24. maaliskuuta 2014

Sinä kysyit, minä vastaan

Ensinnäkin kiitokset teille, jotka kysymyksiä heittelitte. Mennääs suoraan asiaan...

Onko sulla ollu koiria ennen Kodaa?
Koda on periaatteessa mun ensimmäinen oma koira. Meidän perheellä on kuitenkin ollut kaksi koiraa ennen sitä. Saksanpaimenkoira Rita kuoli kun olin n. 4-vuotias. Heti sen jälkeen meille tuli lapinkoira Dansku, joka kuoli muutama vuosi sitten.

Miksi suomenlapinkoira?
Mummullani on aina ollut lapinkoiria, joten rotu kulkee vähän niinkuin suvussa. Olen kokenut rodun ihan omakseni. En tiedä voisiko minulle sopivampaa rotua ollakkaan. Ulkonäkö miellyttää, koko on hyvä ja erityisesti tykkään rodun monipuolisuudesta.

Missä kuussa olet syntynyt?
Toukokuu

Onko sulla monta sisarusta?
Yksi pikkusisko löytyy.

Mistä muista eläimistä pidät kuin koirista?
Kissat tulee hyvinä kakkosina. Muista elukoista en ehkä niin välitä. Tai en ainakaan vois kuvitellakkaan ottavani ittelle tai onhan meillä kanikin asustellu ku olin pieni, mutta en kyllä enää ottais pupuliakaan.

Onko susta koskaan tuntunut, että olisit voinut ottaa muun rodun kuin suomenlapinkoiran jo omistaessasi niitä kaksi?
Kyllä mä olen monesti salaa haaveillut vaikka ja mistä rodusta, mutta aina kuitenkin päätynyt ajatukseen, että lapinkoira on se ainoa ja oikea minulle.

Mikä on parasta Kodassa ja Theddyssä?
Kodassa parasta on se, että sen kanssa voi mennä minne vain. Se on semmonen rauhallinen kaveri, joka on helppo kuskata perässään minne vain. 
Theddyssä parasta on sen jäätävä innokkuus jos sen osaa kohdistaa oikein. Se jaksaa jankata tylsääkin asiaa tuhansia kertoja häntä heiluen ja aina on yhtä hauskaa. 

Mistä koirien nimet tulevat?
Kodan nimen olin "päättänyt" jo ennenkuin kaveri oli syntynytkään. Marwin siitä piti tulla, mutta kun näin tuon ipanan kuvat niin jouduin toteamaan, että sehän onki ihan Kodan näkönen.. :D
Theddyn nimellä onkin vähän erilainen tarina. Pelasin siihen aikaan Final Fantasy peliä, jossa olin nimennyt erään lihaskimppu hahmon Tediksi. Lausuin nimen kuitenkin "theddy" ja hahmosta tuli lempparini. Samaan aikaan me lähdettiin hakemaan tuota kauhu kakaraa, jolle ei oltu vielä keksitty nimeä. Sain tahtoni läpi ja kakara nimettiin tuon lempparipelihahmoni mukaan!

 photo vauva_zps7bbad0aa.jpg photo vvvv_zps81ef676b.jpg

Luetko kirjallisuutta?
Jonkinverran. En nyt nimittäisi itseäni lukutoukaksi, mutta sillointällöin tulee lueskeltua. 

(Jos vastaus oli edelliseen kyllä) Mikä on suosikkisi?
Täytyy myöntää, että ehdoton suosikkini on Fifty Shades of Grey! 

Miten kulutat koiriesi energiaa kiireisenä päivänä?
Kiireinen päivä sisältää yleensä aamulenkin (20-30min) ja iltapäivällä nopea 30minuutin lenkki vapaana. Onneksi tämmösiä kiireisiä päiviä ei hirmuisen usein tule vastaan. Koda pärjää hyvin, vaikka tämmösiä kiireisiä päiviäkin tulee vastaan, mutta Theddyllä se on kyllä vaikiampaa. 

Suosikkivaruste koiraharrastuksessa?
Hmm. Tää oli jo vaikeempi. Voiko tähän sanoa, että koirannamit? Ilman niitä en kyllä pärjäis!

Päivän parashetki?
Aamukahvi on kyllä aika kova.. !

☕source : bit.ly/coffeewhittard ♥☕ | via Tumblr
weheartit.com
Lempi juoma ja ruoka?
Oon tylsä ja sanon että lempparijuoma on vesi. Ruoka vois olla paistettu lohi jonkun kanssa.. :D

Paraskaverisi?

Poikaystäväni toimittaa myös parhaan kaverin virkaa.

Lempikoirarotusi, miksi? (ei lappari)
Ohhoh. Nyt pistit pahan. Ulkonäöltään se vois olla samojedi. Tosin en oo sillai kunnolla tavannu kyseisen rodun edustajia (näyttelyissä tyyliin vaa nähny) nii en sitten osaa sanoa oisko se luonteeltaan mun mieleen. Toinen vaihtoehto vois olla sheltti.. hmm.. no sanotaan että sheltti! :'D

Paras asia koirissasi?

En tiedä haetaanko tällä kysymyksellä jotain sen tapaista, johon tuossa ylempänä jo vastasin, mutta vastaanpa tähän näin että; Paras asia koirissani on niiden antama seura. Ne on molemmat aika hellyydenkipeitä ja kaipaa läheisyyttä. Iltaisinkin ne hakeutuu mieluiten syliin nukkumaan. Se on ihanaa :)

Inhottavin asia?

Ekana tuli mieleen sotkuisuus. Varsinkin tämmösillä sohjo ja kura keleillä ne kantaa sisälle jäätävästi paskaa. 

Paljon kello on?
7:15

Kuis panee?

Haa ! Tätä kysymystä en ookkaan kuullu pitkään aikaan.. :D Oon aina miettinny, että miten tähä niinku pitäs vastata.. hyvin panee?!

Paras paikka kämpässäs?
Omaa kämppäähän mulla ei oo, mutta täälä kotoo paras paikka on tässä tietokoneen ääressä :'D

Mitä toivot tulevaisuudelta?

Töitä. Rahaa. Terveyttä. 

Miksi koirat, eikä kissat?
Jos se musta ois kiinni, niin meillä telmis täällä kissojakin, mutta kyllä mä silti koirista eniten tykkään. Ehkä siksi, että koen, että niistä on enemmän seuraa ja niitten kanssa on enemmän tekemistä. Tai en tiiä. Kissatki on kyllä kivoja joo :3


Kaunein asia mitä sulle on koskaa sanottu?
Voih. Näitä on kyllä paljon. Joskus kirjottelin tämmösiä aina ylös, mutta nyt ekana mieleen tuli eräs ihana runo, minkä poikaystävä kirjoitti minulle armeija aikoinaan. Tosin, en mä tarkalleen muista mitä siinä luki, mutta fiilis on semmonen, että jotain super kaunista ja ihanaa se oli :D

Miksi blogistasi pitäisi kiinnostua?
Ei siitä sillai PIDÄ kiinnostua, mutta mukavahan se on jos nappaa! Varmaan sellaiset "samanhenkiset" ihmiset kiinnostuu jos on kiinnostuakseen. 

Muakin kiinnostais tietää, että miks just lappareita? :) Eikös teidän edellinenkin ollut mistä oli jotain vanhuskuvia täällä? 
Tähän kysymykseen on tuolla aikaisemmin tullut jo vastauksia. Eli joo, kolme lapinkoiraa meidän talossa on yhteensä asustanut ja idea on lähtenyt alunalkean mummultani. "Lapinkoirat ovat kuin sipsit, jos otat yhden on pakko ottaa toinenkin.."

Nimesitkö Kodan itse ja mistä nimi-idea tuli? :)

Tähänkin periaatteessa vastausta jo ylempää, mutta tosiaan se vain näytti ihan Kodalta. Se oli päivänselvää :D

Hulluin tempaus jonka Koda ja Theddy on tehnyt? :D 

Näitä varmasti ois vaikka kuinka paljon, mutta kerronpa ne mitkä ekana mieleeni juolahti.
Kerran oltiin ystäväni ja hänen koiransa kanssa tuossa läheisellä pellolla lenkillä ja Koda oli tuolloin vasta ihan pikku pallero. Kenties ollut meillä vasta pari viikkoa. Se reppana vissiin eksy matkalla tai päätti ettei jaksa hengaa meidän kanssa, joten se otti ja lähti takasin kotia. Etittiin sitä hulluna sieltä pellolta/mettästä, vaikka ipana olikin kirmannut suorinta tietä kotia ja istuskeli kotioven takana. Vissiin ollut hauska näky ku napero on kiitäny määrätietoisena takaisin kotia ku lenkkiseura ei kelvannu.

Theddystä tulee ekana mieleen se, kun se viime keväänä lähti seikkailemaan heikoille jäille. Tosin se on tehnyt tämän saman monta kertaa. Se pölkkypää ei tajua vaaroista mitään ja tuntuu kuin se tahallaan etsisi itselleen tommosia seikkailuja! Onneksi ei oo vielä käynyt pahasti. *koputtaa puuta*

Ihanin/hauskin pentumuisto kummastakin koikkulista? :3

Theddy on ollut pentuna tosi tomera pakkaus. Se ei ole pelännyt tyyliin mitään ja marssinut seikkailuihin suuna päänä. Se on ollut tosi huvittava tapaus. Muistan kun raahasin sen ihan pikkutermiittinä mätsäriin kattelemaan maailman menoa ja se käyttyi kuin mikäkin kuningas siellä. Käveli niin tomerana leuka ja häntä pystyssä menemään ja vähät välitti kenestäkään.
Kodan pentuaikaa muistelessa mieleen tulee ensimmäisenä se miten kömpelö se on ollut. Se on ollut vähän semmonen hupsu pentu, joka on aina jäänyt jumiin johonkin tai juossut kopiksi vaikka mihin. Kuten tuossa kuvassakin alempana näkyy, niin eräs kerta kun oltiin pelaamassa palloa hiekkakentällä, niin pikku Koda oli niin innoissaan leikeissään, että juoksi useampaankin otteeseen maali verkkoon kopiksi :D


Sitten jos saa udella, niin missä tapasit poikaystäväs kanssa ja kauan ootte ollu yhessä. :D 

Me ollaan oltu yhdessä nyt noin 2vuotta ja 7kk. Ollaan aina asuttu samalla kylällä ja meillä on noin 2km välimatkaa. Eli periaatteessa oon aina tienny sen olemassa olosta, mutta kunnolla tavattiin ja tutustuttiin sillai, että olin hänen pikkuveljensä kaveri ja oltiin porukalla niillä käymässä. Pelattiin tyylii jtn. korttia ja tämä nykyinen poikaystäväni liittyi mukaan ja siitä se sitten lähti! 

Miten päädyit kouluttautumaan juuri nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi? Pitkäaikainen haave vai sattuman soppaa? :D

Kun ysillä piti niitä yhteishakujuttuja täytellä niin olin aika hukassa. Tiesin, että haluan työskennellä ihmisten kanssa ja näin lähihoitaja opinnot ainoana vaihtoehtona. Laitoin siis hakuun 1 ja 2 toiveeksi lähihoitaja opinnot eri kouluista. Kolmanneksi heitin kuitenkin tämän tutkinnon, missä nyt olenkin. En muista mistä sen siihen keksin, mutta keksinpähän kuitenkin. Sitten kun pääsykokeiden aika koitti ja ensimmäisenä menin noille nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja valintakokeisiin. Siellä mulle iski semmonen että "hei.. tänne mä haluan!", enkä sitten mennyt enää minkään muun koulun valintakokeisiin vaan laskin kaiken sen varaan, että mähän kans pääsen tänne ja onneksi niin sitten kävi!

Lempi artisti
Anssi Kela

Lempi laulu
ÄÄÄ. Liian vaikea. Ihan mahoton sanoa :D Skippaan !


Ihaninta maailmassa
Hurjan vaikeat kysymykset jatkuu.. Hmm.. siis ihaninta maailmassa!? No sanotaanko nyt vaikka ettäää.. käpertyä poikaystävän kainaloon myrskyisenä iltana ja kuunnella sateen ropinaa :3

Mikä voisi olla seuraava koira, ja milloin ja luonteeltaan ihanne
Lapinkoiralinjalla varmasti pysytään. Seuraavan koiran hankintaan voi kyllä kestää pitkä tovi. Pitäis malttaa oottaa ainakin siihen, että pääsee muuttaan kotoa pois ja asettua aloilleen johonkin. 

Normi arkesi, mitä teet
Okei. Normi arkipäivä sujuu jotakuinkin niin, että ensimmäisenä herään poikaystävän luota ja hän lähtee töihin. Samalla hän kuskaa mut kotia ja kotona teen kaikkee perus juttuja mitä nyt aamusin tehään. Sitten koulunpenkille päiväksi ja iltapäivällä äipän kyytillä kotia. Kotona ruokaa, höpöttelyä ja sitten lenkille. Lenkin jälkeen datailua ja jotain touhuilua koirien kanssa. Illalla sitten poikaystävälle ja siellä kenties tv:n katselua tai pelailua ja sitten suihkun/saunan kautta untenmaille. 

Lempileffa
Lumihauvat... :D No ei. Hmm. Hachiko? Viis kertaa se on katottu ja aina se jaksaa itkettää niin pirusti!

Kumpi on sosiaalisempi, koda vai theddy
Kyllä se Koda taitaa olla.

Mitä harrastat
Valokuvaus, koirat, bloggaaminen, luontoliikunta

Millainen perheesi on?
Mahtava. Näin lyhyesti ja ytimekkäästi!

Tuletko hyvin toimeen perheesi kanssa?
Oi kyllä. Me ollaan hirmu läheisiä kaikki.

Pahin riita siskosi kanssa?
Meillä ei oo isoja riitoja koskaan ollu. Saatetaan joskus tiuskia toisillemme ym, mutta ei me sillai kunnolla riidellä. Pahin riita on ollu ehkä ku ollaa oltu pieniä ja sisko suuttu ku en halunnu leikkiä sen kanssa ja hän päätti sitten viskasta semmosen leikkihevosen mun ohtaan niin, että veri vaa roisku.. :D

Kumpi koirista on enemmän mieleesi?
Theddy ja Koda tosiaan on ihan erilaisia. Kaikin puolin. Kummastakin löytyy niitä hyviä, että huonoja puolia, mutta kyllä mä sanon että Koda on enemmän mun mieleen. 

Oletko tehnyt jotain pahaa virhettä elämässäsi?
Onhan sitä tullut tehtyä vaikka ja mitä jota kadun suuresti, mutta jos miettii niin, että jos niitä ei ois tapahtunu, niin en mä olis just tämmönen ja tässä just nyt. Ja kun kuitenkin olen tällä hetkellä tyytyväinen itseeni ja elämääni niin toisaalta hyvä, että niitä virheitäkin on tehty.

Lempi teevee sarjasi?
Selviytyjiä mä olen aina innolla seurannut pienestä pitäen, joten täytyy sanoa se. Toisaalta supernatural on jotain niin parhautta, koska Jensen ♥

An image on imgfave
weheartit.com

Doddiih. Näin on kysymyspostaus suoritettu ja teille annettu kenties lisää tiedonmurusia minusta ja elämästäni!

6 kommenttia:

 1. Suomenlapinkoirat on kyllä ihania :D Meillekin olisi saattanut tulla sellainen mutta kun käytiin katsomassa niitä pentuja niin pikkuveli sai sen allergisen reaktion joten jätettiin tuo rotu sitten rauhaan :/ Mutta olen erittäin tyytyväinen tähän meidän nykyiseen, sekarotuiseen hurttaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo allergia jutut on kyllä aina ankeita :( Tosin joitakin tapauksia tiedän, että lapinkoira ei aiheuta allergista reaktiota, mutta kaippa nekin on nii henk.kohtasia, että jollekkin joku rotu käy ja jollekkin taas ei.

   Poista
 2. Siulla on raju sisko:D tykkään hirveästi blogistasi ja nuo koirasi on kyllä hirmu suloiset!

  VastaaPoista
 3. Meillä on suomenlapinkoira, joka on varmasti ainaki 95% saman luontoinen kuin theddy. .. pää kolmantena jalkana vaikka minne:D sen puolesta saa aina pelätä😱 mutta sitten siinä on se pehmoinen ja kiltti nalle karhu puoli🐾🌌💞

  VastaaPoista