25. tammikuuta 2014

Koivuhalolla päähän?!

 photo DSC04438.jpg photo DSC04490.jpg photo DSC04467.jpg photo DSC04484.jpg photo DSC04517.jpg photo DSC04554.jpg

Meidän vakio paikkamme, jossa olemme jo useamman vuoden ajan juoksuttaneet koiria vapaana on nyt pois suljettu lenkki vaihtoehdoistamme ja se surettaa kovin. Paikka on ollut oivallinen siinä mielessä, että sinne ei tarvitse kävellä hihnoissa kuin n. 300metriä ja sitten on pystynyt päästää koirat vapaaksi. Peltoja ja metsää on hurjasti ja siellä ollaan kierrelty ja treenailtu tosiaan monet vuodet. Siellä on myös aina peuhattu kaverikoirienkin kanssa jne. Mutta tosiaan vähän aikaa sitten saatiin tässä lähellä asustavalta henkilöltä kuulla, että seuraavan kerran jos näkee koirat vapaana siellä, niin hän paukauttaa koivuhalolla päähän. Kyllä vain.. eipä siis hirveästi innosta enää sinne lähteä pelkäämään, että koska kyseinen henkilö hyökkää jostain puskasta ja kalauttaa halolla koiraa. Kyseinen henkilö ei omista maita tai mitään, mutta ilmeisesti käyttää itsekin paikkaa omaan lenkkeilyynsä, eikä suvaitse siellä irtokoiria. 

Onneksi täällä nyt riittää näitä paikkoja jossa voi huoletta pitää koiriaan irti. Tosin nyt kyllä en uskalla enää tässä lähistöllä missään päästää koiria irti, koska ei tiedä jos sattuu tähän vihaiseen ihmiseen törmäämään. Ollaan siis suosiolla nyt otettu auto alle ja ajeltu kauemmaksi, että uskaltaa päästää koirat huoletta riekkumaan vapaana. Noissa ylläolevissa kuvissa olemme tutkimassa jälleen uusia maisemia hieman kauempaa. Meille nämä vapaana pito paikat ovat tärkeitä ja että niitä löytyy monta, koska kävelemme hihnoissa aivan minimaalisen vähän. Itse vihaan taapertaa tylsillä teillä, koska metsissä rämpiminen on vaan hurjan paljon hauskempaa myös koirien mielestä. 

Oletteko te muut koiria omistavat lukijani törmänneet moisiin kiukkuisiin ihmisiin? Oletteko suosiolla vaihtaneet lenkityspaikkoja vai miten olette toimineet?

4 kommenttia:

 1. Höh, tuollaiset ihmiset eivät ole mukavia.. :/ Mutta ilmeisesti valittaminen tuo jotain sisältöä muiden elämään.. Ymmärrän jos hän pelkää koiria ja se häiritsee sitten hänen omaa ulkoiluaan mutta olisi senkin asian voinut kivemmin ilmaista.. (en nyt muista miten se koirien vapaanapitosääntö meni, koskiko vaan taajamaa mutta siihenhän ihmiset tykkää vedota vaikka oikeesti koiran vapaana juokseminen ei omaa persettä kutita...) Tai sitten sille tai sen lähipiirissä on sattunut joku vahinko vapaana olevan koiran suhteen..?

  Ite kyllä kerran jouduin vapaana olevien koirien 'uhriksi' kun olin maastossa hevosen kanssa ja yhtäkkiä tietä pitkin juoksee koiria jotka alkavat haukkua hevosta ja pyörivät jaloissa ja kiva siinä sitten yrittää pitää hevonen paikallaan kun raukka pelkäsi ja piti yrittää varoa niitä koiria.. Omistaja tuli hetken päästä ja sillä kesti tovi saada koiransa kuriin.. Ja alueella on montakin tallia ja se polku oli ihan yleinen heppamaastopolku joten en tiedä miksi siellä piti pitää koiria vapaina jotka noin suhtautuvat hevoseen.. :/

  Mutta en minä siltikään lähtenyt uhkailemaan, että tulee halolla päähän. :D Vahinkoja sattuu, mutta toisaalta olenkin koiraihminen ja osaankin suhtautua asiaan eri kantilta..

  Toinen tapaus sattui vanhemmilleni kun olivat sitä siskon pientä koiraa viemässä ja yhtäkkiä vastaan juoksee irti oleva saksanpaimenkoira joka meinaa käydä pikkusemme kimppuun ja isäpuolen piti ihan kovin ottein rauhottaa se koira ja hyvä ettei käynyt hullusti jos se ois päässy puremaan jotakuta...

  Että kun tälläsiä vahinkoja joilleki sattuu nii ymmärtäähän sitä tavallaan, että jotkut eivät sitten pidä koirista ja siitä että ne ovat vapaana.. Tuo sakemannin omistaja oli vielä kehdannut sanoa, että koiransa on kiltti ja lampsinut sitten pois pahoittelematta asiaa..

  Mutta onneksi teillä on siellä muitakin maastoja jossa koirat voivat turvallisin mielin olla vapaana. :)

  Ja olipa sekava kommentti ja ihme papatusta mutta ehkä tuosta jotain pointteja selkiää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii! Kiitos hurjan pitkästä kommentistasi :)
   Tosiaan. Kyllä itelläkin on ikäviä kokemuksia irti juoksevista koirista. Omat on useammankin kerran joutuneet vapaana juoksevan koiran hyökkäyksen kohteeksi ja vaikka ovat vahinkoja olleetkin, niin harmillista silti.
   Aika jännä tuo sun kertoma heppa ja koirat välikohtaus. Itellä ei tulis mieleenkään viedä koiria vapaaksi paikkaan jossa tietäisin hevosiakin kulkevan, mutta meitä on jokalähtöön.
   Tästä edes itse koitan paremmin katsoa, että koirat juoksevat vapaana vain sellaisilla alueilla, joissa on hyvin epätodennäköistä että kukaan ihminen astelisi vastaan. Tämmöset välikohtaukset on kyllä ikäviä. Ja vaikka kuinka luottaisin omiin koiriini, että ne pysyisivät vapaana hallinnassa, niin ei sitä koskaan tiedä. Koirat on kuitenkin koiria.

   Tässäpä sekavaan kommenttiin sekava vastaus... :D Haha.

   Poista
 2. Meidän viereinen maanomistaja kielsi ratsastamasta hänen metsäautoteillään, ja sanoi että seillä saattaa tulla ammutuksi hirvenä.
  Sama maanomistaja häätää myös kaikki marjastajat ja lenkkeiliät pois mailtaan, vaikka kuuluuhan se jokamiehenoikeuksiin saada kävellä/marjastaa kenen tahansa mailla. Ja satunnainen ratsastuskin ilman pysyvää vahinkoa on periaatteessa sallittu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmh.. Kyllä ne jokku osaa olla! Ärsyttävää tommonen.

   Poista