10. syyskuuta 2014

Uudet polut

 photo _DSC9656_zpsef4abfa1.jpg photo _DSC9671_zps9a52e7fd.jpg photo _DSC9749_zps150e6d04.jpg photo _DSC9734_zps02f44ea9.jpg photo _DSC9701_zpsd90d5b43.jpg   photo SC20140910-105055_zpsdd0469d1.png

Meidän maalaismaisemat ovat tosiaan nyt vaihtuneet kaupunkimaisemaan. Uusia hyviä lenkkipolkuja ollaan Kodan kanssa etsitty nyt joka päivä ja hyviä löytöjä ollaan tehty. Kun tänne tultiin, niin pelkäsin, että joudutaan taapertamaan pelkkiä asfalttikatuja, mutta meidän onneksemme tästä aivan läheltä löytyy vaikka minkälaisia ihania polkuja, jotka kiertelevät luonnossa. Tai luonnossa ja luonnossa. Onhan se ihan eri asia maalla lähteä luontoon lenkille metsään, kuin täällä, kun autojen vilske kuuluu joka puolelle, eikä ilma ole läheskään niin raikasta mitä maalla, vaikka puita ja muuta vihreää olisikin ympärillä. En kuitenkaan valita. On todella mielenkiintoista päästä nyt viettämään kaupunkielämää pariksi vuodeksi. 

Näiden parin hassun päivän aikana ei olla tosiaan vielä koko lähialuettakaan keretty tutkia, että varmasti löytyy vielä lisää hyviä lenkkipaikkoja, kun lähtee etsiskelemään ja seikkailemaan. Koda on tutkimusretkien jälkeen ollut aina hyvin väsynyt, mutta ihmekös tuo. Onhan sillä niin hirmuisen paljon uusia hajuja täällä. Tämän viikon päätteksi olen suunnitellut toteuttavani postauksen, jossa paneudun enemmän kertomaan siitä, miten tuo pieni maalaistollo (tarkoitan nyt Kodaa, en itseäni) on sopeutunut asumaan kerrostalossa kaupungissa.

Niin ja pakko vielä näin lenkkeilyyn liittyen mainita eräs asia. Nimittäin viime vaelluksellanihan onnistuin hajottamaan kenkäni pohjat kantapäistä, mutta kuvittelin korjaavani tilanteen uusilla pohjallisilla. No niillä ei kerennyt kuin pari hyvää lenkkiä tehdä, niin tuntuivat taas kantapäihin hyvin ikäviltä. Se tarkoitti siis uusien kenkien ostoa ja se taas ei kuulostanut kovinkaan hyvältä lompakon kannalta. Tässä muuttaessa on kulunut rahaa aivan jäätävästi, kuten arvata saattaakin, niin nyt siihen päälle tulikin vielä uusien kenkien osto... ei kiva, mutta pakkohan ne uudet kengät oli kuitenkin hankkia kun ei ihan tennareilla tai crocseilla viitsi tuolla lompsia. Onneksi satuin löytämään prismasta Haltin trekking kengät vain viidelläkympillä! Ne lähti oitis ostoskoriin ja nyt olenkin jo kerennyt taapertaa niillä lähemmäs 10 kilometria ja tuntuvat oikein hyviltä jalkaan. Kestävät myös hyvin vettä ja toivottavasti pysyvät ehjinä pitkään, mutta senpä näkee sitten. 

 photo _DSC9686_zps2781aa2c.jpg

6 kommenttia:

 1. Vautsi mitkä maisemat! :o Kyllä kelpaa lenkkeillä. :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näkönen lenkkipolku siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja tänään löysin vielä toisenkin ihanan lenkkipolun, joka kulkee joen vartta pitkin :)

   Poista
 3. Oi vitsi, tosi kiva että teillä on noin hienot lenkkeilymaastot :) Tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Kyllä nämä lenkkeilymaastot täällä Kajaanissa ovat ihan yllättäneet mut. Tosi kivoja!

   Poista