29. maaliskuuta 2014

Lintujen tiirailua

Lintujen bongailu on alkanut nyt myös omalla kohdallani. Pitkäaikaisimmat lukijat varmasti muistavat, että viime keväänäkin blogin puolelle tuli useampiakin lintubongauspostauksia ja kerroin myös miten olen päässyt lintupelostani lähes kokonaan. Eli uusimmillekin seuraajille tiedoksi, niin lintupelkooni auttoi kovasti kun aloin tutustua näihin siivekkäisiin luonnonkappaleisiin kameran linssin läpi ja siitähän sitten innostuikin oikein kunnolla. Nykyään tykkään kovastikin kuvailla lintuja ja olen oppinut hyvin tunnistamaan lajeja jne. Mukava pikku harrastus tämä! 

Tänä aamuna herättiin poikaystävän kanssa kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, sillä poikaystävä herätti minut youtubesta kukon kiekumisella.. :D Okei no joo. Lähdettiinkin siis heti auringonnousun aikaan eräälle lintutornille tarkastamaan, että minkäslaista siivekästä sielä pyörii. Joutsenia löytyi iso kasa ja joukkoon mahtui myös hanhia, sorsia ja lokkeja. Eli ihan tuommonen perus porukka! Kotkakin nähtiin, harmi vaan etten ehtinyt sitä kameralle ikuistaa. 

Mutta jos joku sattuisi innostumaan linnuista, niin ihan vinkkinä voisin pari asiaa mainita.

 • Pue tarpeeksi päälle. Varsinkin jos olet liikkeellä merenrannassa. Tänä aamuna onnistuin palelluttamaan itseni niin täydellisesti, että palelen vieläkin. Nyt todelakin tiedän mitä tarkoittaa kun kylmä menee luihin ja ytimiin. En ole eläessäni palellut näin paljoa. 
 • Jätä koirat kotiin. Viime vuonna olin niin hassu, että raahasin koiratkin aina linturetkille mukaan. Mutta äkkiäpä opin, että parhaiten nautin itse lintujen tiirailusta ilman koiria. 
 • Kamerajalka on kaveri. Ite en miltei koskaan yksinkertaisesti jaksa roudata kamerajalkaa mukanani, vaikka se ois aika ehoton. Kuten mun kuvista yleensä huomaa nii horisontti menee päi v*ittua ja kaikki muukin välillä. Ehkä mä tosiaan ens kerralla jaksan sen kamerajalankin ottaa mukaan.
Tuossapa kolme kovaa vinkkiä jos aijot lintuja lähteä kuvailemaan!

 photo IMG_2059_zps2ef43975.jpg photo IMG_2016_zps82c96150.jpg photo IMG_2030_zpsace4e814.jpg photo IMG_2903_zps277b0c6e.jpg photo IMG_2826_zps1dba11cd.jpg photo IMG_2714_zpse888fd01.jpg photo IMG_2775_zpsd64e5866.jpg photo IMG_2727_zps2d3c217d.jpg photo IMG_2750_zps13ed3676.jpg photo IMG_2832_zpsd56c5b96.jpg

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! On kyllä mukavaa kun muuttolinnut alkaa palailemaan ja niitä saa ihastella sitten :3 Itse en yleensä pääse tarpeeksi lähelle voidakseni ottaa kunnon kuvaa linnuista mutta vika voi olla siinäkin jos ei ole oikeita varusteita mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joo kamerassa saa kyllä olla zoomia ihan kiitettävästi, kun ei nuo linnut taho ihan lähelleen päästää!

   Poista
 2. Aaa postausta pukkaa nii etten perässä pysy. :D
  Kysymyspostaus oli ihana ja kuvat tosi söpöjä. Sun uus laukku on myös söpö ja kissakin on ihastuttava. :D Ja tän postauksen viimenen kuva on upea. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Pitää olla valppaana, että pysyy mun postaustahdissa perässä, mutta kiitos kovasti kehuista!

   Poista
 3. Ainiin, kysymyspostauksen Jensen aiheutti pienoisen innostuskohtauksen täällä. XD

  VastaaPoista