9. syyskuuta 2014

Mennyt kesä

Otetaanpas vielä tämän kaiken syksyisen ihanuuden keskellä katsaus menneeseen kesään. Näyttääkö alla oleva lista tutulta? No tuohan on lista, jonka tein tämän kesän alussa. Listasin huimat 50 juttua, jotka haluan toteuttaa kesän aikana. Nyt olisikin sitten aika hieman tutkia listaa ja tuumailla, että mimmonen se mennyt kesä oikein oli. Mitä tuli tehtyä ja mitä jäi tekemättä syystä tai toisesta? Viivasin yli ne kohdat, jotka mielestäni suoritin kunniakkaasti läpi, mutta kyllähän sieltä pilkistää muutamakin kohta, jota ei ole pystynyt yliviivaamaan. Mun oli aivan pakko myös selitellä teille, sekä itselleni, että miksi joku juttu jäi tekemättä, joten selitykseni löytyy näistä kohdista, joita en päässyt yliviivaamaan. Katsotaas kuinka kävi! 
 1.  Ottaa aurinkoa
 2.  Chillailla rannalla
 3.  Uiskennella
 4. Telttailla Joo elikkäs... tämä vähän jäi. Monta kertaa oli mielessä telttaretki, mutta ei sitä kuitenkaan saatu aikaan missään vaiheessa. Yleensä telttailen joka kesä. Surullista, että se nyt jäi, mutta kerkeehän sitä telttailla nyt syksylläkin!
 5. Viettää aikaa ystävien kanssa
 6. Kalastaa
 7. Soudella
 8. Lukea hyvää kirjaa riippumatossa Luin kyllä kesän aikana hyvää kirjaa ulkona, mutta en nimenomaa riippumatossa. Riippumatto oli kyllä alkukesästä pihalla, mutta en tiedä mihin se sieltä katos jossakin välissä?!
 9. Nauraa ja pitää hauskaa pikkusiskon kanssa
 10. Syödä irtojätskii
 11. Heilua paljon kamera kaulassa
 12. Katsella auringonlaskuja, sekä nousuja
 13. Kirota hyttyset alimpaan h*lvettiin Jee! Tää on ilonen juttu, että tää jäi tekemättä. Hyttysiä ei siis kertakaikkiaan ollut koko kesänä senkään vertaa, että niitä kiroamaan olisi joutunut. Ranuan reissullakin kirosin vain mäkäräisiä, en hyttysiä. 
 14. Juosta aamukasteisella pellolla koirien kanssa
 15. Nauttia myös vesisateista
 16. Tehdä kukkaseppeleitä
 17. Seikkailla jossain.. missä? Noh kunhan jossain
 18. Tehdä piknikkejä Herttinen miten kamalaa, mutta totta. En tehnyt kesän aikana yhden yhtä piknikkiä. Miten voi edes olla mahdollista!? No, mutta näin kuitenkin pääsi nyt käymään. 
 19. Kelliä kissan kanssa nurmikolla
 20. Piirtää hiekkaan
 21. Syödä mansikoita
 22. Puhalella saippuakuplia
 23. Pelailla ulkona kaikkia ihania kesäpelejä (sulkapalloa, mölkkyä, krokettia..)
 24. Heittää tikkaa
 25. Grillailla paljon
 26. Istua nuotion ääressä
 27. Puhaltaa heinäpilliin Näin pieni juttu ja se jäi tekemättä?! Pienenpänä sitä puhalteli kesän aikana varmaan satoihin heinäpilleihin, mutta tänä kesänä en muista tehneeni sitä kertaakaan. Enkä myöskään muista kuulleeni sitä ääntä, että joku muukaan olisi puhaltanut. 
 28. Istua metsän keskellä ja kuunnella luontoa
 29. Hassutella ja hullutella kullan kanssa
 30. Leikkiä vesi-ilmapalloilla Kesäisin on ihan huippua olla vesi-ilmapallo sotaa, mutta miksi se jäi nyt tekemättä? Muistan monesti ajatelleeni, että haen kaupasta vesi-ilmapalloja, mutta ei. Yhden yhtä palloa ei tullut täytettyä eikä heitettyä. 
 31. Käydä eläinpuistossa
 32. Olla ainakin päivä ilman puhelinta ja tietokonetta ja tablettia Hupss.. Hävettää myöntää, mutta tää ei nyt onnistunut. Tai enhän mää edes muistanu kokeilla. Ranuan reissun aikana tosin en käyttänyt tietokonetta enkä tablettia. Puhelinkin oli käytössä vain sitä varten, että äityli soittelisi, joten voi kai tämän laskea edes melkein suoritetuksi? :D
 33. Katsella pilviä
 34. Juoda jotain kylmää kuumana päivänä
 35. Viettää yhteistä aikaa koko perheen voimin
 36. Kävellä ulkona paljain jaloin
 37. Heitellä frisbeetä
 38. Katsoa Summeria
 39. Oppia tunnistamaan paremmin lintuja äänistä Ööööm. Titityy, titityy. Nyt en kyllä perehtyny näihin lintujen ääniin niin paljoa, että olisin oppinut paremmin tunnistamaan, mutta kyllä mää silti lintuja bongailin!
 40. Kuunnella musiikkia ja tanssia
 41. Kiivetä puuhun
 42. Rentoutua kaikessa rauhassa
 43. Tehdä pyöräretkiä Hmm. Mun kesän pyöräilyt on laskettavissa yhden käden sormilla, eikä nekään ollut mitään pyöräretkiä. Joten eipä mennyt tämäkään  ihan putkeen. 
 44. Tehdä perhosbaari Perhosia oli niiiiiin vähän (okei ihan loppukesästä enempi), että en vaivautunut väsäämään tätä. 
 45. Nukkua taivasalla Hmhm. Tähän oon pettynyt. Oisin niin kovasti kyllä halunnu, mutta sopivaa tilaisuutta ei vaan tullu. 
 46. Maalata kiviä
 47. Katsoa leffoja
 48. Herkutella vesimelooneilla
 49. Lakata kynsiä ihanan värikkäiksi
 50. Tehdä tästä kesästä mahtava! Tätä kohtaa pitikin miettiä pieni hetki ja lopulta tulin siihen tulokseen, että tämä kohta ei kuitenkaan täyttynyt. En sano, että mennyt kesäni olisi ollut jotenkin huono. Ei missään nimessä. Hyvähän se oli, mutta en sanoisi että mahtava. Mahtava kesä olisi vaatinut vielä vähän jotain erikoisempaa, mutta en kuitenkaan ole pettynyt menneeseen kesään. Ei jokainen kesä voi olla mahtava.
38/50 kohtaa tuli kesälistalta suoritettua kuluneen kesän aikana. Ainakin minun laskutaitoni mukaan. Vähän oon ehkä pettynyt, mutta toisaalta annan itselleni anteeksi, koska eihän sitä noita telttaretkiäkään kerennyt suorittaa, kun töitä tein koko kesän niin ahkerasti. Kuten jo mainitsin, niin kesä 2014 ei yltänyt niin korkealle, että nimittäisin sitä mahtavaksi. Tyydyn sanomaan, että mennyt kesä oli hyvä. Toivottavasti teidänkin kesät sujuivat kokonaisuudessaan hyvin ja jaksatte taas porhaltaa pitkän talven ylitse. Itsehän tykkään enemmän syksystä ja talvesta, kuin keväästä ja kesästä, joten minun ei tarvitse kesää ikävöidä vaan nautin täysin rinnoin tästä syksystä ja innolla odotan myös talvea!

4 kommenttia:

 1. mullakaan ei ollu paras mahollinen kesä, mutta ihan kiva silti. odotan jo uutta kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistahan kuitenkin yrittää nauttia syksystä ja talvestakin! Uuteen kesään taas niin pitkä aika, että ei sitä kannata vielä alkaa hirveästi odottelemaan :)

   Poista
 2. Mulla oli kyllä mahtava kesä. Ajattelin viime kesänä, että nyt oli paras kesä koskaan, ja tänä kesänä sama juttu :D Saa nähdä mitä tapahtuu kesällä 2015, toivottavasti sama kehitys jatkuu ;) Kiva, että sun kesä oli kuitenkin hyvä. Oon samanlainen muuten kuin sä siinä, että mäkin tykkään etenkin syksystä paljon enemmän kuin kesästä :)

  VastaaPoista