10. marraskuuta 2013

Lapsi on terve kun se leikkii


Olen törmännyt useisiin koiranomistajiin, joilla on lähestulkoon pakkomielle hamstrata pantoja koirille. Itsessäni ei ole tätä vikaa, vaan paheeni on koirien lelut. Aivan liian monelta kauppareissulta mukaani tarttuu vähintään yksi turhanpäiväinen lelu koirille, joka todennäköisesti muutaman käyttökerran jälkeen jää lojumaan lattialle. 

Tuossa yllä olevassa kuvassa on pieni murto-osa poikien leluista, jotka sattumalta kuvaa varten osuivat silmieni eteen lattialta. Osa leluistamme viruu jossain ulkona ja osa on piiloteltuina ties mihin piilopaikkoihin, sillä lelujen piilotellu on Theddyn mielestä hauskaa. Niitä sitten löytyy aina sieltä täältä. Yleisimmin tyynyjen alta.

Koda ei koskaan ole kummemmin ollut leikkijä tyyppiä. Sitä en voisi kuvitellakkaan palkkaavani jollain leikillä tai lelulla, toisinkuin Theddyä. Jos Koda saa uuden lelun, niin se pitää saada joko heti rikki tai sitten siitä ei ole mitään iloa. Saattaa sillä joskus vinksahtaa päässä ja se voi alkaa pallotella itsekseen, mutta aika harvoin näin käy.
Theddy taas on aivan toista maata. Se leikkii aamuisin, päivisin, iltaisin ja öisin. Lemppari lelu on pallo ja hyvänä kakkosena tulee kaikki vinkulelut, sillä mikäs sen ihanampaa kun käydä vinguttelemassa lelua jonkun nokosilla olevan korvan juuressa! Palloa se tykkää heitellä pitkin seiniä, varsinkin öisin. Vetoleikit on myös suurta hupia. Kodaa en ole koskaan saanut innostumaan vetoleikeistä, mutta Theddyä ei tarvi edes innostaa.

Tämä aamu on sujunut aikalailla leikkiessä ja tarkoitus olisi lähteä pihalle temmeltämään heti kun vähän päivä valkenee, sillä eilen kaupasta tarttui mukaan kuvassa olevan pinkin tutin lisäksi myös frisbee! Luulenpa, että Theddy ainakin rakastuu siihen oitis, kunhan vaan pääsen sitä sille heittelemään. 

Ja ainiin. Viettäkäähän tänään oikein mukava isäenpäivä kenties perheen tai sukulaisten kesken. Niin minä ainakin aijon tehdä :)

4 kommenttia:

  1. Oi ihana teksti :3 ja koissut myös!

    http://explorerwithoutlimits.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ääääh jäi jostain syystä vastaaminen tuohon kakunohjekyselyyn! Eli täältä http://miumaumaukas.blogspot.fi/2011/11/lakritsijuustokakku.html löytyy ohje. Toisin siitä ei nyt lakritsista tullut erinäisistä syistä.

    VastaaPoista