30. lokakuuta 2014

Ihan raunioina

Eräänä hyvin sateisena päivänä päätin käydä synkistelemässä ja kauhistelemassa Kajaanin linnaa tai sitä mitä siitä on jäljellä, eli raunioita, esitelläkseni ne teille täällä blogin puolella. Miksi juuri synkistelemässä ja kauhistelemassa? Eikä  esimerkiksi ihastelemassa? Noh, minäpä valaisen asiaa hieman...

 photo _DSC1499_zps73c19b7b.jpg  photo _DSC1558_zpsa46f3500.jpg  photo _DSC1546_zpsa693c244.jpg

Ensimmäisen kerran kun Kajaanin linnan ohitse kuljin, niin olin että "WAU! Kuin siiistii.. täytyy tutkia." Tykkään nimittäin hirmuisesti historiasta ja juuri tuollaisista kaikista historiallisista paikoista, joten siksi innostuin näistä Kajaanin linnanraunioistakin kovasti. Kyseistä linnaahan ruvettiin rakentamaan vuonna 1604, eli se on yli 400 vuotta vanha ja ... okei, okei, ehkä en ala sepittämään sen historiasta mitään enempää, ettei tästä tule mikään historiantunti, mutta halukkaat voivat käydä lukemassa lisätietoa TÄÄLTÄ mikäli Kajaanin linnan historia lainkaan kiinnostaa.

Tosiaan. Kajaanin linna herätti minussa suuren innostuksen ja lähdin tutkimaan tätä tarkemmin sanotaanko nyt vaikka että intopiukeena. Eipä siinä tarvinnut kauaakaan kierrellä kun suuni loksahti auki ja mielessäni pyöri vain "miksi, oi miksi?!?" Ensimmäisenähän sitä ihmetteli, että kuka järjen jättiläinen on rakennuttanut betonisillan kulkemaan historiallisten raunioiden ylitse? Eikö mitään muuta paikkaa löytynyt kyseisen sillan rakentamiseen, kuin juuri linnanraunioiden päältä? En ymmärrä. Miksi, oi miksi?!? Toiseksi minua järkytti paikan sotkuisuus. Tiedän kyllä, että kaupungeista löytyy aina sotkua ja töhrittyjä paikkoja yms. yms, mutta siis mikä idea on ollut sotkea linnanrauniotkin toinen toistaan typerämmillä teksteillä ja siis se kirkkoveneiden määrä oli suuri. Niitä löytyi raunion seinämistä, sekä opastetaulut, joista löytyi aina lisäinformaatiota linnaan liittyen, niin nekin oli tottakai pitänyt töhriä kiitettävän hyvin. Oikeasti miksi, oi miksi?!? 

Tuo ensimmäinen tutkimusretkeni päättyi hyvin lyhyeen siitä syystä, että minulla oli tuolloin Koda mukana nuuskimassa paikkaa, mikä ei ollut hyvä idea lainkaan, sillä joka paikka oli täynnä lasinsiruja. Siis oikeasti joka kulman takaa löytyi kasa hajotettuja kaljapulloja. Tupakan tumppejakin oli kiitettävästi siellä täällä, vaikka roskiksiakin löytyi. RAIVOSTUTTAVAA! Onneksi Koda selvisi paikalta pois ehjin tassuin, mutta voitte varmasti kuvitella miten kihisin kiukusta. Hieno historiallinen paikka oli pilattu täysin. "Suuret kiitokset" siis näille hepuille, jotka ovat töherryksien ja muiden sotkujen takana. Tarjositte minulle ja varmasti myös monelle muulle "oikein loistavan" kokemuksen näillä linnanraunioilla.

 photo _DSC1505_zps27307c96.jpg  photo _DSC1550_zpsabd98cde.jpg  photo _DSC1508_zpsfe2512b0.jpg  photo _DSC1535_zpsa71898ad.jpg  photo _DSC1553_zps1b1abf17.jpg

2 kommenttia:

  1. No justiinsa! Viimeinen kuva havainnollisti erittäin hyvin ellei paremminkin sen, mitä postauksessa puhuit. Alkoi oikeen itteensäkki ottaan päähän tuollainen! Eikö enää mitään vanhaa ja historiallista arvosteta?

    VastaaPoista