16. huhtikuuta 2014

Temppua tempun perään

Vapaa viikkoni aikana, kun oli tosiaan enemmän aikaa touhuta koirienkin kanssa kaikkea kivaa, niin kuvailtiin videolle vähän meidän tokoilua ja temppuilua. Semmosia yleisiä juttuja, mitä me poikien kanssa tehdään jos on aikaa. Meillä ei tuijoteta ohjekirjaa tai viilata pilkkua edes missään tokoliikkeissä. Me tehdään niinkuin hyvältä tuntuu ja ehkä vähän sinnepäin, kunhan vain on hauskaa niin koiralla kuin omistajallakin. Kuten esimerkiksi Koda ei tykkää tempuista joissa hypitään ja loikitaan, joten niitä ei sen kanssa tehdä. Theddy taas rakastaa juuri sellaisia temppuja, joten niitä sen kanssa tehdään sitten oikein olan takaa. Tärkein on, että koiran häntä heiluu ja omistajaa hymyilyttää. Me kun ei olla kummankaan kanssa tähtäämässä mihinkään kisoihin tai muuta. Ihan vain ja ainoastaan omaksi huviksi ja hyödyksi touhuillaan mitä touhuillaan. Tästä meidän menosta ajattelin kuitenkin videot teille esittää, koska kiva välillä nähdä liikkuvaakin kuvaa pojista. Ylempi on Kodan temppuilusta ja alempi Theddyn.Mielestäni näistä videoista tosiaan näkyy juuri se meidän innokkuus ja ilo tehdä näitä juttuja. Vai oletteko samaa mieltä? :)

Minulta on myös usein kyselty, että miksi emme käy jossain ohjatuissa treeneissä ja harrasta porukassa. Siihen on yksinkertainen vastaus. Olen tainnut joskus aikaisemminkin kertoa tästä kyseisesti aiheesta, mutta siitä on jo aikaa. Elikkä siis.. Kodan kanssahan me kahlattiin pentukoulu läpi ja muutamat kerrat kerettiin perus tokokurssillakin käydä niin sitten loppui meiltä ne hommat. Mä inhosin niitä ihmisiä ketä niissä piireissä oli tai inhosin ja inhosin, mutta siis en tykännyt. Mulla ei ollut yhtään kiva mennä sinne koiran kanssa tekemään mitään, koska ne muut ihmiset ahisti mua liikaa. Sielä viilattiin pilkkua ja moitittiin toisten tekemisiä ja niin päin pois. Nautin suunnattomasti siitä, että saan tehdä ja kouluttaa koiriani juuri niinkuin meille parhaiten sopii. Vaikkei se sitten menisi aina jonkun tietyn ohjekirjan mukaan. Siispä meille paras vaihtoehto on temppuilla ja tokoilla puhtaasti omaksi iloksemme täällä kotipihalla, kuin raahautua johonkin harrasteporukkaan missä ilmapiiri ei ole hyvä ja siitä ei sitten nauti omistaja eikä koirakaan. Toki tiedän, että niitä hyviäkin porukoita varmasti on olemassa, mutta omat kokemukseni ohjatuista koiraharrastuksista on aivan toisenlaiset ja siksi pysyttelen niistä kaukana. Niin ja eipä mulla kyllä ois nyt varaa ja aikaakaan kulkea täältä mihinkään harrastuksiin.

Mutta kuten näkyy, niin minä ja koirat olemme vallan tyytyväisiä siihen, että puuhastelemme kaikkea kivaa vain näin kotioloissa. Kenties sitten jos joskus muuttaa lähemmäs näitä harrastus mahdollisuuksia, niin voisi miettiä jospa sitä kokeilisi uudelleen liittyä näihin porukoihin ja käydä ohjatuissa harrastuksissa koirien kanssa jos sattuisikin olemaan mukavampaa porukkaa ja hommasta alkaisikin tykkäämään. Sitä kun ei tiedä jos ei kokeile!

2 kommenttia:

 1. Söpöjä videoita. :3 Ihana tuo Theddy ku loikkii tolleen. :D

  Itekkään en oikeen nuorempana tykänny käydä sellases koirakoulussa ku ei ne muut eikä vetäjä ollu niin kivoja ja ahisti aina lähtee sinne..

  Mut nyt käyn aina välil siskon mukana sellases kivas koira"koulussa" mikä järjestetää vaa joka toinen viikko ja siellä on ohjaajan kanssa aikaa n. 10 min jolloin vedetään agilityrataa tms. ja sen 50 min saa itse harjoitella toisella puolella hallia agilityjuttuja yms. muita temppuja. Ja se ohjaaja on ihanan kannustava eikä oo sellanen ahistava kurinalainen meininki et kaikki tekee samaa hommaa rivissä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Theddy on melkonen hyppykeppi... :D
   Voih. Kuulostaa kyllä paljon erilaisemmalta ja mukavammalta tuo koirakoulu jossa ootta ollu! Toivottavasti sitä itekki sitte joskus kenties sais vähä parempia kokemuksia noista ohjatuista treeneistä ym. :)

   Poista