6. marraskuuta 2013

Ole tottelevainen silloin, kun se on etusi mukaista

Kaipaatko sinäkin jotain kivaa puuhasteltavaa koiran kanssa näihin hyytävän pimeisiin syysiltoihin?

Tälläisten pimeiden ja sateisten iltojen ratoksi me ollaan koirien kanssa yritetty keksiä mahdollisimman paljon kivaa tekemistä sisällä, koska ulkona ei hirveesti viitsi touhuilla pimeessä. Noh, mikäs sen  mukavempaa tekemistä kuin temppuilu! Ollaan kovasti muisteltu kaikkia jo opittuja temppuja ja kaiveltu niitä takaraivosta, sekä opeteltu ihan uusia temppuja. 
Kaikki pikku temppuilut on kyllä oikein loistavaa ajanvietettä koiran kanssa ja vieläpä hyödyllistäkin. Jossain vaiheessa tosin iskee se, että alkaa olla vaikea keksiä temppuja, koska tuntuu, että kaikki on jo opeteltu. Tähän ongelmaan auttaa toki jos on oikein luova ja omaa rikkaan mielikuvituksen, mutta jos ideat kertakaikkiaan on ihan loppu, niin loistava apu löytyy petsien temppurinki keskustelusta. Itse olen seuraillut kyseistä keskustelua jo pitemmän aikaa ja poiminut sieltä hyviä temppuideoita omaan käyttöön. Temppuringin ideahan on se, että joku keksii tempun, jota opetellaan yleensä 2viikkoa ja videoidaan lopputulos ja tempunkeksijä sitten valitsee parhaiten tempusta suoriutuneen koiran voittajaksi ja tämän omistaja saa sitten keksiä seuraavan tempun ja näin edetään. Temppuja on ringin listalla tällähetkellä jo 95! Joten tosiaan, jos temppuideoita kaipaa, niin eikun vaan sieltä selaamaan. Sieltä löytyy niin vaikemapia kuin  helpoampiakin temppuja, eli jokaiselle varmasti jotakin.

Juuri eilen videoitiin molempien poikien uusimmat temput ja osallistuttiin niillä myös itse temppurinkiin. Tämän kertainen temppuhan oli "pään pujottaminen pantaan/valjaisiin". Molempien koirien kanssa käytin harjoitteluun aikaa n.5 minuuttia ja kummallakin oli homma heti hanskassa, joten otettiin heti videotkin. Tähän loppuun voisinkin iskeä kyseiset videot, sekä niiden lisäksi muutaman aikaisemmankin temppuilupätkän teidän iloksenne :)

8 kommenttia:

 1. Mikshän mun kone ei ikinä näytä teidän videoita, näkyy pelkkänä valkoisena tyhjänä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä juttu :o Valitettavasti en kyl osaa sanua..

   Poista
 2. Ai miten ihania videoita :D Tuli taas hymyiltyä näille ihan kunnolla. Ja ihana ku Koda kattoo aina tollee söpösti ylös ku se oottaa namia :3 Ja ihana toi kellahdus ja 'oohoo' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :3 Ihana kuulla, että videot sai hymyn huulile muillekkin kuin minulle itselleni! On nuo koirulit niin hassuja välillä.

   Poista
 3. Kivasti siellä temppuillaan! :)

  VastaaPoista
 4. Olipas kivoja videoita ja niin ihana blogi, pakko liittyä seurailemaan :) Sinulla on kyllä kaksi aivan ihanaa suloista koiraa. Meiltä löytyy kotoa myöskin yksi lappalaiskoira :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kyllä nää lappalaiset vaan ovat ihania :)

   Poista