanssa, kuin pitkän. Ja onhan se aina rohkea teko leikata pitkästä tukasta lyhyeksi. Koen, että lyhyt tukka sopii mulle paremmin ja kannan sitä ylpeänä kaikista "oot lesbo, oot poika, oot sitä ja tätä" kommenteista huolimatta.

Mun mielestä, jos joku yhtään haaveilee leikkaavansa pitkän tukan lyhyeksi niin kannattaa kyllä kokeilla. Kasvaahan se sitten takaisin, jos ei näytäkään hyvältä. Itse leikkasin lyhyen tukan ensimmäistä kertaa joskus ysiluokalla ja sitten annoin taas kasvaa pitkiksi, sitten taas leikkasin lyhyiksi ja taas annoin kasvaa pitkiksi ja nyt ollaan taas palattu tähän lyhyeen. Uskoisin, että näissä lyhyissä malleissa nyt pysytään ainakin jonkin aikaa. En yhtään kaipaa pitkää tukkaa!

21 kommenttia:

 1. Tosi kivannäköset ja sopii hyvin sulle! :) Ja voi vitsi, mua kans ärsyttää toi että kuvitellaan heti lesboksi jos on lyhyet hiukset, ihan niinku hiukset tai tyyli ylipäätään määrittelisi seksuaalisen suuntautumisen! Multakin on tuo kysymys kysytty _todella_ usein, tosin ei nyt hetkeen kun hiukseni ei enää niin lyhyet ole. Mutta vuosi sitten, kun mulla oli sellainen Miley Cyrus -tyyppinen hiustyyli, että toinen puoli ja takaa siili, niin kyllä sain kuulla olevani lesbo tai näyttäväni lesbolta! Raivostuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittti paljon :)
   No sanoppa muuta! Ja kun tuo kommentti on muutenki niin tökerö... Noh, tietääpähän sitten ainakin kiertää kaukaa tyypit, jotka tommosia kysymyksiä heittelee.

   Poista
  2. Hah, pakko muuten lisätä tähän vielä, että suurin osa mun tuntemistani lesboista on pitkähiuksisia, et en kyllä ymmärrä mistä tuo yleistys edes tulee, että lesboilla olis lyhyet hiukset... :D

   Poista
  3. No tätä oon kyllä itekkin ihmetelly...

   Poista
  4. Minusta sä olet tosi suloinen tapaus <3

   Poista
 2. Tykkäsin tästä postauksesta :) Lyhyet hiukset sopii sulle.

  VastaaPoista
 3. Wau ihanat nuo siun uudet hiukset. Sopii kyllä tosi hyvin! =^.^=

  Itsekin kohta menossa kampaajalle lyhentämään hiuksia kun lyhyt tukka tosiaan kasvaa vähän turhankin nopeasti pois mallista... :D Otsatukkaa osaan vielä jotenkin itse kyniä mutta takaosaan en uskalla koskea...

  Aina välillä mieleen palaa kasvatus mutta jossain vaiheessa menee vain hermo kun tukka roikkuu aina tiellä ja hiusväriä menee tuhottomasti joten lyhyt tukka palaa aina... :D

  Ja totta tuokin, että lyhyttä tukkaa saa aina olla laittamassa. Mulla on aina ihan pystytukka jos nukun edes vähänkin märillä hiuksilla ja jos kuivilla menee nukkumaan nii aamulla on ihana päätä myöten menevä lätty.. :D.

  Ja lyhyessä tukassa on se hyvä puoli, ettei kesällä hiosta yhtään. :) Okei, talvella näyttää pipo päässä kaljulta jos tukkaa ei näy yhtään mutta mitäs pienistä... :DD


  Ja jep tosi ärsyttäviä kommentit "et oo yhtää naisellinen ton tukan kaa, tosi poikamainen..." Sillee a: ei kiinnosta, b: hyvä jos naisellisuus määrittyy tukan pituuden perusteella. c: todella moni on supernaisellinen ja yyber hyvännäköinen lyhyellä tukalla.

  En juuri itse baareissa pyöri mutta kyllä se on tullut huomattua, että lyhyt tukka=olet oletettavammin lesbo kuin pitkätukkaiset.. Voi huoh.. :DD

  Lyhyt tukka on paras. :3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :3 Kiitos!
   Onneksi nyt tosi monilla julkkiksilla on kauniita lyhyitä hiuksia, niin ehkäpä ne, joiden mielestä lyhyet hiukset tekevät naisesta pojan tai lesbon, alkaisivat ymmärtää ainakin olemaan laukomatta noita typeriä "oot ihan pojan näkönen" "ootko lesbo?" kommenttejaan.

   Poista
 4. Ei vitsit, on kyllä nastan näköset! :) Itse leikkautin vähän päälle vuosi sitten samankaltaisen mallin melkein suoraan rinnuksille yltäneistä kutreista, eikä muuten kaduta yhtään. Oma tyyli löytyikin yllättävän helposti! Ja voi helpotus miten iisiä näitä on kantaa! Pese ja pidä periaate on aika täsmäävä sanonta :D
  Mutta tosiaan, hyvännäköset, todellakin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! :)
   Tosiaan kyllä nää lyhyet miellyttää muakin paaaaljon enempi ku pitkät. Pitkien kanssa oli yhtä tappelua ja tuskailua, eikä ne koskaan näyttänyt hyvältä.

   Poista
 5. Joo, mäki oon sitä mieltä, että sulle käy lyhyet tosi hyvin! :) Ja joo, nuo lesbokommentit voi luoja......Muistan kuinka yläkoulussa lyhensin tukkani ihan lyhyeksi ja jännitin alkavatko kaikki kyselemään oonko lesbo tai huutelemaan, että näytän sellaiselta. D: Mulla onneksi kävi hyvin, koska kukaan ei sanonut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No sulla kävi hyvä tuuri sitten lyhyen tukan kanssa :D En määkään oo nyt onneks pitkään aikaan noita kommentteja joutunu kuulemaan.

   Poista
 6. Ihana tukka, sopii sulle tosi hyvin! :) Itellä tulee välillä tuskailtua kun tää lyhyt tukka kasvaa niiiiin nopeasti pitkäks. Sitte saa rampata melkein koko ajan kampaajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin, tuohan on kyllä juuri näitä ikäviä puolia lyhyen tukan kanssa.

   Poista
 7. Onko kellään kokemusta?
  Haluaisin leikata lyhyen tukan, mutta mulla on luonnonkiharat ja pelkään että ne on korkkiruuveina , jos leikkaan ne lyhyiksi. Tietääkö joku, tapahtuuko siinä todellakin niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään osaa sanoa miten tuo luonnonkihara tukka toimii lyhyenä. Kannattaapi varmaan ihan kampaajalta suoraan kysellä :)

   Poista
  2. Ei kun kampaajalle sitten. Kiitos silti.

   Poista