4. huhtikuuta 2014

Takapihan siivekkäitä

Kuten varmasti tiedättekin/muistattekin, niin meidän takapihalla vierailee päivittäin monensorttista elukkaa. Lähinnä siivekkäitä otuksia. Talvisin heitä varten on ruokinta, mutta näin muuten siellä on melko loistava matoapaja, joka kerää myös paljon ruokailijoita puoleensa. Yksi äänekkäimmistä vakio vierailijoistamme on tämä seuraava tuttu kaveri, joka on aijemminkin vieraillut blogin puolella. Tosin nyt hän taitaa olla edelliskertaa pulskemmassa kunnossa! Komea kaveri silti ja tosiaan.. ääntä sillä piisaa ja asiaa on kovasti. 

 photo IMG_2918_zpsc76a3387.jpg

Nyt pari viikkoa sitten takapihallemme majoittui ihan uusi tuttavuus minulle, jota piti lähteä ihan lintukirjoista tunnistamaan. Kyseessähän on lehtokurppa. Aluksi luulin sitä heinäkurpaksi ja hypin riemusta, sillä niitä pesii Suomessa vain ihan muutama pari, eli uhanalaisia kavereita ovat. Pidemmän tutkiskelun jälkeen jouduin kuitenkin tyytymään siihen, että tämä meidän uusi asukki olikin "vain" lehtokurppa. Lehtokurpat ovatkin sitten jo paljon yleisempiä ympäri Suomen. Höh. En saanutkaan käsiini harvinaisuutta, mutta joka tapauksessa tämäkin kurppa on otettu ilolla vastaan!

Kurppa, jota "Kurppikseksi" kutsumme viihtyy tuossa takapihallamme suurimman osan päivästä. Se aina ilmestyy kuin tyhjästä sinne ja luulenpa, että sen pesäkin on jossain tuolla puskassa tai ei ainakaan missään kovin kaukana. Oon koittanu tutustua tähän kaveriin pikkuhiljaa. Se ei arkaile yhtään sisältä kuuluvia ääniä. Uskaltaa tulla ihan ikkunan alle ja toissa iltanakin kummasteli kun juttelin sille ikkunasta. Mukava kaveri.

Harmi, että naapureiden vapaana liikkuvat kissatkin ovat paikantaneet tämän meidän Kurppiksen. Kolmisen kertaa olen joutunut pelastamaan Kurppiksen kissalta juuri viime hetkellä. Kurppiksen taktiikka piiloutua saalistajalta on melko kehno. Okei, sen suojaväri on loistava, mutta kissat haistaa sen kyllä ja Kurppis vain jähmettyy paikalleen. Olen siis päättänyt vähän suojella Kurppista hätistelemällä kissoja koirien avulla. Kiukuttaa kyllä kun pahaset katit ravaavat pihalla alvariinsa ja kuseskelee pitkin talon nurkkia ja auton renkaita ja nyt vielä yrittävät tappaa Kurppiksen.

Ja arvatkaapas.. Kurppista ei ole nyt tänään, eikä eilen näkynyt laisinkaan. Pelkään pahoin että kissa pahaset ovat tehneet lopun siitä kurpasta. Toisaalta toivon, että Kurppis on lähtenyt naisiin/miehiin ja sen takia poistunut pihalta. No oli miten oli, tahdoin kuitenkin esitellä teille tämän pikku kaverin jonka elämää olemmaeparisen viikkoa saaneet seurata. Koiratkin ovat pitäneet hyvää vahtia Kurppikselle.

 photo IMG_3020_zps6e359825.jpg photo IMG_3014_zpsfc10b362.jpg photo IMG_2971_zps7e19b96f.jpg photo IMG_2974_zps631341e0.jpg

10 kommenttia:

 1. Tuo alimmaisissa kuvissako on se kurppa? Mikä tuo ylimmän kuvan elukka on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :: DD Et ole ilmeisesti lintutietelijä ainesta!! Ekassa kuvassa on fasaani ja itse Lehtokurppa noissa alemmissa :D

   Poista
  2. :DD Äläs nyt, tiiän kaiken linnuista! Jaa fasaani, ei näytä yhtään semmoselta! Toi todellakin on HIEMAN pullea.... :D

   Poista
 2. Awww ihana Kurppis ::DD ja mainioita kuvia! Ihana tuo videon lopussa karkuun säntäävä fasaani. XD Fasaanit osaa kyllä pelästytellä ihan kympillä. Oot metsässä kaikessa rauhassa ja yhtäkkiä jalan juuresta jostai puskasta kuuluu kauhee huuto ja sieltä sinkoo lintu. :D

  Joskus kauan sitte ku asuttii rivarissa meidä keittiön ikkunasta kuulu kauhee mäsähdys ja ku mentii kattoo nii tollanen kurppaha siihe oli lentäny. (en tiiä luuliko se raukka voivansa lentää läpi ku keittiön ikkunasta näki suoraa olohuoneen ikkunan) Kateltii et missäs kunnossa se on ja tarkkailtiin sitä ja puolen tunnin päästä se yritti ihan humalaisen näkösenä raukka hoiperella pois kunnes päätti vielä levätä ja lopulta taapersi jonnekin ihan onnistuneen näkösesti. Ainoa kokemukseni lehtokurpista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii :3 Kiitos !
   Aaa ! Linnut on nii reppanoita ku ne pökertyy ku törmää ikkunaan. Meillä käyny kans pari kertaa niin, mutta aina ne on siinä sitten hetken lepäiltyään niin päässyt jatkamaan matkaa. :D Ja toivottavasti tuo meidän kurppa ei nyt joutunut kissan kitaan vaan lähti muille maille!

   Poista
 3. Ihana banneri sulla :) Sun koko blogi kyllä henkii sun blogin osoitetta täysillä!

  VastaaPoista
 4. Ha, nauroin tolle videolle :D Jotenkin niin hölmö varsinkin ton musiikin takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ::DD Hyvä että jotain muutakin nauratti kuin minua !

   Poista