5. syyskuuta 2014

Iloa pihlajanmarjoista

Mistä iloitsen juuri nyt? 

Iloitsen siitä että...
En ole joutunut hirmuisen syysflunssan uhriksi, kuten monet monet muut ovat joutuneet. Väitän, että tämä on uuden "harrastukseni" ansiota. Nimittäin popsin lenkkeilessäni pihlajanmarjoja puista. Ei, en ole muuttumassa Tilheksi (siis se lintu, joka syö pihlajanmarjoja), mutta koska pihlajanmarjat ovat niin hurjia terveyspommeja, joita löytyy joka lenkkipolkuni varrelta aivan roppakaupalla, niin miksi en söisi niitä?! Okei, onhan niissä melkoisen kamala hapan maku ja niitä syödessä naama vääntyy semmoseen ruttuun, että ohikulkijoilla on kyllä ihmettelemistä että mikä mua vaivaa, mutta kyllä siihen makuunkin jo hieman on tottunut, kun marjoja on tullut popsittua jo viikko tolkulla ja nuo punaisena hehkuvat marjat uppoavat alas ihan hyvin nyt. 

Uskon siis, että tuo syysflunssa on pysytellyt minusta kaukana jokseenkin myös tästä syystä. Normaalisti kun vedän puoleeni kaikki maailman taudit, mutta en tällä kertaa. Suosittelen siis flunssaväelle, jota varmasti löytyy myös sieltä lukijoidenkin joukosta, syömään pihlajanmarjoja. Jos niitten napsiminen suoraan puusta ei nappaa, niin kokeile poimia ne ja tehdä niistä esim. mehua tai hyytelöä. Pakastaessa niiden maku pitäisi kuulemma pehmetä. Uskon, että pihlajanmarjoja löytyy aikalailla joka kolkasta, eli ne on helposti saatavilla. Jos olet sairas tai tunnet olosi sellaiseksi, että kohta se flunssa hyökkää, niin älä suinkaan marssi kauppaan ostamaan jotain huuhaa lääkkeitä vaan etsikin lähin pihlaja ja turvaudu tähän tehomarjaan!

Niin ja jos sinulla sattuu olemaan nyt syksyllä jotain juhlia, tai muuten vain iskeee himo leipasta kakku, niin kokeilehan käyttää siinä hyväksesi pihlajanmarjoja. Itse haluaisin kokeilla pihlajanmarjakakun tekoa, mutta tässä juuri nyt ei ole aikaa, koska on tämä muutto hässäkkä. Kenties kun nyt sunnuntaina menen Kajaaniin pariksi viikkoa, niin kerkeisin silloin leipoa ensimmäisen kakun uudessa kodissa. Ja jos päätän leipoa, niin varmasti kokeilen jonkinmoista pihlajanmarjakakkua!

Pihlajanmarjoja voi käyttää hyödykseen myös muutenkin kuin syömällä. Niistä saa nimittäin myös tosi kivoja koristeita kotiin näin syksyn iloksi. Ne näyttävät hyvältä maljakossa, niistä saa väännettyä kranssin oveen ja niistähän voi keksiä vaikka mitä koristetta. Itse käytin pihlajanmarjoja koristeena yhdessä kynttilöiden kanssa. Ottakaahan tekin ilo irti pihlajanmarjoista, mutta jättäkää toki marjalinnuillekkin hieman ravintoa!

 photo _DSC9464_zps3fe50a8b.jpg

8 kommenttia:

 1. En ole varmaan ikinä syönyt pihlajanmarjoja :D Kokeilemisen arvoinen vinkki, kaikki tosiaan tuntuvat olevan nyt kipeinä eikä minulla oikein olisi nyt aikaa sairastua kun maanantaina alkavat ylioppilaskirjoitukset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun maistamaan sitten! Ja huurjasti onnea kirjoituksiin sulle :)

   Poista
 2. Mä oon aina luulut, että pihlajanmarjat ovat myrkyllisiä O.o
  Mutta ihana toi kynttiläjuttu, niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei ne oo myrkyllisiä! Päinvastoin :D
   Ja kiitos, itekin olen ilonen tuosta ideasta, kaunis on!

   Poista
 3. Kivan näkönen toi kynttilä jutska :)! Hyvä idea, vois itekki tuoda omaan huoneeseen vähä syksystä sävyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Nätin näkösiä kyllä ja luovat ihanaa syksyfiilistä sisällekkin :)

   Poista
 4. Oi miten ihana idea onkaan laittaa pihjalanmarjoja tuikkuasetelmiin! Tuli itsellenikin hinku päästä väsäämään jos jonkinlaista syksyisempää koristetta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan syksyä on ihana tuoda myös kotiin sisälle tälläisten erilaisten koristeiden muodossa! Joten ei kun koristelemaan sielläkin! :)

   Poista