9. tammikuuta 2014

Uuden vuoden lupauksista

Halusin tulla hieman kertomaan omia ajatuksiani näistä uuden vuoden lupauksista, jotka ovat nyt ajankohtaisia siinäkin mielessä, että ensimmäisillä saattaa lupaukset jo alkaa lipsua taikka unohtua. Uuden vuoden lupauksistahan  voi olla montaa mieltä ja minäpä kerron ihan muutamalla sanalla mitä minä itse niistä olen mieltä.

Näihin uuden vuoden lupauksiin on nyt tammikuun alussa törmännyt useampaankin otteeseen myös täällä blogimaailmassa. Joidenkin blogeissa on lueteltu useitakin erilaisia lupauksia, joita on uuden vuoden kunniaksi vannottu. Sitten on niitä, jotka eivät missään nimessä ole vannoneet mitään itselleen uudeksi vuodeksi. Monet näistä henkilöistä ovat perustelleet, että uuden vuoden lupaukset ovat heidän mielestään typeriä, turhia tai jotain muuta vastaavaa. Jotkut ajattelevat, että uusi vuosi on typerä tekosyy keksiä kaikenmaailman lupauksia, jotka eivät sitten kuitenkaan pidä. 

Itse en ymmärrä mitä huonoa uuden vuoden lupauksissa muka on. Mielestäni ne on vallan mainio juttu! Tietyllä tapaahan se juuri onkin tekosyy keksiä lupauksia ja parantaa esimerksiksi elintapojaan, mutta sehän on sitten hyvä tekosyy. Tosiaan monilla ihmisillä ne lupaukset eivät vain kertakaikkiaan pysy tai niistä lipsutaan. Se on sitten näiden henkilöiden oma häpeä, mutta eivätpä ne lupaukset kuitenkaan ehkä ihan täysin turhia heillekkään ollut. Ehkä he hetken jaksoivat kuntoilla reippaasti tai syödä terveellisesti, eikä se huono juttu ole. 

Sitten on meitä, jotka toden teolla vannovat itselleen asioita ja ovat oikeasti tosissaan. Itse kuulun myös näihin ja uskon todella, että lupaukseni paremmasta ja terveellisemmästä ruokavaliosta pitää. Tottakai se pitää, kun niin olen päättänyt. Enää en tuhlaa rahojani turhiin herkkuihin ja ahmi itseäni kipeäksi. En tiedä, että olisinko moista lupausta itselleni keksinyt ilman näitä perinteisiä uuden vuoden lupauksia. Ehkä olisin, ehkä en. Ja nyt sen ainakin ottaa tosissaan, kun ei tahdo kuulua siihen enemmistöön, jolta ne lupaukset jää unholaan kuukauden parin kuluttua. Tosin helppohan minun on vielä tässä vaiheessa sanoa, kun lupaukset ovat olleet voimassa vasta noin viikon, mutta kyllä sen jokainen itse tietää, jos jotain on päättänyt toden teolla niin se pitää jos oikeasti sitä tahtoo. 

Niin, ja vaikka uusi vuosi on loistava tekosyy keksiä niitä lupauksia, niin eihän se ole ainoa aika vuodesta jolloin niitä voi keksiä ja laittaa toteutukseen. Itselleen voi vannoa asioita ympäri vuoden, mutta uusi vuosi saa useimmiten viimeistään ihmiset pohtimaan näitä asioita ja kenties lupaamaan itselleen parempia asioita elämäänsä. 

Siispä hienoa, jos sinäkin olet itsellesi tehnyt lupauksia uuden vuoden kunniaksi ja toivon todella, että ne pitävät! Tsemppiä :)

2 kommenttia: