2. marraskuuta 2013

Hei me näytään!

 photo DSC08437.jpg photo DSC08440-1.jpg photo DSC08442.jpg photo DSC08446.jpg photo DSC08453.jpg

Näin se aika rientää ja jälleen on saapunut hyinen marraskuu. Mukanaan se on tuonnut myös aivan liian aikaisin pimenevät illat. Tänäänkin sain/jouduin lenkkeillä jo viideltä iltapäivällä pimeässä. Ei kiva, mutta onneksi meiltä löytyy oivalliset vermeet näitä pimeitä iltalenkkejä varten! Harmi vaan, kun ne eivät pimeän pelkoakin karista. 

Itse pidän heijastimia todella tärkeinä lenkkivarusteina. Ne ovat ihan ehdottomia tälläisinä syksyisinä ja talvisina iltoina. Näen suorastaan punaista, kun vastaan tulee ihmisiä, joilla ei ole heijastimen heijastinta, taikka sitten yksi säälittävä sellainen heiluu jossain huomaamattomissa. Täyttä typeryyttä! Ei ne heijastinliivit niin kalliita ole, etteikö sellaista raaskisi hommata ja kiskasta päälle lenkille lähtiessä. 
Itse suosin tätä nykyistä heijastin fleeceä, jonka vedän aina pimeälle lenkille päälle. Minua ei voi olla näkemättä. Lisävarusteina omaa näkökenttää parantamassa on otsalamppu. Tuo nykyinen lamppu on ihan hyvä. Tietysti parempikin voisi olla, mutta kyllä tuollakin näkee eteensä kyllin hyvin. Lampussa  on lisäksi hauska vihreä valo tavallisen valkoisen lisäksi!

Meillä koiratkaan eivät jää näkymättömiksi. Heille puetaan iltalenkeille heijastinpantojen (jotka kovin huonosti tietysti näkyvät karvojen alta) lisäksi kunnon heijastinliivit. Kodalla suosin tuommoista ihan simppeliä ja tavallista oranssia liiviä, joka on helppo pukea. Theddyllä taas on tuo isompi pinkki, sillä tuommoset halvat pienet liivit eivät pysy sen menossa päällä laisinkaan. Tuossa pinkissä on siis paremmat kiinnitykset, joten parempi vaihtoehto Theddylle, vaikkakin sen pukeminen päälle saattaa tuottaa hikikarpaloita otsalle. Tosin kyllä Theddy on pikkuhiljaa alkanut takkiinsa tottua, ja tältä hien vuodatukselta useimmiten nykyään säästyy, kun kakara tajuaa seistä jököttää paikoillaan. Hyvä Theddy! 

Toivottavasti te rakkaat lukijatkin muistatte huolehtia siitä, että tulette nähdyksi pimeällä! :)

8 kommenttia:

 1. Ihana Theddy niin onnellisen näkösenä esittelemäsä liiviään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Se poseera aina niin iloisena. Koda taas oli vähän väsyneenä omassa kuvassaan.. :D

   Poista
 2. Itsekin kirjoittelin aiheesta taannoin: http://hukkareissuja.blogspot.fi/2013/10/hukka-nakyy.html :) Mullekin tuo nähdyksi tuleminen on tärkeä juttu, ja olen ollut noihin koiralle hankkimiini valotuotteisiin tosi tyytyväinen! Itsellenikin hommasin heijastimen lisäksi juuri otsalampun näkyvyyden parantamiseksi. :) Täällä meilläpäin on muuten tehovalvonta käynnissä pyörän valoista autoilijoiden toiveesta, mikä mun mielestä on vaan positiivista! Tosin toivoisi, että ihmisiä motivoisi muukin, kuin sakkojen pelko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs käydä kurkkimassa sinun kirjoituksesi aiheesta!
   Tuo tehovalvonta kuulostaa oikein hyvältä. On se kyllä jännä juttu, kun kaikki ihmiset eivät tahdo niitä heijastimia käyttää.

   Poista
 3. Meiltä löytyy heijastinpantaa, remmiä, liivejä, heijastinputkia, tarroja, vilkkuja, vilkkupanta ja tulossa on postissa tuommmonen hurtan keltanen mantteli. Omistajalla heijastin ja pinkkiheijastin treeniliivi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni! No siellä kuulostaa olevan varusteet myöskin hyvällä mallilla pimeitä iltalenkkejä varten. Hieno homma :)

   Poista
 4. Meilläki näytään hyvin, ainakin koira :D

  VastaaPoista