8. syyskuuta 2014

Sumu meren yllä

Tervehdys täältä Kajaanista. Saavuttiin tänne eilen ja nyt on tosiaan myös Koda mukana. Tarkoitus olisi täällä nyt kaksi viikkoa hääräillä, mutta viikko 39 tuleekin vietettyä sitten Kokkolassa, koska autokoulu. Hyvällä tuurilla sitten sen viikon perjantaina olisi ajokortti lämmittämässä taskussa ja voisi hyvillä mielin palata tänne, mutta senpä näkee sitten kuinka käy. 

Tosiaan eilen tänne tultiin, mutta sitä ennen, eli lauantai-iltana, kävin kuvailemassa merellä upeaa sumua. En ole koskaan aikaisemmin moista sumua nähnyt. Lenkille kun lähdin, niin huomasin, että koko Ruotsalo oli sankan sumuvaipan syleilyssä. Tiesin heti, että merellä se olisi varmasti hienon näköinen, joten suuntasin oitis sinne kamera kaulassa. Ja niinhän se olikin, että tuo sankka sumu oli peittänyt meren tehden siitä hyvin salaperäisen ja tietyllä tapaa jännittävän näköisen. Näkyvyyttä ei ollut kovinkaan kauas rannasta ja sumu peitti alleen erään ison saarenkin, joka tavallisesti hyvin näkyy tuosta rannasta. Mitenköhän veneilijät mahtoivat nähdä eteensä, jos olivat jääneet sumun alle? Onkai niissä nykyään kaikennäköset vehkeet, että eteenpäin tohtii vaikka näkyvyys onkin heikko. Tai en ole perehtynyt asiaan kyllä. Tuollaisesta sumusta ei voinut olla tulematta mieleen se muumi -jakso, jossa se aavelaiva "törmää" sumussa muumien paattiin. Hui! Se onkin karvat pystyyn nostattava jakso.

 photo _DSC9518_zps66e40bb8.jpg  photo _DSC9528_zps962e5e02.jpg  photo _DSC9534_zps4ac5bec5.jpg  photo _DSC9561_zps259af718.jpg

Voi kun tuntuu oudolta, kun on niin kaukana tuosta ihanasta merestä nyt. Täällä  Kajaanissa on vain joki, jonka ympärillä tosin kiertää kivoja polkuja, joita kelpaa tallustella. En siis valita, mutta ikävähän tuota upeaa merta tulee väkisinkin!

5 kommenttia: