22. syyskuuta 2014

Esittelyssä Nikon D3300

 photo _DSC0215_zpsb5544b60.jpg

Uusin rakkauteni. Harmi vain, ettei se ole oma. Tämä kauneus ilahduttaa minua vain hetkellisesti tämän tulevan viikon aikana, jolloin pääsen sillä leikkimään, koska täällä kotikotona nyt majailen ja olenhan sitä kaulassani jo pari kuvausreissua kantanut viikonlopun aikana. Tämä Nikoni on pikkusiskoni uusi lelu, josta olen hyvin kateellinen. MÄÄKI TAHON!! Oon niin tykästynyt tuohon vempeleeseen jo nyt parin hassun käyttökerran jälkeen, vaikka onhan tuon käytössä itselle hieman opettelemista, kun on tuttunut vanhaan, tuttuun ja turvalliseen Sonyyn. Onhan kamerassa kuin kamerassa perusidea yleensä sama, mutta nappulat ja toiminnot löytyy aikalailla eri paikoista tässä uuden uutukaisessa, kuin tuossa omassa vanhassani, mutta tosi hyvin ollaan tultu ton Nikonin kanssa juttuun ja olen vallan tykästynyt siihen. Tuntuu varmasti karmaisevalta ottaa Sony käyttöön taas tämän viikon jälkeen, mutta minkäs teet. Aijon nyt kuitenkin viettää unohtumattomia hetkiä tuon Nikonin kaunokaisen kanssa, vielä kun se on mahdollista. 

Pidän eniten kameran keveydestä ja pienuudesta. Se ei ole mikään painava jööti, jota on tuskaa kantaa mukana, vaan se kulkeutuu vaivatta mukana vaikkapa lenkilläkin. Pienuudestaan ja keveydestään huolimatta se on hyvin tehokas vempele ja onhan se todella helppokäyttöinen, vaikka itsellä onkin hieman opettelua sen käytössä, kun on tottunut Sonyä näppäilemään. 
Kamerasta löytyy myös paljon muuta kehuttavaa, kuten esimerkiksi hyvät kuvat hämärämmässäkin paikassa. ISO-arvoa pystyy pyörittelemään 100 aina sinne 12 800 saakka. Lisäksi tykkään siitä, että sarjakuva nopeus on 5 kuvaa/sekunti, sekä kamerasta löytyy langaton sovitin, jolla saat jaettua helposti kuvia älylaitteen kautta. Niin ja onhan kameran punainen värikin kivaa vaihtelua tavallisiin mustiin järkkäreihin. 

Putkistoa pikkusiskoltani löytyy kameraan jo kaksin kappalein. Ensimmäinen putki on perus 18-55mm ja toinen on sitten vähän isompi kapistus, eli se onkin sitten polttoväliltään 55-300mm, jolla pääsee siis jo hieman kauemmaksi. Tykkään, tykkään, tykkään! Kyllä noilla kelpaa kuvia räpsiä.

Pakkohan se on teille tässä parit testi kuvat ja eräs videokin vilauttaa, jotta näätte mimmosta settiä tuolla vempeleellä saa oikein aikaan. Kuvat ovat meleko sekalaista sorttia ja räpsitty vähän sieltä  sun täältä, mutta ei anneta sen tässä postauksessa haitata. 

 photo _DSC0095_zps055f4cb5.jpg photo _DSC0056_zps8d5de55b.jpg photo _DSC0042_zps65e88eed.jpg photo _DSC0026_zpscd50051e.jpg photo _DSC0134_zps8ae784f4.jpg photo _DSC0201_zpsa5f17d82.jpg

PS. Huomatkaa, että meidän poitsut löysi yhteisen sävelen jälleen. Miten ihanaa!

4 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana kuva teistä tuo ensimmäinen :3 Haha, muuten mäki käytän porukoiden kodista sanaa "kotikoti" nyt kun omassa kämpässä asun :D Hauska yhteensattuma :D

  ps. Kiva video, mukavaa kun koirulit lyöttäyty taas yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiitos :3 Tosiaan tuo kotikoti on kätevä sana kun muuten menee kodit ihan sekaste :DD

   Poista
 2. Ihanaa, että koirat on taas kavereita! :) Onko nuo kuvat suoraan jpeginä kamerasta vai oletko lisännyt värikylläisyyttä tms? On meinaan kivan lämpimän värisiä. Miehen Canonilla kun kuvaa, kuvat on aina aika kylmän värisiä. Mun pitäisi hommata uusi kamera ja mietin kallistunko taas Olympukseen vai johonkin muuhun. Nikon on mulle ihan vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Osa nuista kuvista on jälkeenpäin muokattu tuollain lämpösemmän sävyisiksi. Jälkikäteen muokkaamalla on kyllä helppo vaikuttaa esim just noihin sävyihin. Mullekkin tää nikon on ollu aivan vieras, mutta kuten tekstissäkin mainitsin niin tykkään kyllä kovasti. Meiltä löytyy nyt sonya, nikonia ja canonia. Olympus taas on vieraampi mulle. Toivottavasti löydät uuden kivan kameran ihtelles :)

   Poista