11. lokakuuta 2014

Kurakelejä

Olen huomannut, että monet heistä, jotka ovat väittäneet olevansa kunnon syysihmisiä ja rakastavansa kyseistä vuodenaikaa, ovat nyt kääntäneet kelkkansa ja syyllistyneet marisemaan näistä sateista, joita täällä Kajaanissa ainakin on riittänyt parina viime päivänä oikein urakalla ja uskon, että myös muuallakin päin Suomea näistä sateista ja tuulista on jouduttu kärsimään/saatu nauttia. Ihan miten sen nyt haluaa ottaa. Mutta näinhän se on, että syksyyn kuuluu sen kauniin ruskan lisäksi paljon sadetta ja kurakelejä. Jos siitäkin pystyy ottamaan ilon irti, niin sitten voi kutsua itseään syysihmiseksi ja syksyn rakastajaksi. 

Tosiaan nämä parit viime päivät ovat ainakin täällä meillä tarjoilleet sitä kunnon syksyä ja syysilmoja. Vettä sataa kuin saavista kaatamalla ja välillä kovin jäätäväkin tuuli iskeytyy kasvoille. Lenkkipoluilla ei kenties näistä ilmoista johtuen ole näkynyt läheskään niin paljoa lenkkeilijöitä, kuin normaalilla "hyvällä" säällä. Itse olen kyllä nauttinut, kun on saanut lenkkeillä periaatteessa ihan rauhassa, kun muut kyyhöttävät sisällä lämpimässä viltin alla teekuppi kädessä kynttilän valossa. Tosin kyllähän minäkin toimin noin, mutta vasta jäätävän lenkin jälkeen, joka on mielestäni silloin paljon antoisampaa ja nautinnollisempaa.

En kuitenkaan mitenkään tahdo syyllistää näitä "huonojen" säiden varjolla kotisohvalle jääviä. Kaikki ei tietenkään voi sadekeleistä tykätä, mutta minä olen ihminen, joka koittaa nauttia lenkkeilystäkin säällä kuin säällä. Myönnän kyllä, että vähänhän se pännii kun paleltaa ja vaatteet ovat läpi märät ja palaat sisälle ja sinulla on haiseva, märkä ja ennen kaikkea kurainen koira, joka tarvitsee pesun joka lenkin jälkeen, mutta minkäs teet. Ei näitä kurakelejä ikuisesti jatku. Täytyy vain asennoitua niihinkin oikein, ettei tarvitse alkaa marisemaan ja itkemään, että "Voi että kun sataa vettä ja on niin märkää ja ja ja..." vaan pystyy jotenkin sietämään kelin kuin kelin ilman turhia kitinöitä.

Jos joudut nyt myöntämään, että olet syyllistynyt syyskeleistä napisemiseen, niin yritäppä huvikseks katsoa niitä sadekelejä ihan toisella tavalla. Etsi niistä jotain iloa. Kuvaa ihania sadepisaroita, jotka koristavat puiden ja pensaiden lehtiä tai vedä kumisaappaat jalkaan ja tallusta läpi kuralätäköiden. Etsi se sinun tapasi nauttia syysilmoista ja vaikka sitä ei löytyisikään, niin pointsit sulle jos edes yrität. Iloisempia sadekelejä teille kaikille!

 photo _DSC0875_zpsedb45ce0.jpg photo _DSC0954_zps4e1e9618.jpg photo _DSC0894_zps4a30dbc7.jpg photo _DSC0960_zps2b3456b0.jpg

8 kommenttia:

 1. Taas niin kivoja kuvia. :)

  Haha en tiedä johtuuko siitä, ettei ole tarvinnut töihin lähteä edustamaan kun sateet eivät ole vielä kertaakaan harmittaneet tänä syksynä. :D Oikein toivon märkiä kelejä kun just ostin uuet hyvät kävelykengätki jotka on vedenpitävät. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiitos :) Tosiaan vedenpitävät kengät ovat aika välttämättömät näillä keleillä!

   Poista
 2. Makee tuo vika kuva!

  Sateella lenkkeileminen on kyllä sen puolesta kivaa, että saa kulkea rauhassa :D Mulla on sadevaatteet sitä varten. Sadesää on vain pukeutumiskysymys. Tosin myönnettäköön, että kyllä mä enemmän auringosta tykkään kuin sateesta :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Mäkin tykkään tuosta kuvasta kun nuo sadepisarat tuollain ihanasti suurentaa.
   Munkin pitäis kyllä saaja hommattua kunnon sadekamppeet niin ei tartteis aina kastua niin kovin. Hyvät coretex kengät kyllä löytyy mutta siihen se sitten jääkin :D

   Poista
 3. Mä taas juurikin rakastan sadetta syksyisin! Se niin kuuluu tähän vuodenaikaan, että sataa. :P

  VastaaPoista
 4. Kivoja kuvia ja aah, mitkä maisemat! Mie tykkään syksystä jopa sateisina päivinä, silloin kaupungissakin saa lenkkeillä rauhassa. Nämä raikkaat syysilmat on vaan niin parhaita. Kuoritakilla ja kumppareilla pärjää jo aika pitkälle tämmöselläkin (vesi-/räntäsade) säällä, jos sitä pukeutumista mietitään. :P Pimenevät illat vaan ehkä pistää pikkasen kiukuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Itekkin oon ilonen kun oon nuo maisemat löytänyt tuolta Kajaanin pöpeliköstä :D
   Tosiaan kovaa kyytiä ne illat on pimentynyt ja pimenee kokoajan. Aamutkin jo niin pimeitä. Innolla lunta odotellessa, niin ois vähä valosampaa!

   Poista