16. helmikuuta 2014

Kuule, mä en voi sulle tässä rahaksi muuttua

 photo DSC05379_zps2e3dd110.jpg photo DSC05269_zps913c9176.jpg photo DSC05363_zps7b8eedd0.jpg photo Collage_zpsd8db9d9f.jpg

Ulkoilutin tänään "pitkästä aikaa" kameraa. Tosin vähän turhaahan se mukana roikkui, koska enpä tuolta mitään kivaa kuvattavaa löytänyt. Ulkona on vaan jotenki nii tympeän näköstä ja eritoten märkää. Koirat ku vähä peuhasivat niin pian olivat aivan läpimärkiä, kuin uimassa käyneitä. Yöh. Kamerakin tuntu tosi huonolta. Siis putki oli jotenki ihan jumissa ja tönkkö. Muutenki tuntu, että aivan pia se vetää viimisensä. Onhan se jo ruhtinaallisen kauan minua palvellut, joten ei olisi ihmekkään jos nuukahtaisi pian. Haaveissa todellakin olisi uusi kalusto, sitä kun vaan ei tuosta noin vaan hommata. Kallista puuhaa. Ois ihan jees voittaa lotossa.. tosin mitä mää lottovoitosta haaveilen ku en ees lottoa.. dorka. 

Jokatapauksessa koirilla oli tavalliseen tapaan hymy pyllyssä vaikka mamma kiukkuili kamerasta ja vaikka mistä. Kodakin oli jotenkin tavallista paremmalla tuulella, koska sitä ei muka märkyys haitannut laisinkaan. Ilmeisesti sillä on tänään hyvä päivä! Mutta tosiaan, pitää nyt yrittää pitää tuota kameraa hengissä, koska saisin kyllä jäätävät itkupotkuraivarit jos se nyt yhtäkkiä lopettais toimintansa. Eipä mulla ois varaa uutta hommata, mutta hetkonen.. nythän mää sen keksein! Nyt keväällä kun valmistun, niin arvatkaapas mitä pyydän valmistujaislahjaksi... aivan oikein! ;) Hihhii. Loisto idea, olen nero.

Toisaalta, kyllähän multa tai siis meiltä säästöstä löytyy yli 500euroa. Nimittäin jos joku vanha lukija muistaa, niin viime ystävänpäivänä annoin poikaystävälleni lahjaksi koristelemani lasipurkin, johon alettiin yhdessä keräämään hiluja. Eilen kun laskettiin niin vuoden aikana oltiin saatu reippaasti yli 500euroa säästöön. Tosin enhän minä niillä saa kameraa ostella. Joku yhteinen kohdehan niille rahoille pitää löytää. Jotenka uusi kamera jääköön vielä haaveeksi.

Mulla on nyt kyllä taas vaihteeks kertyny noita haaveita iso kasa. Kaikenlaista pitäis muka saaja, mm. kamera, dobo-pallo, omakoti, ajokortti+auto ja joku pentukuumekin taas vaihteeksi pukkaa päälle. Hyi minua. Noh, saahan sitä haluta. Ois mukava ku rahaakin löytyis noitten toteuttamiseen. Eniten toi ajokortti ja auto houkuttais. Helpottuis elämäki kovasti, mutta ei auta marista. Jotenki sitä pitäis rahaa taikoa. No tietysti jos haluaa rahaa pitäs mennä töihin, mutta miten kuljet töissä ilman autoa? Varsinkin kun asut keskellä metsää, jossa bussikuljetuksetkin on minimaaliset. Nojaa, toivottavasti tähän löytyy joku ratkaisu joskus. Ehkä mä tosiaan alotan lottoamaan!

Tästäpä tuli sekavaa selitystä, mutta tämmöstä tänään ja katsotaan mitä huomenna starttaava uusi viikko tuo tullessaan! Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu :)

8 kommenttia:

 1. Mulla täällä samat murheet! Kaikkea pitäs saada, mutta kaikkeen ei riitä rahaa eikä oikein tiiä mikä se ois se tärkein juttu mihin alkais säästämään.. Mulle tuli jotenki tosi hyvä fiilis tosta kun tajusin etten ole ainoa täysi-ikänen jolla ei ole ajokorttia. :D Tosi masentavaa kun kaikki muut on samantien 18vee synttäreinä päässy huristelemaan jollaki hienolla uudella autolla kortti taskussa ilman minkäänlaisia paineita riittääkö rahat. Kelpais mullekkin vanhemmat jotka maksais edes kortin! :( Voishan sitä kyllä saada kasaan ajokorttirahat kun menis töihin, mutta tosiaan millä mennä töihin kun ei ole autoa... :l Mulla nyt ehkä vähän helpompi ku en asu niin korvessa, mutta ei hirveesti innosta lähteä töihin pyörällä polkemalla hirveitä matkoja...

  Miten te muuten oikein ootte saanu säästettyä noin paljon vuodessa?! Meillä on ollu viime kesästä asti samanlainen säästö Janin kanssa ja sielä on ööh joku alle 10e? Onhan sielä ollut jossain vaiheessa jonku reilut 100e, mutta heti kun on tullu joku yllättävä eläinlääkärireissu ni on ollu pakko ottaa sieltä rahat. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mää ja sää ollaan ainoita ketä tiedän, että on näin kurjassa tilanteessa, ettei korttia vaan yksinkertaisesti oo varaa hommata. Tokihan sitte mulle aina ehotellaan, että ota opintolainaa. No okei, sitä saa vissiin jonku pari tonnia, joka ei siis riitä ees korttiin nykypäivänä. Sitten pitäs se autokin hommata, että juuh.
   Tosiaan nyt tänä vuonna on alkanu ihtee pännii vähä enemmän, koska vuotta nuoremmatki jo päristelee menemää hienoilla uusilla autoilla. Plääh. Kyllä mullekki tosiaan kelpais isin ostama auto.

   Meillä ei onneksi oo näitä ylläripylläri e.lääkärireissuja tullu. Luojan kiitos. Eikä mitään muutakaan yllättävää menoa, niin ei oo tarttennu säästöpurkin rahoihin kajota. Sitten ku lopetettiin tupakointi nii alko rahaa kertyä säästöön enemmän ja enemmän. Mutta onhan teillä vähän erijuttu rahan suhteen ku asutte omillanne. Meillä kun ei nii paljoa noita menoja ole ku ei vuokraa ym. tartte maksella.

   Poista
  2. Mäkään en taida tietää tällä hetkellä kyllä ketään muita kuin me. Voin niiiin samaistua sun ärsytyksiin! Sitten porukka kyselee 'No miksei sulla oo korttia jo?!' Ihanku se olis joku automaattinen juttu että pari tonnia löytyy taskusta tosta vaan... Sit kun sanoo että haluais kortin mutta ei oo varaa ni heitellään just näitä 'mee töihin äläkä valita', ooi herttinen aika mä voisin kuvitella millanen valitus muiltaki tulis jos ne olis samassa tilanteessa että niitten vanhemmat ei yhtäkkiä maksaiskaan sitä korttia mutta vierestä pitäs kattoo kun muille maksetaan vaikkei ne mitään töitä tee! Nooh ainakaan kukaan ei voi sanoa että ollaan lellittyjä, jotakin positiivista!.... :D

   Sitä paitsi opintolaina on tosi tuskanen kuulemma maksaa takasin! + Ite kun asun omillani, jos otan opintolainan ni muut tuet menee ja joutusin elää sillä opintolainarahalla. Sulla nyt ei onneks sitä ongelmaa olis, mutta ei kannata kuiteskaan ottaa!

   Olkaa tyytyväisiä ettei oo tullu mitään yllätyskalliita eläinlääkäreitä, ne ei oo kivoja.. :D Juu kyllähän tätä rahaa omillaan asuessa menee, kannattaa asua kotona niin pitkään ku mahollista! :D

   Poista
  3. Aaa. Sepä se, sepä se. Kyllä on itelläki tullu pariinki otteeseen vastaan ihmisiä joille ajokortti käteen heti ku täyttää 18v on itsestään selvyys. Ne panee kyllä ärsyttämään oikeen toden teolla, mutta mutta. Kaikkea ei voi saada. Harmittaa vaan ku ajokortti ja auto ois asioita jotka helpottais aika pirusti elämää...

   Poista
  4. Se on kyllä kumma kun pappa betalar perheissä ei aina tajuta sitä rahan arvoa ja ihmetellään kun muilla ei ole heti sitä korttia eikä ihan autokaupasta ostettua uutta autoa..

   Itse oon niin kiitollinen, että mun perheessä päätettiin maksaa lasten kortit ja kun minä ja muut sisarukseni ollaan samanikäsiä melkeen niin saatiin vielä kotiopetuksella kertaheitolla kaikille kortit.

   Ja vielä kun autokouluun on lisätty se turha kolmosvaihekkin... Musta jo kakkosvaihe oli rahastuksen makua ainakin taloudellisen ajon suhteen.. Hirvein kokemus ikinä, mutta toisaalta johtuikin paljon ihmeellisestä opettajasta joka torui kun mm. annoin tietä jalankulkijalle koska ykkösellä lähteminen ja tyhjäkäyntihän on pahimpia kuluttajia! Ja yhessä kohtaa en saanu ees pysähtyä ja tokasi vaan "ei se oo kännissä, ei se tohon kaadu" ja jouduin tekee sellasen kiertoliikkeen etten ois ajanu päälle. -,-

   Mut toivottavasti saat jotenkin nää asiat selkiytymään. :)   Poista
  5. Voi teillä on mennyt kivasti noi kortti jutut! Meillä oon iskää yrittänny houkutella toho kotiopetuksee, mutta ei se oikee lämpee siihenkää. Harmi, mutta tosiaan, toivotaan että jonain päivänä määki pääsen vielä auton rattiin :)

   Poista
 2. Sinulle olisi erikoishaastetta blogissani :-)

  http://lifeoffersyouasecondchance.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Doodiih, hieno homma! Kiitos kovasti. Käyn kurkkimassa :)

   Poista