16. lokakuuta 2014

Työttömän keskiviikko

Kuten te jo varmasti tiedättekin, niin minähän olen viettänyt aikaani työttömänä nyt elokuusta saakka. Eli mitä se nyt tekee... 2 ja puol kuukautta?! Ei välttämättä kovin pitkä aika, mutta pitkältä se on kuitenkin minusta tuntunut. Tiedän, että monet ovat olleet työttöminä paljon pitempiäkin aikoja, joten pelottaa, kuinka kauan mahtaa oma työttömyys vielä jatkua. Joka päivä tulee ahkerasti tarkastettua te-palvelujen sivut, mutta ei ole vielä osunut yhtäkään sopivaa hommaa eteen, jota voisi edes hakea, mutta en vaivu vielä epätoivoon. Uskon, että kyllä täältä minullekin vielä jotain työtä löytyy, kun jaksan vain metsästää. 

Monet varmaan sitten miettii, että miksi en lähde opiskelemaan, kun töitä ei kerran löydy. Noh, siihen on varsin yksinkertainen vastaus. Minua ei nimittäin tällä hetkellä ainakaan kiinnosta minkään alan opiskelu. Olen jo opiskellut itselleni juuri sen ammatin, jonka parissa tahdon työskennellä, kunhan niitä töitä vain jostain löytyisi. Jotkut lyhyemmät kurssit tietysti voisivat olla mielenkiintoisia, mutta nepä sitten yleensä maksaa rahaa ihan mukavasti, joten ei kiitos. En sitten tiedä voisiko mieli opiskelujen suhteen muuttua jos tästä työttömyydestä en kertakaikkiaan pääse eroon, mutta se edellyttäisi sitä, että pitäisi löytää joku koulutus josta innostuisi ja kiinnostuisi. Kuten jo mainitsin, niin sellaista ei ainakaan tällä hetkellä ole.

Miten mä sitten olen työttömänä aikaani tuhlaillut? Noh, vaikka sanoinkin, että tämä yli kaksi kuukautta onkin tuntunut aika pitkältä ajalta, niin en koe, että olisin tylsyyteen vielä kuollut. Siitä saamme ehkä kiittää vain ja ainoastaan Kodaa. Päiväni nimittäin koostuvat pitkälti sen kanssa touhuiluista ja siinäpä ei ole juuri mitään valittamisen aihetta ja uskon, että Kodakin on vallan tyytyväinen. Mitähän mahtaa sellaiset työttömät puuhastella päivät pitkät, jotka eivät omista lemmikkiä?! Uskon, että jos minulla ei Kodaa olisi, niin olisin tylsistynyt työttömyyteeni jo alku metreillä. 

Päätin koota teille tämmöisen "työttömän keskiviikko" -videon eilen kuvaamistani videonpätkistä. Siinä on vähän esimakua siitä, millaisia arkipäiväni tavallisesti ovat. Tokihan video ei ihan täyttä totuutta kerro, sillä esimerkiksi minultahan löytyy myös poikaystäväkin, jonka kanssa tietysti vietän aikaa, mutta hän ei videoilla näy. Muuten suurin osa päiväni puuhasteluista näkyy videolla paitsi iltapalan (jonka vietin pimeässä keittiössä syystä että lamppu teki oharit) jälkeen kamerasta loppuikin akku, joten mm. iltalenkki jäi kuvaamatta. Niin ja yleensä päiviini kuuluu armotonta siivoamista, mutta eilen päätin olla siivoamatta ollenkaan. Joka tapauksessa saatte nyt itse kukin päätellä onko elämäni kuinka tylsää näin työttömänä :D

6 kommenttia:

 1. Näyttää samalta kuin minun päivät työttömänä, ja se työttömyyshän alkaa kohta taas... Opiskelemaan en halua, kun onhan mulla jo ammatti, josta pidän ja töissä viihdyn, kun niitä sitten joskus on. Pystyisiksie hakemaan esim. kouluavustajaksi (niitä saatetaan hyvinki ottaa, vaikka ei varsinaisesti olisikaan haussa missään) koulutuksellasi vai minkälaisia juttuja noin käytännössä sinun koulutuksella voi tehdä?

  Oon myös pohtinut poikaystävän kanssa noin miljoona kertaa, että miten ihmeessä ajan saisi kulumaan ilman koiraa (joskus tuntuu siltä ihan töissäollessakin). Kävisi melko pitkäksi aika ja sitä paitsi koiralle voi vaikka höpötellä, niin ei tunne oloaan niin typeräksi kuin mitä yksinään puhuessa tuntisi. :D Ihanan nautinnollinen ilme Kodalla, kun sitä harjailee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että joku voi samaistua näihin mun työttömyyspäiviin ja fiiliksiin. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan työkenttä on tosi laaja. Sitä pystyy työskentelemään ihmisten parissa ihan vauvasta vaariin ja monesti oon kuullut, että koulunkäyntiavustajan hommiinkin on päässyt, eli mahdottumuus se ei ole ja semmonenkin homma vois kyllä itteä kiinnostaa tosi hyvin. Oonkin rekisteröiny itteni semmoseen palveluun, jota kauttaa ainakin sijaisia etsitään myös noihin hommiin, mutta en tiedä kuinka paljon koulut semmosia käyttävät. Kutsuhuutoja ei ole pahemmin kuulunut :D Tietystihän sitä voisi kouluilta ihan suoraan kyselläkin, mutta se tuntuu pelottavalta! :D
   No niinpä. Minä ainakin ihan hyvillä mielin höpöttelen täällä Kodalle ja se aina vastaakin omalla örinällään. Koda tosiaan nauttii tuosta harjauksesta täysin siemauksin, kunhan ei harjaa takapuolta! ;D

   Poista
 2. Heippa!
  Vissiin seurailet bb:tä aika ahkeraan, niin kuka on sun suosikkiasukas? :) Entäs inhokki? :)
  Ja onko Kodalla nyt karvanlähtö aika? :o meijän lapikkaalla oli kesä-heinäkuun, muuten ei irtoa karvaa ollenkaan.
  Voi toki johtua siitä että meijän koiruus elelee ulkona yöt (ja suurimman osan päivästäkin) ja Koda taasen sisällä. :)

  Mukavaa talven odotusta sulle ja Kodalle, Koda ainakin varmasti odottaa jo lunta! ;) (jos yhtään on samanlainen kuin mun lapikas) Ja onnea työn etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu bb:tä tulee ahkeraan katsottua. Oon tykänny, että tää kausi on ihan ok. Aluksi ehdoton suosikkini oli Jonathan ja inhokki Joni. Nyt viikkojen kuluessa se on kääntynyt ihan päälaelleen, nimittäin Joni on ehdoton suosikkini nyt ja Jonathan on kovaa kyytiä tippumassa inhokiksi, koska on viime aikoina käyttäytynyt vähän niin ja näin. Tuulikkikaan ei suosikkeihini kuulu, mutta en nyt kuitenkaan inhokiksi menisi sanomaan.

   Kodalla tosiaan on nyt järjetön karvanlähtö aika. Kokoajan saa olla harjan kanssa viuhumassa ja karvaa irtoo ja irtoo ja irtoo. Yleensä se tiputtaa karvansa näin syksyllä, sekä sitten keväällä/kesällä ja muulloin ei karvaa sitten tipukaan.
   Ja sitä samaa myös teille! Kyllä me täällä Kodan kanssa hypitään molemmat riemusta sitten kun saadaan lunta maahan kunnolla :)

   Poista
 3. Ihana tuo video! Tuli ihan muumit mieleen tuosta musiikista :D Koda tuskin pistää pahakseen ku saapi kokopäiväsen huomion ja oon miettiny ihan samaa et miten ne ihmiset pärjää yksin jos ei oo lemmikkejä, koska itekki oon jo ihan varma että kotoo en muuta ilman Elvistä ja Alaskaa. :D mutta onnee työpaikan löytöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiitos :3 Tosiaan rakastan muumimusiikkeja ja niitä oon tuohon videoon heitelly muutamat kivat :)

   Poista