3. huhtikuuta 2014

Punkit jo vauhdissa!


Kuva googlesta

Toivottavasti tuo yllä oleva kuva virittää teidän rakkaat lukijat oikeanlaiseen tunnelmaan. Aivan. Tänään puhutaan punkeista! 

Olin tälle päivää kerennyt suunnitella ja hieman jo aloittaakin erästä toista postausta, mutta päätin siirtää sen julkaisua tuonnemaksi, sillä juuri tänään tahdonkin herättää teidät ajattelemaan näitä iljetyksiä, joita nuo kuvan kaksi yksilöä edustavat. Puutiainen eli punkki. Mistäs nämä ällötykset sitten näin kauniina huhtikuisena päivänä mieleeni juolahtivat? No juurikin siksi, että olen tänään joutunut repimään näitä petoja kynsin ja hampain irti koirista. Okei, ei todellakaan kynsin eikä varsinkaan hampain vaan ihan perinteisin punkkipihdein. Joka tapauksessa kuvottavaa.

Aamulla kun Theddyn kanssa onnellisesti yhdessä syötiin aamupalaa niin kattelin, että mikäs kumma roska se pojalla onkaan silmän alla. *RAPS RAPS RAPS* No kappas p*rkele, ei irtoa. Jaahas. Sehä onki punkki. HYI HYI HYI. Varmasti monet koiran tai vaikka kissankin omistajat tietää just ton tunteen vai mitä?
Sitten alkoikin melkonen sota, jota kesti lähemmäs tunti ennenkuin punkki oli irti koirasta. Lopputuloksena minä olin täynnä taisteluvammoja. Theddy onnistui rimpuillessaan raapimaan mun kädet, reidet, mahan ja kyljen ihan verille, vaikka mulla oli siis ihan vaatteetki päällä. Onneksi kuitenkin selvittiin kaikki hengissä, paitsi se punkki. 

Iltapäivällä tutkailin Kodan läpi kotaisin ja kappas kummaa. Tottakai silläkin oli tämmönen salamatkustaja mukana. Silmän yläpuolella. Ei muuta kuin punkkipihdit taas kätösiin ja taisteluun. Onneksi Koda on helppo kaveri. Se istui hievahtamatta paikoillaan ja antoi mun rauhassa pelastaa hänet punkin hampaista. Tosin tämä punkki oli hyvin taistelutahtoinen yksilö. Puristelin ja pyöritin ja vedin, mutta ei tyyppi irronnut millään. Koko iho vaan venyi mukana eikä se iljetys suostunut luopumaan herkuttelu paikastaan. Että osaski olla tympiä. Lopulta muutaman kirosanan saattelemana sain senkin verenhimoisen irti rakkaastani ja loppu hyvin kaikki hyvin. 

Pojilla on nyt pari päivää ollut punkkipannat kaulassa, joten liekkö sitten niin, ettei ne ole vielä kerenneet alkaa vaikuttamaan, vai onko punkit sitten tulleet jo ennen pantojen laittoja. En tiedä, mutta musta jotenkin tuntuu, että tästä kesästä tulee hyvin punkki rikas ja pihdit ovat ahkerassa käytössä. Ainakin sen perusteella, että näitä otuksia löytyy jo nyt!

Jos teillä on lemmikkejä joilla ei vielä ole punkinkarkoitusvermeitä, niin suosittelen kovasti hankkimaan ne pian! Niitä elukoita ei  tosiaan ole kiva repiä irti. Ja hei, ois kiva tietää mimmosia karkoitusvermeitä ootte käyttäny tai aijotte käyttää? Pantoja vai jotain muuta? Ja kokemuksia miten ne ovat teillä toimineet? 

Alkoko teitäkin nyt kutittamaan joka paikasta ja tuntuu, että ittellä on punkkeja?! Yhh. Mulla on koko päivän ollu semmonen fiilis. Mutta me täällä poikien kanssa toivotaan ittelemme ja teille lukijoille punkitonta kevättä ja kesää tästä eteen päin! 

8 kommenttia:

 1. Hyi! Monelta oonkin jo kuullu että punkkeja on liikenteessä, vaikka ei millään uskois. :( Me syötetään koirille valkosipulijauhetta ja se on tepsinyt meillä ainaki tosi hyvin! Viime kesänä alkukesästä Yemistä taisi löytyä yks punkki, mutta sitte alettiinki heti syöttään tuota jauhetta, niin sen jälkeen ei oo punkkeja ollu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.. HYI! Hmm.. toi valkosipuli jauhe ois kyllä hyvä idea! Pitääpä laittaa harkintaan..

   Poista
 2. Hyyi punkkeja. :D Se ällötyksen tunne kun koikusta löytyy isohko punkki ja oot sen kanssa puuhannu ja nukkunu.. :D Vaikka oonki ehkä ihan outo ku mies taas tykkään repiä punkkeja irti. XD Jotenkin tyydyttävää kun sen pannahisen punkin saa päineen irti sieltä ja sitten sen voi litistää, polttaa tai hukuttaa vessanpönttöön. (mökillä oon siis poltellu ku ei oo vesivessaa :D )

  Miulla on nyt kaks tai jopa kolme vuotta ollu Nanalla käytössä tällänen:
  http://www.scalibor.fi/

  Toimii! Nanasta on löytyny vaa pari hassua punkkia vuosien aikana ja neki on varmaa puskassa juostessa tippunu sen turkkiin. Sain ne kiinni ennenkuin ne olivat ehtineet edes kiinnittyä. Ei ole muistaakseni ollu yhtäkään kiinnittynyttä punkkia koko aikana.

  Ninnillä porukat taas käyttää jotai ällöä nestettä mitä pitää 1kk välein aina lisätä niskaan. Mielestäni epäkäytännöllisempi mutta on sekin ollut aika toimiva. Porukat perustelee sillä, ettei punkkipantaista koiraa voi silitellä ilman käsien pesua. Nanalla ainakin häviää turkkiin se panta ihan kivasti ja oon huoletta silitelly sitä.

  Kauhee ku pitkä sepustus tuli. :D

  Ja ihana tuo kesäkuvapostaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiiivan ! Meillä myös käytössä just noi scaliborin pannat. Toivottavasti tehoais. Me kun asutaan täällä pahalla punkki alueella, ihan meren rannassa niin niitä punkkeja on kyllä melkeen mahoton välttää. Joskus edesmenneellä koirallamme käytettiin kans semmostoa niskaan/selkärankaan laitettavaa litkua, mutta todettiin se kans tosi epäkäytännölliseks ja siitä lähtien ollu näitä punkkipantoja. En määkään ole huomannu, että joutuis käsiä pestä jos noita silittää vaikka pannat kaulassa! Sen verta on tuota turkkia, ettei kyllä ees huomaa niitten olemassa oloa. Yks huono puoli vaan on, että Theddyltä se panta pitäis ottaa pois aina kun menee uimaan ja kesäsin se ui lähes joka lenkillä..

   Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Ei kyllä uskoisi että punkit jo nyt liikenteessä! :( Punkit on kyllä kurjia otuksia mutta en ole itse hankkinut koiralle mitään punkkipantaa yms, ainakaan vielä! Viime kesänä tosin taisi raasulla olla sen verran monta punkkia että voisi harkita...

  P.S Ihana kuva, ei tuo punkeista vaan koirista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :) Tosiaan mäkin ihan yllätyin ku näin aikaisten on punkit lähtenyt liikkeelle. Hyhh. Meillä punkinkarkotusvermeet on ihan pakolliset. Jokunen vuosi sitten edesmenneellä koirallamme ei ollut punkinkarkotinta ja se keräs yhden lenkin aikana naamaansa kiinni yli 10 punkkia.

   Poista
 4. Hyi, onko niitä jo nyt!?
  Meidän koirilla oli joku kesä taaksepäin punkkipannat, mutta niistä ei muistaakseni ollut paljon hyötyä... Toki niitäkin on erilaisia.
  Sitten ollaan kokeiltu myös sitä niskaan tiputettavaa nestettä, joka taisi sitten toimia paremmin. Katsotaan mitä tänä kesänä keksitään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nyt jo! Miksi miksi miksi :C
   Joo meilläkin ollut joskus käytössä kehnoja punkkipantoja. Tällä hetkellä kaulassa on Scaliborin pannat ja katsotaan jos toimis!

   Poista